Bistrița-Năsăud Industrie

Bistrița Business Park se promovează în mediul de afaceri local

Bistrița Business Park Sud, în parteneriat cu revista Transilvania Business, a organizat recent un eveniment dedicat oamenilor de afaceri bistrițeni. Organizatorii și-au propus să cunoască mai bine dorințele de dezvoltare ale companiilor locale, în ideea în care acestea ar putea să-și extindă investițiile și în parcul industrial.
Într-un ambient plăcut al unui hotel central din Bistrița, aproximativ 25 de oameni de afaceri s-au arătat interesați de condițiile în care și-ar putea reloca sau extinde afacerile în parcul industrial situat în localitatea Sărata de lângă Bistrița. Iulius Dumitru, administratorul parcului, le-a prezentat celor prezenți situația la zi a loturilor de teren încă disponibile pentru concesionare și le-a explicat care sunt beneficiile și facilitățile fiscale de a investi într-un parc industrial. Dumitru a enumerat și clienții atrași deja, în diferite faze de contractare, atât români cât și străini. “Rezidenții parcului au mai multe beneficii, dintre care amintesc aici: scutire de la plata impozitului pe teren și pe clădirile situate în perimetrul parcului industrial, conform Ordinului 2980/2013 privind aprobarea condițiilor de acordare a măsurilor de sprijin pentru investițiile realizate în parcurile industriale, ordin emis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu modificările ulterioare; scutiri de la plata unor taxe locale pentru eliberarea de avize, certificate și autorizații; alte scutiri aprobate de Consiliul Local Bistrița, conform titlului de parc industrial deținut de societatea administrator”, a explicat Iulius Dumitru.
Cine sunt primii 8 rezidenți?
Acesta a prezentat și cele opt companii cu care societatea-administrator a Bistrița Business Park Sud a semnat contracte de administrare și prestări servicii conexe. Roindra International SRL Bistrița, având ca domeniu de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, își propune o investiție totală de un milion euro în parcul industrial, pe o suprafață de 2800 mp, în urma căreia vor rezulta 70 de noi locuri de muncă. Datacor SRL Bistrița, producător de componente pentru comunicații, va investi 1,35 milioane euro, pe o suprafață de 2800 mp, și va crea 10 locuri de muncă. Centana Com SRL Bistrița va construi o fabrică de produse lactate, investind 1,4 milioane euro, pe o suprafață de 4200 mp și își propune să creeze 36 de locuri de muncă. Geto-Dacia Construcții Pasive SRL – din domeniul produselor necesare dulgheriei și tâmplăriei, dorește să investească 1,01 milioane euro, pe un lot de 2800 mp, și să creeze 71 locuri de muncă. Eurocompozite SRL – fabricant de produse din fibră de sticlă – va investi 500.000 euro, creând 50 de noi locuri de muncă, pe o suprafață de 2000 mp. Flaely Group SRL Bistrița – din domeniul construcțiilor – își propune o investiție de 350.000 euro, pe un lot de 1400 mp, și 25 de noi joburi. Carpath Weld Industries SRL Bistrița – producător de rezervoare, cisterne și containere metalice, construcții metalice – va realiza 30 de locuri de muncă, ocupând o suprafață de 1400 mp, în urma unei investiții de 300.000 euro. Compania Terraqua Water Systems SRL – care face lucrări de construcții ale proiectelor utilitare pentru fluide – va realiza o investiție de 280.000 euro și 24 de noi joburi, pe o un lot de teren de 1400 mp. “Au fost deja semnate și contractele cadastrale prin care societățile rezidente au obținut deja drept de superficie asupra terenului din parcul industrial Bistrița Sud, documente esențiale în obținerea de finanțări nerambursabile din fondurile structurale 2013-2020”, a explicat Dumitru. Acesta a precizat că există și negocieri avansate cu trei companii străine din domenii high-tech pentru care se are în vedere accesarea de ajutoare de stat pentru investițiile inițiale de minimum 15 milioane de euro. Numărul de locuri de muncă pe care le vor crea aceste companii este de 250. Suprafața în negociere este de 25.000 mp. “Societatea administrator sprijină rezidenții parcului industrial în accesarea de finanțări nerambursabile din fondurile structurale aferente perioadei de programare 2013-2020 și de ajutoare de stat, în plus față de facilitățile de mai sus. În plus, societatea administrator este în plin proces de elaborare a studiului de fezabilitate pentru incubatorul de afaceri din parcul industrial Bistrița Sud, vizându-se obținerea de titlu de incubator de afaceri într-o primă etapă, precum și a unei finanțări nerambursabile din Programul Operațional Regional. Valoarea estimată a proiectului este de 1.500.000 euro”, a mai spus Iulius Dumitru.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Emil Radu Moldovan, Bistrița-Năsăud County Council President: „There is no secret, only will, involvement, work, concrete actions”

Transilvania Business

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

Reloc si-a omologat locomotiva pe baterii pentru manevra feroviara

redactia

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Horia Ungur, în Boardul Allianz-Țiriac în calitate de Director Vânzări și Distribuție

Ligia Voro

Dr. Ciprian Dan COSTEA, Vicepresident & Board Representative – Autonova Satu Mare: „Să punem la punct infrastructura rutieră, feroviară, maritimă și aeriană…”

Gruita Ienasoiu

Topul companiilor care au contribuit la bugetul local din Alba Iulia în 2017: Apulum, Elit și Mall Alba

Stefana Muresan

FOTO: Premierul Orban, în vizită la unitatea de producție Star Assembly

Transilvania Business

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Fabrica Eaton Electric și-a reluat parțial producția

Nora Dumitrescu

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

PACTUL PENTRU MUNCĂ – Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă

Ligia Voro

Liviu Cojoc. Diplomatul

Ligia Voro

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Papuc Irina

Ziua Cercetarii Media – BRAT: SATI 2.0 și SATI DMP – Industria online din România trece la nivelul următor

Stefana Muresan

Oradea: Workshopul INDUSTRY 4.0 – Granița între ieri și mâine, parte din proiectul INDUSTRIA DE MÂINE

redactia

Japonezii de la Roki, cu clienți precum General Motors, Nissan şi Mazda, deschid o fabrică la Arad

Stefana Muresan

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Traian Dan

Spaniolii vor parc industrial în Maramureș

Nora Dumitrescu

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

Trei oferte pentru construirea de tramvaie electrice, la Timişoara. Contract de peste 40 milioane euro

Stefana Muresan

Bistriţa-Năsăud, primul județ la atras bani europeni pentru asfaltarea drumurilor forestiere

Stefana Muresan

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Stefana Muresan

Bitdefender, evaluată la 600 de milioane $. Fondul de investiții Vitruvian Partners a cumpărat 30% din companie

Stefana Muresan

Leave a Comment