Analize Brașov Cluj Sibiu

Cele mai sigure și cele mai nesigure orașe din România

Românii consideră că Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă din România, în timp ce Alexandria este considerat cel mai nesigur loc, arată un studiu realizat de portalul imobiliar Storia.ro asupra siguranţei vieţii în 42 de oraşe din România plus judeţul Ilfov. Studiul, la care au participat 93.532 români, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, anunță news.ro.
Cercetarea privind siguranţa care se bazează pe evaluările acordate de români oraşelor şi cartierelor în care locuiesc a fost realizat în colaborare cu agenţia D&D Research şi face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017.
Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.
Conform cercetării, Oradea, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă.
Capitala României se clasează abia pe poziţia a noua.
La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana, Bucureşti şi Ilfov.
La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.
“În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un produs intern brut ridicat şi o rată a şomanului scăzută, de sub 4%”, se mai arată în studiu.
La nivelul Capitalei, peste 16.000 de bucureşteni au desemnat cartierele Aviaţiei, Tineretului şi Titan ca fiind cele mai sigure zone.
La distanţe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă şi Dristor.
Zonele în care bucureştenii se simt cel mai puţin în siguranţa sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului şi Rahova.
La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crângaşi, Berceni, Apărătorii Patriei sau Lacul Tei.
În Oradea, Calea Aradului, Nufărul şi Centru Civic sunt cele mai sigure zone.
În Braşov, Racadău, Centrul Civic şi Astra sunt cartierele clasate pe primele trei locuri. Locuitorii oraşului au mai inclus în acelaşi clasament şi zonele Tractorul, Florilor şi Calea Bucureşti.
Cartierele Grigorescu, Gheorghieni şi Zorilor sunt în fruntea clasamentului pentru oraşul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii şi Baciu sunt următoarele zone din top.
Pentru sibieni, cartierele cele mai sigure sunt Ştrand, Calea Dumbrăvii şi Central, iar timişorenii nominalizează cartierele Soarelui, Lipovei şi Girocului pe primele trei locuri din clasament.
Cug, Copou şi Tătăraş sunt alegerile ieşenilor, iar zonele Nicola şi Alexandru cel Bun intră şi ele în top 10.
Cartierele cele mai sigure din Constanţa au fost desemnate Poarta 6, Tomis Nord, Inel II, clasamentul siguranţei încheindu-se cu Brătianu, Coiciu şi Abator.
La nivel naţional, cele mai sigure cartiere/zone sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), oraşul Otopeni (Ilfov), Aviaţiei (Bucureşti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) şi Racadău (Braşov).
Cele mai nesigure cartiere sunt: Iţcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeşului (Reşita) şi Bora (Slobozia).
Storia.ro este un site de anunţuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx şi are peste 80.000 de anunţuri la aproape şase luni de la lansare. Olx.ro este cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală şi este deţinută de grupul sud-african Naspers.
Cel mai important site de anunţuri imobiliare din prezent este Imobiliare.ro, controlat de grupul media elveţian Ringier, care a cumpărat 87% din platformă în luna martie a anului trecut.

Related posts

Asistență tehnică de peste 10 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, contract câștigat de o firmă clujeană

Stefana Muresan

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

Învățământul dual, răspuns la criza forței de muncă

redactia

Ex-directorul general al SNGN Romgaz SA Mediaș, Virgil Metea. Raport de mandat.

Ligia Voro

Biblioteca Universitară din Cluj, modernizată cu 10 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Știința datelor, un nou program de formare a specialiștilor UBB, susținut de Accenture

Stefana Muresan

Electroglobal va realiza instalațiile electrice pentru noul spital Regina Maria din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Autoritățile din Brașov au anunțat când încep lucrările la terminalul viitorului aeroport

Papuc Irina

Universitatea Babeș-Bolyai, reprezentanţă în Japonia

Stefana Muresan

Dezbatere europeana la Sibiu

redactia

Elitele Clujului au socializat la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

Ionel Albu

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Univers T, staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Brașov: Bilka și-a crescut afacerile cu peste 50% în primul semestru

Stefana Muresan

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Competitive intelligence sau diferența dintre ceea ce nu știm și ceea ce credem că știm (I)

Ligia Voro

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

UBB, 14 specializări în limba germană și 72 în maghiară

Stefana Muresan

Maria Ioniță: “Trebuie să finalizăm licitațiile pentru Autostrada Transilvania”

Nora Dumitrescu

Sonaca opens its factory in Moldovenesti, Cluj

Ionut Oprea

1 milion de euro pentru startup-uri din tehnologie, la Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment