Turism

Grupul Eurolines, vânzări de 125 milioane euro

Eurolines
Cifra de vânzări a Grupului Eurolines, alcătuit din 21 de companii, a crescut în 2016 cu 13% şi a ajuns la 125 milioane euro, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial. Vânzările de pachete turistice ale reţelelor TUI TravelCenter şi Eurolines au cresut anul trecut cu 23% faţă de 2015.
Tendinţa de creştere a rezervărilor prin programul Early Booking este mai mare decât în alţi ani, România detașându-se în topul căutărilor turiştilor. Cele mai căutate destinaţii în 2017 vor fi în continuare România, Grecia şi Spania, vedetele campaniei de Early Booking, potrivit estimărilor proprii. Totalul vânzărilor de pachete turistice interne în 2016 a înregistrat o creştere de 86% faţă de anul anterior, potrivit eurolines-group.ro.
Analiza rezultatelor companiilor din Grup
Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi TUI TravelCenter a finalizat anul 2016 cu o creştere de 12% a cifrei de vânzări, ajungând la nivelul de 86,5 milioane euro.
În 2016 au fost inaugurate şase noi agenţii de turism TUI TravelCenter şi Eurolines în mall-uri şi centre comerciale mari. Cele 80 de sedii TUI TravelCenter şi Eurolines alcătuiesc cea mai mare reţea de agenţii din România. Anul 2016 a marcat cinci ani de prezenţă în România a celui mai puternic brand de turism din lume, TUI Travel.
Cinci ani de TUI TravelCenter în cifre
• Creştere de la 26,8 milioane euro în 2011 la 86,5 milioane euro în 2016
• Numărul de agenţii a crescut de la 52 la 80.
• 11 destinaţii în regim charter în parteneriat cu TUI în Turcia, Grecia şi Spania
Nova Travel, tour-operatorul Grupului, a înregistrat în 2016 o cifră de vânzări de 11,6 milioane de euro, mai mare cu 7% faţă de nivelul din 2015. Nova Travel a extins în 2016 numărul curselor charter marca TUI, iar pentru 2017 a anunțat că va opera o nouă destinaţie din Spania, Gran Canaria.
Danubius Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines specializat pe incoming (turişti străini care călătoresc în România), a avut o creştere de aprox. 16% a cifrei de vânzări în anul 2016, comparativ cu anul 2015, ajungând până la nivelul de 13,8 milioane euro.
Touring Rent Auto, care operează pe piaţa românească sub brandul Enterprise Rent-A-Car, a înregistrat în anul 2016 o creştere a vânzărilor cu aproximativ 36% faţă de anul 2015, ajungând până la nivelul de 3,23 milioane euro. În prezent, Enterprise Rent-A-Car dispune de o flotă de 1.000 de autovehicule.
Planuri pentru 2017
Consolidarea de lider al pieţei de turism şi transport, vizând o creştere de 12% a vânzărilor, comparativ cu 2016, până la nivelul de aproximativ 140 milioane euro, se numără printre obiectivele asumate de Grupul Eurolines .
Grupul și-a mai propus continuarea procesului de înnoire a flotei de autocare a Eurolines, prin achiziţia a trei autocare noi în 2017, în valoare de 750.000 euro.
La nivel de Grup, bugetul total al investiţiilor programate pentru anul 2017 este de aproximativ 6 milioane de euro, potrivit site-ului oficial.
De la medicină la turism
Președintele Eurolines Group Dragoş Anastasiu, președintele Eurolines Group, s-a mutat în Germania după terminarea liceului, unde a studiat medicina la Universitatea J.W.Goethe din Frankfurt. În 1993, în perioada în care era angajat la Spitalul Universitar St.Markus din Frankfurt, a devenit Doctor în Medicină.
Dragoş Anastasiu a revenit în România în anul 1995, fondând compania Touring Europabus România SRL, care după doi ani a devenit membră a celei mai importante reţele de transport internaţional de persoane: Eurolines. În anul 1998, preia funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cărăuşilor Particulari din România şi intră în bordul director al Organizaţiei Eurolines de la Bruxelles, funcţie pe care o deţine şi în prezent, fiind cel mai longeviv membru al acestui for din care fac parte cei mai importanţi manageri de firme de transport persoane din Europa.
Sub conducerea sa, Touring Eurolines s-a dezvoltat continuu, fiind astăzi un grup de referinţă în transporturi şi turism din România. În afara graniţelor ţării a dezvoltat afaceri în Germania şi în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 16 companii, fiind structurat pe entităţi specializate în transport, turism, IT încă din anul 2008. O primă achiziţie importantă în turism a avut loc în anul 2005 când Nova Travel, prima agenţie de turism din România de după Revoluţie a devenit parte a grupului Eurolines.
Din 1995 şi până astăzi Dragoş Anastasiu a creat un grup cu aproape 500 de angajaţi în cele 16 firme pe care le conduce.
Dragoş Anastasiu a fost preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România ( ANAT ) iar din 2011 a fost cooptat în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Româno-Germane.
Un alt actionar al Eurolines Group este Cristian Baciucu, Director General al Rombus Transport, compania care execută transportul de persoane sub brandul Eurolines în cadrul Grupului.
Mihai Negreţ este acţionar Touring Eurolines SA încă de la înfiinţare, 1.1.2007. Anul 1989 l-a găsit pe acesta în Germania, unde se stabilise de câtva timp. După o studiere relativ scurtă a situaţiei din România, acesta a înfiinţat o firmă de transport persoane, Rombus Transport SRL, actualmente una dintre firmele de bază în Grupul Eurolines.
După cooptarea Rombus în Touring Eurolines SA, în 2007, Negreţ a ales să coordoneze activitatea celor 6 agenţii Intertouring din Germania. După încheierea procesului de francizare, în momentul de faţă manageriaza Romtours Intertouring din Munchen, firmă apartinând de asemenea Grupului Eurolines.

Related posts

Peşterile Farcu şi Meziad se redeschid pentru vizitatori, sâmbătă, 6 iunie

Traian Dan

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia vor plăti o taxa de promovare turistică

Stefana Muresan

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

redactia

Un start-up românesc din domeniul turismului are rezultate pe timp de criză

Traian Dan

Cele mai bune restaurante din București în 2018. Premiile Restocracy

redactia

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Nicolae Pop

Weinfest Medias 2019. Turrepitz – paznicul cetății – te cheamă în vechea metropolă de vin a Transilvaniei

Nicolae Pop

Austriecii interesați de Băile Herculane

Stefana Muresan

CCIR – impozitarea diferențiată a locuințelor pentru eliminarea turismului clandestin

Stefana Muresan

Inputurile și outputurile din turism, în creștere

Stefana Muresan

Reprezentanţii HoReCa din Timişoara se declară sufocaţi de nivelul taxelor locale. Ei cer o reducere a acestora

Robert Bloancă

Amadeus va promova inventarul complet și tarifele Hertz

Ligia Voro

Regiunea Centru poate deveni o atracție balneo-turistică europeană

Stefana Muresan

Start pentru programul “Litoralul pentru toti”

Stefana Muresan

Localitatea Jimbolia din Timiş va oferi locuitorilor transport public gratuit cu microbuze electrice, din bani europeni

Robert Bloancă

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Premiu internaţional pentru industria SPA din România

Stefana Muresan

Ministrul Turismului: 700.000 lei pentru Straja

Stefana Muresan

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Casa George Pop de Băsești va reintra în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Stefana Muresan

Leave a Comment