Turism

Grupul Eurolines, vânzări de 125 milioane euro

Eurolines
Cifra de vânzări a Grupului Eurolines, alcătuit din 21 de companii, a crescut în 2016 cu 13% şi a ajuns la 125 milioane euro, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial. Vânzările de pachete turistice ale reţelelor TUI TravelCenter şi Eurolines au cresut anul trecut cu 23% faţă de 2015.
Tendinţa de creştere a rezervărilor prin programul Early Booking este mai mare decât în alţi ani, România detașându-se în topul căutărilor turiştilor. Cele mai căutate destinaţii în 2017 vor fi în continuare România, Grecia şi Spania, vedetele campaniei de Early Booking, potrivit estimărilor proprii. Totalul vânzărilor de pachete turistice interne în 2016 a înregistrat o creştere de 86% faţă de anul anterior, potrivit eurolines-group.ro.
Analiza rezultatelor companiilor din Grup
Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi TUI TravelCenter a finalizat anul 2016 cu o creştere de 12% a cifrei de vânzări, ajungând la nivelul de 86,5 milioane euro.
În 2016 au fost inaugurate şase noi agenţii de turism TUI TravelCenter şi Eurolines în mall-uri şi centre comerciale mari. Cele 80 de sedii TUI TravelCenter şi Eurolines alcătuiesc cea mai mare reţea de agenţii din România. Anul 2016 a marcat cinci ani de prezenţă în România a celui mai puternic brand de turism din lume, TUI Travel.
Cinci ani de TUI TravelCenter în cifre
• Creştere de la 26,8 milioane euro în 2011 la 86,5 milioane euro în 2016
• Numărul de agenţii a crescut de la 52 la 80.
• 11 destinaţii în regim charter în parteneriat cu TUI în Turcia, Grecia şi Spania
Nova Travel, tour-operatorul Grupului, a înregistrat în 2016 o cifră de vânzări de 11,6 milioane de euro, mai mare cu 7% faţă de nivelul din 2015. Nova Travel a extins în 2016 numărul curselor charter marca TUI, iar pentru 2017 a anunțat că va opera o nouă destinaţie din Spania, Gran Canaria.
Danubius Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines specializat pe incoming (turişti străini care călătoresc în România), a avut o creştere de aprox. 16% a cifrei de vânzări în anul 2016, comparativ cu anul 2015, ajungând până la nivelul de 13,8 milioane euro.
Touring Rent Auto, care operează pe piaţa românească sub brandul Enterprise Rent-A-Car, a înregistrat în anul 2016 o creştere a vânzărilor cu aproximativ 36% faţă de anul 2015, ajungând până la nivelul de 3,23 milioane euro. În prezent, Enterprise Rent-A-Car dispune de o flotă de 1.000 de autovehicule.
Planuri pentru 2017
Consolidarea de lider al pieţei de turism şi transport, vizând o creştere de 12% a vânzărilor, comparativ cu 2016, până la nivelul de aproximativ 140 milioane euro, se numără printre obiectivele asumate de Grupul Eurolines .
Grupul și-a mai propus continuarea procesului de înnoire a flotei de autocare a Eurolines, prin achiziţia a trei autocare noi în 2017, în valoare de 750.000 euro.
La nivel de Grup, bugetul total al investiţiilor programate pentru anul 2017 este de aproximativ 6 milioane de euro, potrivit site-ului oficial.
De la medicină la turism
Președintele Eurolines Group Dragoş Anastasiu, președintele Eurolines Group, s-a mutat în Germania după terminarea liceului, unde a studiat medicina la Universitatea J.W.Goethe din Frankfurt. În 1993, în perioada în care era angajat la Spitalul Universitar St.Markus din Frankfurt, a devenit Doctor în Medicină.
Dragoş Anastasiu a revenit în România în anul 1995, fondând compania Touring Europabus România SRL, care după doi ani a devenit membră a celei mai importante reţele de transport internaţional de persoane: Eurolines. În anul 1998, preia funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cărăuşilor Particulari din România şi intră în bordul director al Organizaţiei Eurolines de la Bruxelles, funcţie pe care o deţine şi în prezent, fiind cel mai longeviv membru al acestui for din care fac parte cei mai importanţi manageri de firme de transport persoane din Europa.
Sub conducerea sa, Touring Eurolines s-a dezvoltat continuu, fiind astăzi un grup de referinţă în transporturi şi turism din România. În afara graniţelor ţării a dezvoltat afaceri în Germania şi în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 16 companii, fiind structurat pe entităţi specializate în transport, turism, IT încă din anul 2008. O primă achiziţie importantă în turism a avut loc în anul 2005 când Nova Travel, prima agenţie de turism din România de după Revoluţie a devenit parte a grupului Eurolines.
Din 1995 şi până astăzi Dragoş Anastasiu a creat un grup cu aproape 500 de angajaţi în cele 16 firme pe care le conduce.
Dragoş Anastasiu a fost preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România ( ANAT ) iar din 2011 a fost cooptat în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Româno-Germane.
Un alt actionar al Eurolines Group este Cristian Baciucu, Director General al Rombus Transport, compania care execută transportul de persoane sub brandul Eurolines în cadrul Grupului.
Mihai Negreţ este acţionar Touring Eurolines SA încă de la înfiinţare, 1.1.2007. Anul 1989 l-a găsit pe acesta în Germania, unde se stabilise de câtva timp. După o studiere relativ scurtă a situaţiei din România, acesta a înfiinţat o firmă de transport persoane, Rombus Transport SRL, actualmente una dintre firmele de bază în Grupul Eurolines.
După cooptarea Rombus în Touring Eurolines SA, în 2007, Negreţ a ales să coordoneze activitatea celor 6 agenţii Intertouring din Germania. După încheierea procesului de francizare, în momentul de faţă manageriaza Romtours Intertouring din Munchen, firmă apartinând de asemenea Grupului Eurolines.

Related posts

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Conacele – pensiuni exclusiviste ale Covasnei, exemplu pentru Sălaj

Nora Dumitrescu

Transilvania „Best in travel 2016” pentru piaţa britanică

Transilvania Business

Hidroelectrica vrea să devină jucător în industria turistică

Stefana Muresan

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Vinurile de Buziaș și Silagiu, promovate de VINVEST la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Sovata – a Tourist Resort of Over 140 Years

Transilvania Business

Transalpina se închide sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca!

Ligia Voro

Creştere în traficul de pasageri, scădere la marfă. Aeroportul Internaţional Timişoara a avut 1,6 milioane de călători operaţi

Robert Bloancă

Complexul sportiv la Pădurea Neagră prinde viață

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Maramureș – „Gate toward Tradition”

Transilvania Business

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Stefana Muresan

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Traian Dan

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Wizz Air introduce două rute noi în Praga și Sevilla

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] #TheRoadThatUnites is an NGO with the Authorities

Transilvania Business

A fost realizată harta turistică a judeţului Bihor

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor vrea să construiască la Aeroportului Internaţional un nou terminal de plecări externe, în valoare de 184 de milioane de lei

Robert Bloancă

Centru indoor și outdoor de formare profesională în „Episcopia Bihor”

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Piata Unirii și Cetatea Oradiei

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (6): Satele românești

Transilvania Business

Leave a Comment