Analize

Smartree Workforce Index: 2016 a adus salarii mai mari

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru piața muncii din România, mai ales în mediul privat, unde salariile, bonusurile și numărul de locuri de muncă a fost în creștere, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR. Astfel, comparativ cu anul 2015, salariile din mediul privat au crescut cu 9,35%, în timp ce bonusurile au fost mai mari cu aproape 19%.
De asemenea, Smartree Workforce Index mai arată că și numărul de angajați din companiile private a crescut anul trecut cu peste 7%, comparativ cu 2015, iar bunăstarea totală a acestora s-a îmbunătățit considerabil, cu aproape 6%.
Smartree Workforce Index
“Creșterea numărului de angajați din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaționale. Astfel, domenii precum IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate și Logistică au fost cele care au luat cel mai mare avânt anul trecut. Însă, desigur, 2016 a însemnat și o foarte mare provocare pentru companii în a găsi personalul calificat necesar și, de asemenea, în a păstra angajații valoroși”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.
Astfel, potrivit afirmațiilor sale, companiile au fost nevoite să ofere salarii mai mari care, conform statisticilor Smartree, au crescut în medie cu 9,35%. Pe de altă parte, în condițiile unei piețe a muncii în continuă schimbare, angajații au avut nevoie și de alte instrumente de motivare. Astfel, și bonusurile oferite de companii au crescut anul trecut cu aproape 19%.
“În afară de bonusarile care se acordă angajaților, în general, în funcție de performanța lor sau cu ocazia anumitor zile de Sărbători din an (Crăciun, Paște, Ziua Copilului etc.), companiile au apelat și la alte sisteme de beneficii care pot motiva angajații, încă din etapa de recrutare și selecție”, a mai spus Adrian Stanciu.
Din acest motiv, din ce în ce mai mulți angajatori încearcă să se adapteze cerințelor și nevoilor salariaților, inclusiv prin acordarea unor noi programe de facilități. În afara de tichetele de masă sau asigurarea medicală, beneficii care deja au devenit clasice și sunt considerate de candidați ca fiind indispensabile în ofertă, angajații pot beneficia de o serie de alte noi avantaje, cum ar fi săli de relaxare și masaj la birou, workshop-uri organizate cu diverse tematice (ateliere de gătit, wellness, fashion, etc.), abonamente pentru anumite săli de sport, grădinițe în incinta birourilor, bibliotecă, acordarea unor bugete separate pentru decontarea anumitor activități sociale (teatru, cinema, spectacole) și multe altele.
Mai multe zile de concediu de odihnă și mai multe libere medicale
Smartree Workforce Index ia în calcul și situația concediilor pe care le are un angajat într-un an, fie medicale, fie de odihnă, acești doi factori fiind foarte importanți pentru analiza bunăstării angajaților.
Astfel, anul trecut numărul concediilor de odihnă a fost mai mare cu aproape 16% față de 2015. Acest lucru arată o dată în plus grija angajatorilor pentru personalul valoros și indică faptul că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează aceștia să aibă de suferit. În ceea ce privește concediile medicale, acestea au fost în creștere cu cca. 17%.
Creșteri așteptate pe toate planurile și în 2017
Raportat la evoluția pieței muncii în 2017, Adrian Stanciu a subliniat că indecsii își vor păstra același trend ascendent. Astfel, anul acesta vor continua recrutările intense pe piața locală, mai ales pe segmente precum IT sau outsourcing, iar salariile medii din mediul privat se vor majora.
“Prevedem totuși un an foarte provocator pentru angajatori, fiind tot mai greu să găsească forță de muncă și mai ales să păstreze motivați angajații existenți”, a încheiat Adrian Stanciu.
# # #
Despre Smartree
Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.
La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.
Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.

Related posts

Avocatnet.ro: Firmele riscă desființarea dacă nu vor converti acțiunile la purtător

Ligia Voro

Vinurile medaliate la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2016

Ligia Voro

Coldwell Banker : Transilvania Residence, Arad Plaza, Scala Center – în topul proiectelor premium

Stefana Muresan

Circa 70% din exporturile moldovenești ajung în UE, iar livrările către CSI continuă să scadă

redactia

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

2016, a fi sau a nu fi – cel mai bun an?

Transilvania Business

Brașovul, Oradea și Cluj-Napoca – cele mai avantajoase orașe

Stefana Muresan

58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu, locul 2 în Europa

Ligia Voro

Studiu: 60% din industria IT, controlată de marii investitori străini

Stefana Muresan

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

Cât importă și cât exportă fiecare județ din țară

Stefana Muresan

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Top 10 afaceri locale ce estimează creșteri ale vânzărilor în perioada post-izolare

Traian Dan

Cesiro SA Sighişoara ţinteşte o creştere a afacerii cu 10%

Transilvania Business

Regiunea Nord-Vest România, locul cinci în topul celor mai performante regiuni din Europa

Stefana Muresan

Cu cât a crescut prețul apartamentelor din marile oraşe în 2017

Stefana Muresan

Les possibilités d’investissements pour les entreprises françaises sont loin d’être épuisées en Roumanie

Aeroportul Iași doboară propriul record

Transilvania Business

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Papuc Irina

Banca Mondială: Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Jumătate dintre români ar prefera încălzirea prin utilizarea energiei solare

Ligia Voro

Imobiliare.ro: Șapte orașe, 1.400 ansambluri rezidențiale

Stefana Muresan

Leave a Comment