Cluj Eveniment

The Woman lansează platforma Womentors

Mentoratul acoperă o nevoie. Poate consta într-o abilitate insuficient dezvoltată, o oportunitate care nu a fost dusă la bun sfârșit, lipsa curajului sau a încrederii în ideile proprii. De cele mai multe ori, mentoratul poate ridica pânzele împotriva curentului, poate pune bazele unei perspective de viitor, la fel cum conturează o viziune mai clară despre ce suntem capabili să realizăm. Mentorul este cel care crede în amprenta fiecăruia dintre noi asupra lumii și ne ajută să o construim așa cum o vedem.
Mentoratul este sărbătorit la nivel mondial în luna ianuarie prin National Mentoring Month de către organizații non-profit și numeroase entități culturale axate pe educație.
Conferința de Leaderhip Feminin The Woman își extinde rolul educațional în societate prin intermediul platformei Women Mentors www.womentors.ro, dedicată educării și orientării în carieră prin mentorat. Platforma oferă acces direct la experiențele de viață ale femeilor lider din diferite domenii și începând de astăzi este disponibilă pentru înscriere tuturor celor care doresc să își dezvolte cariera.
Prin Women Mentors oferim oamenilor un spațiu de învățare și dezvoltare comună, prin care să asigurăm beneficiarilor programului un echilibru personal și profesional, să-i pregătim pentru provocările viitorului și să formăm oameni care să aibă la rândul lor un impact pozitiv la nivelul societății”, a precizat Crina Ciocian, organizator și leading partner al Conferinței de Leadership Feminin The Woman.
Statisticile privind educația din România sunt îngrijorătoare
300.000 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani au abandonat școala în anul 2015, iar peste 370.000 tineri între 15 și 24 ani se află în rândul NEETS (Not in employment, education or training), conform Comisiei Europene (2015). De asemenea, doar 1,3% români participă în programe de educare continuă.
Totodată, cea mai mare parte a tinerilor din Romania nu beneficiază de spijinul unui mentor, un factor de stabilitate și echilibru pentru cariera oricărei persoane.
Mentoratul, practica de dezvoltare a carierei
Practica mentoratului este relativ absentă din sfera educațională a societății românești, având preponderență în țările vestice. Mentorii înscriși contribuie la creșterea și dezvoltarea persoanelor care doresc să își depășească limitele. Oferă susținere interpersonală bazată pe schimb de experiență și investesc cunoștințele dobândite pentru a dezvolta abilitățile celor pe care îi mentorează.
Cine poate fi mentee? Orice persoană orientată spre realizări personale și profesionale – se poate înscrie pentru a găsi un mentor care să-i permită să acumuleze cunoștințe, obiceiuri și valori, facilitându-i atingerea obiectivelor.
Care este procesul de înscrie? Înscrierea se realizează pe platforma oficială Womentors.ro, prin completarea formularului, atât pentru dobândirea calității de mentor, cât și pentru cea de mentee. După înregistrare, veți fi contactați de către echipa Womentors, care va realiza legătura dintre mentor și mentee, bazându-se pe informațiile furnizate de cel din urmă privind domeniul de interes și activitate. Pe toată perioada mentoratului, care poate dura între 6 luni și un an, inițiatorii proiectului vor monitoriza evoluția relației dintre mentor și mentee, solicitând feedback constant părților implicate.
Platforma a fost fondată pornind de la ideea că pentru a forma profesioniști este nevoie de modele alternative de educație, oferită prin puterea exemplului. Women Mentors agregă femei care și-au consolidat cariera și îi ajută pe cei aflați la început de drum să își atingă potențialul.
Despre The Woman și impactul conferinței la nivelul societății
Conferința de Leadership Feminin The Woman care stă sub semnătura Libero Events reunește anual peste 500 de femei lider care vizează dezvoltarea personală și profesională prin participarea la workshopuri și dezbateri sustinute de speakeri naționali și internaționali.
The Woman coagulează constant o comunitate feminină unită sub valorile libertății de expresie, pasiunii și dorinței de schimbare.

Related posts

Ingredientul “X” pentru succes în afaceri

Ligia Voro

Architecture Conference&Expo: Transportul urban în 2020

Transilvania Business

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

Nora Dumitrescu

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

A 15-a ediție SALSA WEEK ROMANIA va avea loc în Vama Veche în perioada 5 – 11 August 2019

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

Strategia de HR – game-changer pentru productivitatea angajaților

Stefana Muresan

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

Ligia Voro

Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE

Stefana Muresan

Medist Group se relocheaza in Novis Plaza

Stefana Muresan

Ziua Internațională a Jazzului serbată la Cluj

Marea Unire a Vinurilor

Stefana Muresan

Cluj: Profitul Univers T a crescut cu 92,57%

Stefana Muresan

Alternative Investment Forum 2020 – Warsaw, Poland

Ionut Oprea

Compania clujeană Scala Assis­tance mizează pe afaceri de peste 55 mil. euro din comercializarea de rovinete

Stefana Muresan

AUTO TIMIȘOARA SHOW, primul Salon Auto din vestul României

redactia

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Stefana Muresan

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

UBB, contribuție de peste 190 milioane de euro anual la economia Clujului

Stefana Muresan

Transportatorii din Ardeal își vor școli angajații pe banii Europei

Nora Dumitrescu

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Ligia Voro

”Tradiții nipone”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

Leave a Comment