Cluj Eveniment

The Woman lansează platforma Womentors

Mentoratul acoperă o nevoie. Poate consta într-o abilitate insuficient dezvoltată, o oportunitate care nu a fost dusă la bun sfârșit, lipsa curajului sau a încrederii în ideile proprii. De cele mai multe ori, mentoratul poate ridica pânzele împotriva curentului, poate pune bazele unei perspective de viitor, la fel cum conturează o viziune mai clară despre ce suntem capabili să realizăm. Mentorul este cel care crede în amprenta fiecăruia dintre noi asupra lumii și ne ajută să o construim așa cum o vedem.
Mentoratul este sărbătorit la nivel mondial în luna ianuarie prin National Mentoring Month de către organizații non-profit și numeroase entități culturale axate pe educație.
Conferința de Leaderhip Feminin The Woman își extinde rolul educațional în societate prin intermediul platformei Women Mentors www.womentors.ro, dedicată educării și orientării în carieră prin mentorat. Platforma oferă acces direct la experiențele de viață ale femeilor lider din diferite domenii și începând de astăzi este disponibilă pentru înscriere tuturor celor care doresc să își dezvolte cariera.
Prin Women Mentors oferim oamenilor un spațiu de învățare și dezvoltare comună, prin care să asigurăm beneficiarilor programului un echilibru personal și profesional, să-i pregătim pentru provocările viitorului și să formăm oameni care să aibă la rândul lor un impact pozitiv la nivelul societății”, a precizat Crina Ciocian, organizator și leading partner al Conferinței de Leadership Feminin The Woman.
Statisticile privind educația din România sunt îngrijorătoare
300.000 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani au abandonat școala în anul 2015, iar peste 370.000 tineri între 15 și 24 ani se află în rândul NEETS (Not in employment, education or training), conform Comisiei Europene (2015). De asemenea, doar 1,3% români participă în programe de educare continuă.
Totodată, cea mai mare parte a tinerilor din Romania nu beneficiază de spijinul unui mentor, un factor de stabilitate și echilibru pentru cariera oricărei persoane.
Mentoratul, practica de dezvoltare a carierei
Practica mentoratului este relativ absentă din sfera educațională a societății românești, având preponderență în țările vestice. Mentorii înscriși contribuie la creșterea și dezvoltarea persoanelor care doresc să își depășească limitele. Oferă susținere interpersonală bazată pe schimb de experiență și investesc cunoștințele dobândite pentru a dezvolta abilitățile celor pe care îi mentorează.
Cine poate fi mentee? Orice persoană orientată spre realizări personale și profesionale – se poate înscrie pentru a găsi un mentor care să-i permită să acumuleze cunoștințe, obiceiuri și valori, facilitându-i atingerea obiectivelor.
Care este procesul de înscrie? Înscrierea se realizează pe platforma oficială Womentors.ro, prin completarea formularului, atât pentru dobândirea calității de mentor, cât și pentru cea de mentee. După înregistrare, veți fi contactați de către echipa Womentors, care va realiza legătura dintre mentor și mentee, bazându-se pe informațiile furnizate de cel din urmă privind domeniul de interes și activitate. Pe toată perioada mentoratului, care poate dura între 6 luni și un an, inițiatorii proiectului vor monitoriza evoluția relației dintre mentor și mentee, solicitând feedback constant părților implicate.
Platforma a fost fondată pornind de la ideea că pentru a forma profesioniști este nevoie de modele alternative de educație, oferită prin puterea exemplului. Women Mentors agregă femei care și-au consolidat cariera și îi ajută pe cei aflați la început de drum să își atingă potențialul.
Despre The Woman și impactul conferinței la nivelul societății
Conferința de Leadership Feminin The Woman care stă sub semnătura Libero Events reunește anual peste 500 de femei lider care vizează dezvoltarea personală și profesională prin participarea la workshopuri și dezbateri sustinute de speakeri naționali și internaționali.
The Woman coagulează constant o comunitate feminină unită sub valorile libertății de expresie, pasiunii și dorinței de schimbare.

Related posts

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Universitarii de la Cluj se implică în agricultura inteligentă

Nora Dumitrescu

Zilele OncoHelp – eveniment științific adresat specialiștilor în oncologie medicală

Nicolae Pop

Investiție din fonduri europene: Primarul Emil Boc anunță asocierea cu 6 localități pentru trenul metropolitan, ce va fi integrat cu metroul

redactia

Fabrica de lapte din Dej și-a instalat linii noi de ambalare

Nora Dumitrescu

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

David Ciceo, speaker în cadrul ORAT World Summit 2018 (Londra)

Stefana Muresan

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

Un celebru arhitect din Cluj va superviza concursul pentru urbanismul Sibiului

Nora Dumitrescu

Premiera: World Credit Congress & Exhibition in Romania

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Spitalul Sf. Constantin din Brașov, afa­ceri de aproximativ 10 mil. euro

Stefana Muresan

E.ON – investiţii record, de peste 450 milioane de lei, bugetate pentru acest an

Stefana Muresan

Planificăm continuarea telemuncii și după pandemie, dar într-un sistem hibrid | Vertiv – guest view

Ionut Oprea

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 – Decea-Turda

redactia

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Conferința Internațională Arhitecții Educației revine în toamnă la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor

redactia

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

Electroglobal Cluj mizează pe afaceri de peste 22 mil. euro

Stefana Muresan

Antreprenorii din Prahova sunt puși față în față cu revoluția digitală

Ionut Oprea

Leave a Comment