Potențialul turistic al României pe segmentul balnear, medical și cel de afaceri va fi prezentat la Târgul Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM), care se desfășoară în perioada 7-8 februarie 2017 la Tel Aviv, Israel aflându-se pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru România.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, în prima zi a târgului, Ministerul Turismului, împreună cu Ambasada României în Israel, organizează o prezentare turistică despre România, intitulată ‘Explorați România! Explorați Grădina Carpaților!’.
“Scopul acestui eveniment este de a prezenta potențialul turistic al României, în vederea creșterii numărului cetățenilor israelieni care aleg ca destinație țara noastră pentru petrecerea vacanțelor sau pe segmente de nișă, de tipul turismului medical, balnear, de afaceri, etc”, se arată în comunicat. MT va fi reprezentat de către secretarul de stat, Cristina Ionela Tărteață.
România se prezintă cu unul dintre cele mai mari standuri naționale amenajate la ediția din acest an a târgului din Israel, având o suprafață de 100 mp. În cadrul acestuia, vor expune 24 de companii românești, consilii județene, asociații de promovare care activează pe piața turistică din România.
“La această ediție a IMTM, Consiliul Județean Maramureș este regiunea parteneră a României. Meșterul popular maramureșean Daniel Leș va organiza sesiuni de demonstrații de olărit accesibile tuturor celor prezenți. De asemenea, în standul României vor avea loc recitaluri de muzică populară tradiționala și degustare de vinuri românești”, precizează MT.
Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, Israelul se afla pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru România.
Anul trecut, cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au provenit din Germania (281.700), Israel (251.900), Italia (233.800), Franța (145.600) și Regatul Unit (140.600).
Citește și:
Tren de mare viteză Budapesta – București cu trecere prin Oradea
Acesta a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Ungariei în România, Excelența Sa Zákonyi Botond, care s-a…
9 decembrie 2023
Proiecte verzi pentru iubitorii de natură și adrenalină la Aușeu și Șinteu
Printr-un proiect în valoare de aproape 9,5 milioane de lei se va amenaja un traseu off-road la Groși…
8 decembrie 2023
Primul robot ospătar din Transilvania lucrează la Baia Mare
Antreprenorul băimărean Sorin Orzac l-a pus la treabă în braseria sa din centrul vechi al orașului. Un robot…
8 decembrie 2023
Turismul românesc se bazează pe români, doar 15% sunt din străinătate
Industria turismului din România atrage în proporție de 85% turiști români și doar 15% consumatori de produse turistice…
7 decembrie 2023
Charlie Ottley va fi prezent la Hunedoara pentru a găzdui lansarea episodului „Transilvania”.
Charlie Ottley, cunoscutul producător BBC și îndrăgostit iremediabil de România, va fi prezent la Hunedoara pentru a găzdui…
7 decembrie 2023
Singura cetate cu pod mobil din țară e la Făgăraș
Cetatea Făgăraș a intrat în circuitul turistic după reabilitare. Eforturile susținute pentru restaurarea și conservarea cetății Făgăraș au…
7 decembrie 2023
Din 2024, de la Oradea vor fi operate patru zboruri pe săptămână spre Varșovia
Aeroportul din Varșovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având conexiuni către Statele Unite, Canada,…
6 decembrie 2023
Mecanism de intervenție rapidă privind protejarea monumentelor istorice aprobat de Camera Deputaților
Programul Naţional de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților. Se…
5 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
