Real Estate

Creşterea pieţei închirierii de apartamente premium în centrul Bucureştiului

În zonele ultracentrale, Universitate și Romană, cererea de apartamente noi de trei camere depășește oferta
grafic_zone_inchirieri_lux_2016_Nordis
Piața închirierii de locuințe noi mediu plus și premium a început cu dreptul în 2017, în luna ianuarie cererea fiind în creștere față de aceeași perioadă din anul precedent, conform unei monitorizări a companiei Nordis.
Pe segmentele de piață mediu plus și premium, circa 20-25% din totalul apartamentelor din ansambluri rezidențiale livrate în 2016 sau în curs de livrare au fost cumpărate pentru închiriere. Apartamentele scoase la închiriere, imediat după livrare, se închiriază într-o perioadă cuprinsă între două și opt săptămani, în funcție de mărimea ansamblului, suprafață apartamentului și gradul de mobilare.
Bugetele chiriașilor în ansambluri finalizate în 2016 au variat între 450–500 euro/lună pentru un apartament de două camere în Băneasa și poate ajunge până la 3.500–5.000 euro/lună pentru apartamente de cinci camere camere în Soseaua Nordului sau Primăverii.
„În România, investițiile în domeniul imobiliar sunt o variantă foarte bună de plasare a capitalului, oferind un randament superior dobânzilor bancare și un risc mai mic decât investițiile pe burse. Alegerea unui imobil nou aduce, pe lângă păstrarea în timp a valorii proprietăți, beneficii suplimentare: finisaje și dotări noi, cheltuieli de întreținere mai mici, o atractivitate mai mare pentru chiriași și consecutiv un nivel mai ridicat al chiriei față de imobilele mai vechi”, declară Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.
De exemplu, în ansamblul Park Residences 5, situat în zona Băneasa-Sisești, pe malul lacului Băneasa, un proiect middle-plus cu 160 de apartamente, de a cărui vânzare și închiriere s-a ocupat Nordis, s-au vândut 94% din apartamente, cu prețuri între 55.000 euro pentru garsoniere și 170.000 euro pentru apartamente cu 4 camere. Din acestea, peste 20% au fost cumpărate pentru închiriere. Investitorii au preferat apartamentele de două și de trei camere, pe care le-au închiriat cu tarife între 500 și 800 euro/lună. Peste 95% din cele peste 30 de apartamente achiziționate în scop investițional au fost închiriate în primele trei luni de la darea în folosință a Park Residences 5.
Și din ansamblurile premium High Residence și Nordis Residence, situate în zona Șoseaua Nordului circa un sfert din apartamente au fost cumpărate în scop investițional. În această zonă de lux, investitorii au preferat apartamentele de trei camere, iar chiriile se situează în intervalul de preț 1.300 – 1.800 euro/lună, în funcție de poziția, vederea și mobilarea apartamentului.
Top închirieri apartamente lux 2016: pe primul loc a fost zona Băneasa-Iancu Nicolae
Piața închirierii pe segmentul de lux este destul de echilibrată, fiind mici diferențe de pondere între cele mai solicitate zone. La nivelul întregii piețe rezidențiale premium din București, anul trecut cei mai mulți chiriași au atras apartamentele din zonele Herăstrău – Șoseaua Nordului și Pipera – Iancu Nicolae.
La începutul acestui an, mulți chiriași de lux s-au mutat în zonele Aviatorilor, Herăstrău și Pipera – Iancu Nicolae. Există chiar un segment de piață cu oferta prea mică, din cauza numărului redus de proiecte rezidențiale disponibile. În zona Romană-Universitate există o cerere neacoperită de apartamente de trei camere, cu bugete de 1.000 euro/lună-1.200 euro/lună.
Despre Nordis
Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis Management, de intermediere imobiliară si management de proiecte imobiliare, Nordis ¬ Administrare, de dezvoltare imobiliară si administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții imobiliare.
Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.
Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.
Informații suplimentare:
Neda Maria
Media&PR Coordinator
0730.55.22.11, maria@mediapr.ro

Related posts

Tetarom a reluat licitația pentru spațiile de depozitare și birouri

Nora Dumitrescu

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Ligia Voro

Zacaria dezvoltă primul parc industrial privat din Craiova

Ionut Oprea

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

Cluj Napoca: Platinia, proiect imobiliar de 25 de milioane de euro

Stefana Muresan

Electrogrup se împarte cu șantierele între București și Ardeal

Nora Dumitrescu

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Best of real estate celebrated at EuropaProperty’s 13th annual SEE Real Estate Awards Gala

Stefana Muresan

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

EXPO REAL Hybrid Summit: What impact is the corona pandemic having on the real estate industry?

Papuc Irina

Benefit Seven, sediu nou prin ESOP

Transilvania Business

Great demand for modern industrial spaces accelerates Zacaria’s expansion plans

redactia

Proiectul de 450 de milioane de euro, Iulius Town Timișoara, a primit cinci stele din partea The European Property Awards

Robert Bloancă

Hagag Development Europe extinde colaborarea cu Global Vision

Ion Surdu

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Traian Dan

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

ATENOR report: first quarter 2017

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025: Autograph, a luxurious new business card for Bucharest

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025: The largest urban regeneration project in Bucharest

Ionut Oprea

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Hungary at MIPIM 2018, projects and investments

Ionut Oprea

Leave a Comment