Lideri si afaceri Mureș

Primer Electro, Centrul de Sticlă a împlinit 20 de ani!

Cel mai important centru de sticlă din județul Mureș și unul dintre cele mai mari din țară a împlinit recent 20 de ani de activitate. E povestea de succes a doi mureșeni care acum două decenii au pus bazele firmei Primer Electro și a unei echipe performante. Acum, compania mureșeană este un nume de referință pe piața de profil.
Trei oameni, dintre care doi sunt asociații firmei, Lorincz Attila și Kocsis Lajos, au decis acum 20 de ani să pornească o afacere în domeniul sticlei termopan.
Un atelier mic, închiriat, a fost primul punct de lucru al firmei mureșene. Încet, încet, activitatea a crescut și afacerea a prins putere. Așa au ajuns cei doi mureșeni să deschidă, după câțiva ani, un atelier mai mare de prelucrare a sticlei.
În anul 2007 a urmat o nouă investiție majoră, prin inaguarea unei noi hale de producție în localitatea Livezeni, de lângă Tîrgu Mureș, de aproximativ 1000 mp. Ulterior, aici a fost deschis încă un spațiu destinat activității firmei.
Primer Electro este acum cel mai important furnizor de sticlă din județul Mureș, dar are în portofoliu de colaboratori multe firme din țară.
Atelierele companiei mureșene dau o nouă perspectivă asupra sticlei. Oameni special pregătiți, prelucrează sticla în diverse forme, făcând de multe ori trecerea de la prelucrare tehnologică la artă.
Ar mai fi de spus că cei care vor să aibă în casă un tablou deosebit sau o oglindă aparte găsesc la Primer Electro și rame foarte frumoase, iar vitraliie prelucrate cu măiestrie de către specialiștii firmei mureșene ajung să fie admirate în multe biserici din țară sau în diverse alte spații.
Tehnologiile avansate de prelucrare folosite de Primer Electro, ca urmare a unor investiții majore, dau sticlei utilități dintre cele mai diverse. Clientul poate alege culori, diverse grade de mătuire sau poate opta pentru sticle cu proprietăți speciale, cum ar fi protecția termică, fonică ori antiefracție.
Un cuptor de securizare a sticlei, o mașină de laminat în diverse culori și nuanțe și o mașină de fazetat se numără printre ultimele investiții făcute de Primer Electro. O parte din bani a provenit din proiecte europene, iar cealaltă parte din profitul firmei.
Lorincz Attila, unul dintre cei doi administratori ai companiei mureșene, consideră că investițiile mari, dar și valoarea echipei au făcut posibilă ascensiunea firmei. “Am ajuns la nivelul actual, deoarece profitul a fost reinvestit mereu în tehnologie performantă, iar astfel gama de produse oferite clienților a crescut foarte mult, de la an la an. Oferim produse de calitate, într-o varietate foarte mare. Suntem un colectiv unit, în care se pune accentul atât pe calitățile profesionale cât și pe cele umane”, a spus Lorincz Attila.
La rândul lui, Kocsis Lajos crede că valorile umane au contat mult în evoluția firmei: „Buna înțelegere și caracterul oamenilor ne-au ajutat să avem o echipă performantă. Cu oameni de calitate poți face muncă de calitate. Stabilitatea în ceea ce privește personalul te ajută mult în producție. Există în echipa noastră oameni care sunt prieteni din copilărie. Asta spune multe. Cei care au plecat din firmă, fie au ales să lucreze într-un alt domeniu de activitate, fie au decis să se mute cu familia într-o altă țară”.
Kocsis Lajos a mai spus că valorile umane promovate în cadrul firmei au avut ecouri și în afară. De-a lungul timpului, Primer Electro a sprijinit permanent persoane, asociații, fundații, pe scurt oameni și organizații din județul Mureș care au nevoie de ajutor material și financiar. „Dacă viața îți oferă multe, trebuie la rândul tău să întinzi o mână celor care au nevoie de sprijin”, a spus Kocsis Lajos.
Între cele mai recente acte de caritate făcute de către administratorii firmei mureșene se numără amenajarea unei baze sportive cu teren sintetic în localitatea Sovata, la Casa de Copii Sf. Iosif.
În ceea ce privește producția, e important de menționat că sticla prelucrată de Primer Electro este Saint Gobain, ceea ce înseamnă materie primă de înaltă calitate. Soluțiile personalizate, ce presupun și lucrări de manoperă, calitatea tuturor produselor fabricate și capacitatea de producție recomandă firma mureșeană ca un furnizor ideal de sticlă.
Astfel, în portofoliul de clienți ai Primer Electro se numără sedii de televiziune, hoteluri, biserici etc. Pe pagina web a companiei mureșene www.centrudesticlă.ro, găsiți detalii despre portofoliul firmei, despre produsele și serviciile oferite de Primer Electro.
Produse marca Primer Electro
Sticlă Float, Sticle speciale, Sticlă ornamental
Sticlă prelucrată: curbată, bombată, pictată, vitralii, sticlă cu rășine, securizată, laminate
Termopan: sticlă duplex (securizată), termorezistentă, antiefracție, lowe, 4 Season
Oglindă: cristal, fumurie
Măsuțe de sticlă, mobilier de sticlă, înrămare tablouri și oglinzi
Manoperă: găurire, gravare, lipire, șlefuire, fazetare, securizare, laminare
Măsurători, Transport, Montaj
Primer Electro oferă și soluții de executare

Related posts

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Ionut Oprea

Rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei: „Problema medicilor este de securitate națională”

Stefana Muresan

170.200 de femei din Regiunea Centru beneficiare ale unui proiect privind prevenția cancerului de col uterin

Ligia Voro

Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

Papuc Irina

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

7card – soluția care facilitează accesul angajaților la cea mai extinsă și diversificată rețea de centre și activități sportive și de care pot beneficia sute de mii de români

Stefana Muresan

Dedeman, pe piața fondurilor de investiții

Stefana Muresan

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Borealis L. A. T, recomandare de fertilizanți sofisticați

Ligia Voro

AFI Europe România a început procesul de alocare a spațiilor în proiectul de birouri AFI Park Brașov

Ionut Oprea

Un deceniu de activitate pentru compania mureșeană Vitafoam Luduș

Ligia Voro

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian China-Birta, CEO Kooperativa 2.0

Ligia Voro

CCIFER a celebrat 20 de ani in România cu tema “Pas-de-deux”

Transilvania Business

Oradea – parc ştiinţific şi tehnologic în valoare de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

Elvețienii de la Noventa au preluat 60% din Interpart Production

Stefana Muresan

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Stefana Muresan

După 10 ani ca CEO al P3, Ian Worboys se implică în proiecte antreprenoriale

Ionut Oprea

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

Dragos Paval (Dedeman), nominalizat administrator al Cemacon

Stefana Muresan

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Alfa Software lansează ASiS Ria3, noua platformă de business HTML5

redactia

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Leave a Comment