Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primer Electro, Centrul de Sticlă a împlinit 20 de ani!

Cel mai important centru de sticlă din județul Mureș și unul dintre cele mai mari din țară a împlinit recent 20 de ani de activitate. E povestea de succes a doi mureșeni care acum două decenii au pus bazele firmei Primer Electro și a unei echipe performante. Acum, compania mureșeană este un nume de referință pe piața de profil.
Trei oameni, dintre care doi sunt asociații firmei, Lorincz Attila și Kocsis Lajos, au decis acum 20 de ani să pornească o afacere în domeniul sticlei termopan.
Un atelier mic, închiriat, a fost primul punct de lucru al firmei mureșene. Încet, încet, activitatea a crescut și afacerea a prins putere. Așa au ajuns cei doi mureșeni să deschidă, după câțiva ani, un atelier mai mare de prelucrare a sticlei.
În anul 2007 a urmat o nouă investiție majoră, prin inaguarea unei noi hale de producție în localitatea Livezeni, de lângă Tîrgu Mureș, de aproximativ 1000 mp. Ulterior, aici a fost deschis încă un spațiu destinat activității firmei.
Primer Electro este acum cel mai important furnizor de sticlă din județul Mureș, dar are în portofoliu de colaboratori multe firme din țară.
Atelierele companiei mureșene dau o nouă perspectivă asupra sticlei. Oameni special pregătiți, prelucrează sticla în diverse forme, făcând de multe ori trecerea de la prelucrare tehnologică la artă.
Ar mai fi de spus că cei care vor să aibă în casă un tablou deosebit sau o oglindă aparte găsesc la Primer Electro și rame foarte frumoase, iar vitraliie prelucrate cu măiestrie de către specialiștii firmei mureșene ajung să fie admirate în multe biserici din țară sau în diverse alte spații.
Tehnologiile avansate de prelucrare folosite de Primer Electro, ca urmare a unor investiții majore, dau sticlei utilități dintre cele mai diverse. Clientul poate alege culori, diverse grade de mătuire sau poate opta pentru sticle cu proprietăți speciale, cum ar fi protecția termică, fonică ori antiefracție.
Un cuptor de securizare a sticlei, o mașină de laminat în diverse culori și nuanțe și o mașină de fazetat se numără printre ultimele investiții făcute de Primer Electro. O parte din bani a provenit din proiecte europene, iar cealaltă parte din profitul firmei.
Lorincz Attila, unul dintre cei doi administratori ai companiei mureșene, consideră că investițiile mari, dar și valoarea echipei au făcut posibilă ascensiunea firmei. “Am ajuns la nivelul actual, deoarece profitul a fost reinvestit mereu în tehnologie performantă, iar astfel gama de produse oferite clienților a crescut foarte mult, de la an la an. Oferim produse de calitate, într-o varietate foarte mare. Suntem un colectiv unit, în care se pune accentul atât pe calitățile profesionale cât și pe cele umane”, a spus Lorincz Attila.
La rândul lui, Kocsis Lajos crede că valorile umane au contat mult în evoluția firmei: „Buna înțelegere și caracterul oamenilor ne-au ajutat să avem o echipă performantă. Cu oameni de calitate poți face muncă de calitate. Stabilitatea în ceea ce privește personalul te ajută mult în producție. Există în echipa noastră oameni care sunt prieteni din copilărie. Asta spune multe. Cei care au plecat din firmă, fie au ales să lucreze într-un alt domeniu de activitate, fie au decis să se mute cu familia într-o altă țară”.
Kocsis Lajos a mai spus că valorile umane promovate în cadrul firmei au avut ecouri și în afară. De-a lungul timpului, Primer Electro a sprijinit permanent persoane, asociații, fundații, pe scurt oameni și organizații din județul Mureș care au nevoie de ajutor material și financiar. „Dacă viața îți oferă multe, trebuie la rândul tău să întinzi o mână celor care au nevoie de sprijin”, a spus Kocsis Lajos.
Între cele mai recente acte de caritate făcute de către administratorii firmei mureșene se numără amenajarea unei baze sportive cu teren sintetic în localitatea Sovata, la Casa de Copii Sf. Iosif.
În ceea ce privește producția, e important de menționat că sticla prelucrată de Primer Electro este Saint Gobain, ceea ce înseamnă materie primă de înaltă calitate. Soluțiile personalizate, ce presupun și lucrări de manoperă, calitatea tuturor produselor fabricate și capacitatea de producție recomandă firma mureșeană ca un furnizor ideal de sticlă.
Astfel, în portofoliul de clienți ai Primer Electro se numără sedii de televiziune, hoteluri, biserici etc. Pe pagina web a companiei mureșene www.centrudesticlă.ro, găsiți detalii despre portofoliul firmei, despre produsele și serviciile oferite de Primer Electro.
Produse marca Primer Electro
Sticlă Float, Sticle speciale, Sticlă ornamental
Sticlă prelucrată: curbată, bombată, pictată, vitralii, sticlă cu rășine, securizată, laminate
Termopan: sticlă duplex (securizată), termorezistentă, antiefracție, lowe, 4 Season
Oglindă: cristal, fumurie
Măsuțe de sticlă, mobilier de sticlă, înrămare tablouri și oglinzi
Manoperă: găurire, gravare, lipire, șlefuire, fazetare, securizare, laminare
Măsurători, Transport, Montaj
Primer Electro oferă și soluții de executare

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Creşterea pieţei închirierii de apartamente premium în centrul Bucureştiului

Articolul următor

Ralf Trautwein a lăsat Germania pentru agricultură ecologică în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share