Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Procesoare proiectate la Timişoara, folosite de Intel

Procesoare concepute la Timişoara de către inginerii companiei Movidius, care dezvoltă tehnologie de ultimă generaţie şi care a fost recent achiziţionată de Intel, vor fi folosite pe drone inteligente dar şi pe echipamente de realitate virtuală, potrivit mediafax.ro.
Modivius, care a fost cumpărată recent de gigantul american Intel, colaborează cu Google la realizarea unui telefon super-inteligent, precum şi cu cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Compania are sediul în Dublin, Irlanda, centrul de software la Timişoara şi biroul de vânzări în California.
Potrivit sursei citate, Modivius şi-a deschis filiala din “capitala Banatului” în urmă cu unsprezece ani. Dacă la început în biroul din Timişoara lucrau doar trei angajaţi, în noiembrie 2016, când a fost cumpărată de Intel, numărul acestora a ajuns la 100, ingineri în software şi hardware.
Procesorul construit de Movidius se numeşte Myriad2, şi va avea “proprii ochii”, putând observa în timp real tot ce îl înconjoară. Centrul din Timişoara a proiectat platforma software, iar biroul de design din Dublin al companiei a realizat, fizic, procesorul.
Movidius a devenit cunoscută şi după ce a încheiat două parteneriate importante, în ultimii ani. Este vorba de Google şi de DJI, cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Tehnologia realizată de timişorenii de la Movidius este folosită în construcţia de drone, de telefoane mobile, camera inteligente şi alte dispozitive de ultima generatie. În anul 2014, procesorul Myriad2 a ajuns şi în dispozitivele ce folosesc tehnologia Tango, în urma unui parteneriat încheiat cu Google. Tango poate realiza hărţi în interiorul clădirilor cu ajutorul a trei camere care procesează în timp real sau poate asista nevăzătorii, prin intermediul telefonului lor mobil, care “vede” pentru ei şi îi ghidează prin informaţii audio.
Movidius colaborează şi cu compania DJI din China, cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Cu ajutorul procesorului realizat de Movidius, dronele devin din ce în ce mai inteligente şi practic ajung să se autopiloteze. Tehnologia dezvoltată de timişorenii de la Movidius a ajuns chiar şi pe faimoasele drone comerciale DJI Phantom 4, care au un sistem format dintr-un procesor şi patru camere video. Softul de pe procesor este realizat la Timişoara şi oferă dronelor abilitatea de a detecta şi evita obstacole în timp real.
Sursa foto: movidius.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Familia Cionca şi CIT Resources - 10 milioane de acţiuni la Cemacon Cluj

Articolul următor

Creşterea pieţei închirierii de apartamente premium în centrul Bucureştiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share