Procesoare concepute la Timişoara de către inginerii companiei Movidius, care dezvoltă tehnologie de ultimă generaţie şi care a fost recent achiziţionată de Intel, vor fi folosite pe drone inteligente dar şi pe echipamente de realitate virtuală, potrivit mediafax.ro.
Modivius, care a fost cumpărată recent de gigantul american Intel, colaborează cu Google la realizarea unui telefon super-inteligent, precum şi cu cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Compania are sediul în Dublin, Irlanda, centrul de software la Timişoara şi biroul de vânzări în California.
Potrivit sursei citate, Modivius şi-a deschis filiala din “capitala Banatului” în urmă cu unsprezece ani. Dacă la început în biroul din Timişoara lucrau doar trei angajaţi, în noiembrie 2016, când a fost cumpărată de Intel, numărul acestora a ajuns la 100, ingineri în software şi hardware.
Procesorul construit de Movidius se numeşte Myriad2, şi va avea “proprii ochii”, putând observa în timp real tot ce îl înconjoară. Centrul din Timişoara a proiectat platforma software, iar biroul de design din Dublin al companiei a realizat, fizic, procesorul.
Movidius a devenit cunoscută şi după ce a încheiat două parteneriate importante, în ultimii ani. Este vorba de Google şi de DJI, cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Tehnologia realizată de timişorenii de la Movidius este folosită în construcţia de drone, de telefoane mobile, camera inteligente şi alte dispozitive de ultima generatie. În anul 2014, procesorul Myriad2 a ajuns şi în dispozitivele ce folosesc tehnologia Tango, în urma unui parteneriat încheiat cu Google. Tango poate realiza hărţi în interiorul clădirilor cu ajutorul a trei camere care procesează în timp real sau poate asista nevăzătorii, prin intermediul telefonului lor mobil, care “vede” pentru ei şi îi ghidează prin informaţii audio.
Movidius colaborează şi cu compania DJI din China, cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Cu ajutorul procesorului realizat de Movidius, dronele devin din ce în ce mai inteligente şi practic ajung să se autopiloteze. Tehnologia dezvoltată de timişorenii de la Movidius a ajuns chiar şi pe faimoasele drone comerciale DJI Phantom 4, care au un sistem format dintr-un procesor şi patru camere video. Softul de pe procesor este realizat la Timişoara şi oferă dronelor abilitatea de a detecta şi evita obstacole în timp real.
Sursa foto: movidius.com
Citește și:
Trei orașe din Ardeal în Top 3 pe țară la secțiunea Managementul deșeurilor
În urma Raportului național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale – „Cetățeni activi pentru servicii publice de…
25 iunie 2022
Simtel va construi 18 centrale fotovoltaice pentru Carmistin
Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team va ridica mai multe centrale fotovoltaice, multe în zona Transilvaniei pentru…
25 iunie 2022
RAAL va primi o finanțare de 5 milioane euro de la CEC Bank
CEC Bank a acordat producător de sisteme de răcire RAAL Bistrița o finanțare de 5 milioane de euro…
25 iunie 2022
Aeroportul Cluj: “Creșterea bruscă a traficului a produs foarte multe întârzieri”
Lipsa de personal în mai multe sectoare aeriene a generat multe întârzieri și anulări de curse, constată David…
25 iunie 2022
Drumul expres Arad – Oradea va fi împărțit pe trei tronsoane
Încă o noutate cu privire la proiectul drumului expres Arad-Oradea. Printr-o adresă transmisă joi, 23 iunie 2022, Consiliului…
24 iunie 2022
Freyrom va construi cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu Oradea
A fost semnat contractul pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din…
24 iunie 2022
S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaz în Zona Metropolitană Oradea
Vineri, 24 iunie, la sediul Consiliului Județean Bihor, s-a semnat contractul pentru finanțarea din fonduri europene a lucrărilor…
24 iunie 2022
Clujenii de la BOOKR au bătut palma cu Uber
Start-up-ul clujean de rezervări BOOKR a intrat în parteneriat strategic cu Uber în direcția strategică de dezvoltare a…
24 iunie 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Un nou proiect pentru DAW Bența România
Conducerea societății DAW Bența România SRL, […]
25 iunie 2022
Hotărâre care vizează Parcul Industrial Mureș, modificată
Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, […]
25 iunie 2022
Creșteri de tarife la apă și canalizare-epurare în zona Luduș – Miheșu de Câmpie
Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, […]
24 iunie 2022
”Din Livada”, poveste de succes cu gust natural de cireșe
Zona Reghin-Batoș oferă numeroase şanse de […]
23 iunie 2022
Zonă de agrement, în pregătire lângă Complexul ”Weekend”
Reprezentanții societății Anvergo SRL Târgu […]
23 iunie 2022
Târgu Mureș: Detalii despre mega-investiția Delgaz Grid de pe strada Gheorghe Doja
Delgaz Grid derulează în această perioadă, pe […]
23 iunie 2022
Azomureș suspendă temporar producția de amoniac
Piața europeană a gazelor naturale a […]
22 iunie 2022
Ștefan Ormenișan, despre rădăcinile transilvănene și Mindthegap la TEDx Cornișa
Piesa de puzzle a domeniului antreprenoriatului […]
22 iunie 2022