Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dragos Paval (Dedeman), nominalizat administrator al Cemacon

Dragos Paval, președintele Dedeman, cel mai mare retailer specializat în bricolaj din România, a cumparat un pachet semnificativ din acțiunile Cemacon, la vânzare aflându-se societatea de servicii financiare BRK Financiar Group și fondul finlandez KJK Fund, care au vândut în total 42,4% din acțiunile deținute în cadrul producatorului de materiale de construcții din Cluj, scrie wall-street.ro.
Dragoş Pavăl este nominalizat pentru postul de administrator în Consiuliul de Administraţie, din partea firmei CIT Resources, potrivit informaţiilor de pe site-ul Cemacon. Noii membri ai CA urmează să fie validaţi în şedinţa AGA din data de 20 februarie.
Recent, unul dintre acţionarii Cemacon, firma KJK Cărămida SRL şi-a vândut toată participaţia, potrivit unei informări trimise Bursei de Valori Bucureşti. Firma este deţinută de fondul de investiţii finlandez KJK Fund, care iese astfel din acţionariatul companiei.
Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, nu sunt la prima tranzacţie din acest an. Ei vor cumpăra cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe în Bucureşti, în zona mall-ului Afi Palace. Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului. Proprietarii Dedeman sunt însă cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.
Producătorul de cărămizi Cemacon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de cinci milioane de lei, potrivit datelor financiare comunicate de companie.
“Închidem un an spectaculos, 2016 fiind cel mai bun an din istoria CEMACON. Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ţinta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% al cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piaţă, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente faţă de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară. În condiţiile unei evoluţii pozitive a pieţei, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătăţit, astfel, poziţia la nivel naţional, iar statutul de lider al pieţei din Transilvania este puternic consolidat”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei în comunicatul emis în urmă cu câteva zile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afinele – o afacere în Hunedoara

Articolul următor

UVT: șapte milioane de euro pentru dezvoltare instituțională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share