Lideri si afaceri

Dragos Paval (Dedeman), nominalizat administrator al Cemacon

Dragos Paval, președintele Dedeman, cel mai mare retailer specializat în bricolaj din România, a cumparat un pachet semnificativ din acțiunile Cemacon, la vânzare aflându-se societatea de servicii financiare BRK Financiar Group și fondul finlandez KJK Fund, care au vândut în total 42,4% din acțiunile deținute în cadrul producatorului de materiale de construcții din Cluj, scrie wall-street.ro.
Dragoş Pavăl este nominalizat pentru postul de administrator în Consiuliul de Administraţie, din partea firmei CIT Resources, potrivit informaţiilor de pe site-ul Cemacon. Noii membri ai CA urmează să fie validaţi în şedinţa AGA din data de 20 februarie.
Recent, unul dintre acţionarii Cemacon, firma KJK Cărămida SRL şi-a vândut toată participaţia, potrivit unei informări trimise Bursei de Valori Bucureşti. Firma este deţinută de fondul de investiţii finlandez KJK Fund, care iese astfel din acţionariatul companiei.
Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, nu sunt la prima tranzacţie din acest an. Ei vor cumpăra cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe în Bucureşti, în zona mall-ului Afi Palace. Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului. Proprietarii Dedeman sunt însă cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.
Producătorul de cărămizi Cemacon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de cinci milioane de lei, potrivit datelor financiare comunicate de companie.
“Închidem un an spectaculos, 2016 fiind cel mai bun an din istoria CEMACON. Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ţinta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% al cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piaţă, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente faţă de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară. În condiţiile unei evoluţii pozitive a pieţei, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătăţit, astfel, poziţia la nivel naţional, iar statutul de lider al pieţei din Transilvania este puternic consolidat”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei în comunicatul emis în urmă cu câteva zile.

Related posts

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Stefana Muresan

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

Daniela Blidarean, un deceniu de antreprenoriat de succes

A. I.

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

Crama Liliac, în căutarea unui investitor care să dezvolte cabane în mijlocul viei, investiţie de circa 350.000 euro

Stefana Muresan

Urgent Cargus testează o soluție care permite curierilor să livreze coletele fără a interacționa cu destinatarul

Ion Surdu

Techsylvania 2018, între speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate în premieră

redactia

Mihai Rotaru, fondator și CEO Clever Taxi, mentor la Startup Weekend Cluj

A. I.

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Ionut Oprea

Iproeb Bistriţa, dividende cu un randament de 7%

Stefana Muresan

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

ALBALACT – o poveste a laptelui și a succesului românesc de 50 de ani

Ioan Sandor

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

Afacerile Flanco s-au apropiat de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Angajații companiilor membre ABSL au ajutat la amenajarea spațiului de joacă de la SOS Satele Copiilor din Capitală

redactia

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

Stefana Muresan

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

redactia

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Poșta Română lansează serviciul MyPostard

Stefana Muresan

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

redactia

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Papuc Irina

Leave a Comment