Lideri si afaceri

Dragos Paval (Dedeman), nominalizat administrator al Cemacon

Dragos Paval, președintele Dedeman, cel mai mare retailer specializat în bricolaj din România, a cumparat un pachet semnificativ din acțiunile Cemacon, la vânzare aflându-se societatea de servicii financiare BRK Financiar Group și fondul finlandez KJK Fund, care au vândut în total 42,4% din acțiunile deținute în cadrul producatorului de materiale de construcții din Cluj, scrie wall-street.ro.
Dragoş Pavăl este nominalizat pentru postul de administrator în Consiuliul de Administraţie, din partea firmei CIT Resources, potrivit informaţiilor de pe site-ul Cemacon. Noii membri ai CA urmează să fie validaţi în şedinţa AGA din data de 20 februarie.
Recent, unul dintre acţionarii Cemacon, firma KJK Cărămida SRL şi-a vândut toată participaţia, potrivit unei informări trimise Bursei de Valori Bucureşti. Firma este deţinută de fondul de investiţii finlandez KJK Fund, care iese astfel din acţionariatul companiei.
Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, nu sunt la prima tranzacţie din acest an. Ei vor cumpăra cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe în Bucureşti, în zona mall-ului Afi Palace. Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului. Proprietarii Dedeman sunt însă cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.
Producătorul de cărămizi Cemacon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de cinci milioane de lei, potrivit datelor financiare comunicate de companie.
“Închidem un an spectaculos, 2016 fiind cel mai bun an din istoria CEMACON. Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ţinta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% al cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piaţă, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente faţă de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară. În condiţiile unei evoluţii pozitive a pieţei, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătăţit, astfel, poziţia la nivel naţional, iar statutul de lider al pieţei din Transilvania este puternic consolidat”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei în comunicatul emis în urmă cu câteva zile.

Related posts

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Bianca Muntean – Clusterul Transilvania IT, cel mai bun manager din Europa în domeniul clusterelor

Stefana Muresan

SIXT Group România – creștere de 20% a business-ului și peste 20 de milioane de euro investiție în toate diviziile, în 2018

Nicolae Pop

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Rom Paper din Braşov şi-a bugetat afaceri de 13,7 mil. euro

Stefana Muresan

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (II)

Ligia Voro

Grupul Transavia din Alba creşte 40 de milioane de păsări pe an şi produce 70.000 de tone de carne de pui

redactia

Afacerile furnizorului de soluţii IT Net Brinel au ajuns la 34 mil. euro

Stefana Muresan

Fundația Orange donează 32.000 de euro către „Fondul pentru Vârstnici”

Papuc Irina

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Azur SA, brandul colorat de vopsele al Timișoarei. O istorie de peste 150 de ani. 

Ligia Voro

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Perspective pentru România de la Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări și președinte Foreign Investors Council

redactia

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Ligia Voro

DIGI anunță intenția de listare pe Bursă

Stefana Muresan

Tranzacție pe piața reciclării: Fondul de Investiții Abris a cumpărat afacerea din România a holdingului maghiar Eltex

Ion Surdu

Continental se extinde si investeste inca 12 mil. euro

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Ionut Oprea

Apple Development – mall, clădire de birouri și ansamblu rezidențial la Bistrița

Stefana Muresan

Leave a Comment