Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: Apulum a trecut de 29 mil. euro

Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 133 mil. lei (29 mil. euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa externă, potrivit zf.ro.
”Afacerile companiei noastre au crescut pe seama unei cereri tot mai mari pe piaţa externă. Ne aşteaptă un an mult mai bun decât cel care a trecut, ţinând cont de evoluţia pieţei externe, de portofoliul de comenzi pe piaţa internă, precum şi de investiţiile pe care le avem în plan în 2017”, a spus Ioan Voican, directorul executiv al Apulum, pentru sursa citată.
Compania exportă în prezent peste 92% din producţia fabricii de porţelan din Alba Iulia în toată Europa şi în Mexic, iar prin intermediul companiei IKEA produsele Apulum ajung şi în America de Nord, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud. Apulum Alba Iulia este cel mai mare producător de porţelan din Europa, în condiţiile în care compania are o singură fabrică, la Alba Iulia, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi.
Odată cu punerea în funcţiune în luna octombrie 2016 a celui de-al şaselea cuptor de ardere rapidă a porţelanului, o investiţie de aproape 10 milioane de euro care în acest moment este funcţională în totalitate, producţia totală a fabricii Apulum a ajuns la peste 18.000 de tone de porţelan anual, însemnând peste 50 de milioane de piese.
Gama de produse Apulum cuprinde atât porţelan pentru menaj şi porţelan hotelier, cât şi obiecte decorative şi bibelouri. Principalul client al fabricii din Alba Iulia este concernul IKEA, însă Apulum mai colaborează şi cu companiile Rody Time (Italia), Befa (Grecia), Antonio Borras (Spania), Michael Fischer (Germania), VEGA (Germania), Creatable (Germania), Cinsa (Mexic), Aerts (Belgia), TCC din Anglia, Serland (Republica Moldova), Villeroy&Boch, Fiskars, Rosendahl, extinzându-şi aria de distribuţie în zona fostei Iugoslavii şi în Rusia, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.
Peste 150 de produse diferite realizate de companii româneşti ajung pe rafturile magazinelor IKEA din întreaga lume, România aflându-se pe locul 8 în topul celor mai importante ţări furnizoare pentru retailerul suedez. Produsele fabricate la Alba sunt comercializate şi în reţelele de magazine Metro, Cora, Carrefour şi Tesco.
Fabrica Apulum din Alba Iulia a ajuns la peste 1.500 de angajaţi, susține sursa citată.
Sursa foto: apulum.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBALG.A.P.

Articolul următor

Cluj: Antares, cifră de afaceri de 9,2 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share