INAQ Consulting organizează în 24 februarie 2017, la Ramada Plaza București, Sala Europe, cea de-a doua ediţie a Conferinţei “LANȚUL ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBALG.A.P.
Vor fi prezentate standardele GLOBALG.A.P. şi noile sale produse şi sisteme de certificare având scopul de a spori transparenţa şi implicarea părţilor interesate, fermieri şi retaileri, pentru obţinerea şi comercializarea produselor sigure pentru consum în agricultură. GLOBALG.A.P. reprezintă un corespondent al HACCP din industria alimentară.
Dacă eşti fermier poţi afla cum să faci parte din „lanţul alimentar scurt”:
– Produsele de la ferma ta pot fi listate de marile lanţuri de magazine de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție, îndeplinind un set de condiţii obligatorii;
– Afli care sunt cerinţele comercianţilor pentru producătorii locali, care sunt cerinţele de vânzare cu amănuntul si despre elementele de siguranţa alimentelor;
– Poti afla mai multe despre aceste certificari, costuri, metode de implementare;
– Se vor discuta dezavantajele şi riscurile pe care şi le vor asuma producatorii care nu deţin cerificarea GLOBALG.A.P.;
– Vei afla povesti de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi sa devină unii dintre cei mai mari exportatori de fructe si legume din Europa;
La conferință vor fi prezentate următoarele teme:
• Cum îndeplineşte agricultura românească cerinţele pieţei globale – Reprezentant al Ministerului Agriculturii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale*
• Lumea bunelor practici agricole – Andras Fekete, Vicepresident & Chief Integrity Officer, GLOBALG.A.P. şi Dr. Kliment Petrov, Expert, Integrity Assessments & Training, GLOBALG.A.P.
• Cerinţele comercianţilor pentru producătorii locali – Florin Căpăţână, Vicepreşedinte/ Director Executiv, AMRCR*
• Importanţa de a oferi clienţilor produse sigure şi de calitate – Reprezentant ANSVSA*/ ANPC
• Poveste de Succes : Cum ajută Certificarea GLOBALG.A.P. fermierii polonezi să fie unii dintre cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Europa – Maciej Majewski, Partner, Freshmazovia.com Sp. J. Poland
• Abordarea PROAGRO a implementarii standardelor de calitate în agricultura românească – Emilian Dumitru, Preşedinte Federaţia Naţionala PRO AGRO*
• Piaţa de gros – locul fermierilor – Camelia Şucu, Proprietar Piaţa de Gros Abundia*
• GLOBALG.A.P. Necesitate sau obligatie? – Ionuţ Nache, Director general INAQ Consulting
Cerinţele marilor lanţuri de retail privind calitatea legumelor şi fructelor achiziţionate. Reprezentanţi lanţ de retail – discuţii libere
Prezentare servicii GLOBALGAP – Procesul de certificare GLOBALG.A.P. – Reprezentanţi organisme de certificare acreditate GLOBALG.A.P.
Ce este GLOBALG.A.P. ?
GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut la nivel internaţional pentru producţia agricolă, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensivă şi de colaborare cu experţi din industrie, producători şi comercianţi din întreaga lume.
Scopul urmărit este acela ca producţia agricolă sigură şi durabilă să fie în avantajul fermierilor, comercianţilor şi consumatorilor de pretutindeni.
GLOBALG.A.P. este mai mult decât un certificat. Este o viziune a producţiei globale agricole realizată în condiţii de siguranţă şi durabilitate prin intermediul instrumentelor, programelor şi partenerilor aleşi.
Îmbunătăţirea siguranţei şi durabilităţii înseamnă acces mai mare la pieţe pentru producători, produse sigure pentru comercianţi şi consumatori, sisteme de producţie mai durabile pentru guverne şi posibilităţi mai mari de afaceri pentru furnizorii de servicii.
Standardul GLOBALG.A.P. solicită, printre altele, o mai mare eficiență în producție. Aceasta îmbunătățește performanțele de afaceri și reduce risipa de resurse vitale.
Certificarea GLOBALG.A.P.
• Certificarea GLOBALG.A.P. acoperă:
• Siguranţa alimentelor şi trasabilitatea
• Mediul (inclusiv biodiversitatea)
• Sănătatea, securitatea şi bunăstarea muncitorilor
• Bunăstarea animalelor
• Include Managementul Integrat al Culturilor (ICM), Controlul Integrat al Organismelor Dăunatoare (IPC), Sistemul de Management al Calităţii (SMC) şi Analiza Riscurilor şi Punctelor Critice de Control (HACCP).
• Standardul GLOBALG.A.P. solicită o abordare generală în producţia agricolă, fapt ce conduce la dezvoltarea celor mai bune practici pentru generaţiile viitoare.
Citește și:
Concurs Internațional de Atelaje pe pășunea Berkeș din comuna Oșorhei
Peste 160 de cai și 41 de atelaje din șapte țări vor concura în acest weekend la Pășunea…
24 aprilie 2024
Dr. Adriana Cioca, managing director Artemis România, a fost aleasă președinte al Camerei de Comerț Elveția-România
Antreprenorii și investitorii români și elvețieni, membri ai Camerei de Comerț Elveția-România (CCE-R), au ales un nou Consiliu…
24 aprilie 2024
Vinuri românești de înaltă calitate la Ro Wine Cluj-Napoca 2024
Festivalul Ro Wine a adus la Cluj-Napoca, în perioada 20-21 aprilie 2024, vinuri premiate și premiabile, selecționate de…
23 aprilie 2024
Restaurantul Kibuț din Gărâna, Banatul Montan, candidează la Destinația anului
Viața la țară în cel mai frumos sătuc din România, Gărâna, cu cea mai firească poetică a spațiului.…
23 aprilie 2024
STIHL, ce va deschide o fabrică la Oradea, și-a prezentat bilanțul pe 2023 și strategia de viitor
Grupul STIHL, unul dintre cei mai mari producători de ferăstraie cu lanț și echipamente electrice pentru exterior, și-a…
23 aprilie 2024
Măcelarii de elită ai României se vor antrena la Cluj
Țara noastră este singura țară din Sud-Estul Europei care va concura în competiția World Butchers’ Challenge (WBC). 10…
22 aprilie 2024
Zootehnia Transilvaniei, între transhumanță și garduri virtuale
Fermierii care mizează pe pășunat și produsele bio trebuie să adapteze tehnologiei și rețelelor sociale, susțin experții de…
21 aprilie 2024
Solicităm Amazon să modifice categoria unor cărți de la gastronomie la fantasy
Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, printr-o scrisoare deschisă adresată Amazon, ca unor cărți…
21 aprilie 2024