Real Estate Timiș Uncategorized

Pol regional de business la Timisoara

Timisoara se impune tot mai mult ca un actor activ pe piata autohtona de birouri, asa cum se arata si in analizele companiilor de consultanta. ESOP a publicat un studiu care claseaza orasul de pe Bega pe locul fruntas in ceea ce priveste inchirierea de spatii office, in afara Capitalei, scrie opiniatimisoarei.ro.
Potrivit studiului ESOP, cele mai mari suprafete tranzactionate anul trecut, la Timisoara, au fost in proiectul care se construieste in vecinatatea Iulius Mall. Mai precis, in prima cladire de birouri din ansamblul multifunctional Openville. Iar realitatea de la fata locului confirma rapoartele. Luna trecuta, compania Iulius a anuntat incheierea lucrarilor la UBC 2, cladire „construita si inchiriata integral intr-un timp record”. Cei 18.000 mp ai cladirii sunt ocupati de companiile Autoliv Romania, Ness, ACI Worldwide, Bitdefender si PwC.
Printre motivele pentru care acesti giganti internationali au ales birourile realizate de Iulius se afla nu doar pozitionarea centrala si dotarile moderne, cerinte dominante pana de curand in negocieri, ci si facilitatile pe care angajatii le au la doi pasi de locul in care lucreaza.
„Compania Autoliv urmeaza trendul ascendent al consolidarii operatiunilor de engineering in Timisoara, iar noul sediu din cladirea UBC 2 ne sustine cresterea pe termen lung. Pe langa desfasurarea activitatii intr-o cladire de ultima generatie, accentul nostru se pune pe oferirea unui pachet atractiv de beneficii intregii echipe, iar angajatii sunt incantati de proximitatea fata de Iulius Mall, care le ofera facilitatea de a accesa orice servicii le sunt necesare, in timpul programului de lucru, dar si dupa„, a declarat Ionel Fierbinteanu, Country Manager Autoliv Romania, potrivit sursei citate.
Printre numele noi de chiriasi anuntati luna trecuta de Iulius in moderna cladire de birouri se numara si PwC Romania. Angajatii companiei s-au mutat in ianuarie in noul sediu si, la fel ca in cazul celorlati chiriasi, accesul facil la beneficii si servicii a contat intr-o mare proportie.
„Decizia de a ne consolida activitatea PwC din Timisoara intr-un sediu in cladirea UBC 2 a avut la baza, in primul rand, amplasarea centrala, dotarile ultramoderne si confortul angajatilor. Ne-am dorit un mediu de lucru premium, care sa aduca valoare activitatii noastre si care sa ne dea posibilitatea de a ne extinde activitatea biroului regional din Timisoara. Faptul ca sediul nostru este amplasat in imediata apropiere a Iulius Mall Timisoara reprezinta un avantaj pentru angajati, indiferent ca vorbim despre oferta variata pentru mesele de pranz sau intalnirile de afaceri cu clientii, ori despre multiplele magazine si spatii de relaxare„, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner, PwC Romania.
O policlinica si magazinul dm drogerie markt sunt alti doi chiriasi care se regasesc in cladire, confirmand, astfel, tendinta operatorilor de servicii si a retailerilor de a se pozitiona cat mai aproape de vadul asigurat de birouri. Nu mai putin de 400 de persoane vin zilnic la lucru in noua cladire, iar numarul acestora va creste, pe masura ce restul chiriasilor isi vor inaugura sediile.
Special pentru cei care lucreaza in UBC 2, Iulius a implementat programul Card Partener. Reprezentantii companiei spun ca, folosind acest card, angajatii din UBC si cei din mall beneficiaza de discount-uri de pana la 25%, la aproximativ 80 de magazine. Promotiile sunt cuprinse intre 15% si 25%, la cafenele, restaurante, food court, magazine si la servicii de curatatorie, spalatorie auto, coafor si altele.
Ritmul de constructie alert impus de Iulius pare sa continue, daca ne uitam la macaralele care se invart de zor pe santierul din stanga mall-ului, unde se inalta a doua cladire de birouri. 12 niveluri si o suprafata de 13.000 mp sunt coordonatele UBC 1, imobil contractat deja pe jumatate de o alta companie IT recunoscuta la nivel mondial, Atos, al carei sediu va avea 6.000 mp.
Cu un asemenea ritm de dezvoltare si o astfel de anvergura a proiectului, care, la finalizarea tuturor etapelor de constructie, va include 130.000 mp de spatii de birouri, Openville are toate premisele sa devina, in curand, un veritabil pol de business al intregii regiuni, unde va fi concentrata activitatea a numeroase companii, cu mii de angajati.
Valoarea totala a proiectului Openville se ridica la 220 de milioane de euro.

Related posts

CTP continues active role in restoring forest biodiversity with purchase of 460 hectares of forest near Zlín

Ionut Oprea

Industria serviciilor de business aduce 4,5 miliarde de euro în România

Nora Dumitrescu

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Balkans Property Forum 2018

redactia

Maurer Imobiliare, proiect național de anvergură

Stefana Muresan

Care sunt tipurile de pariuri sportive disponibile în prezent?

A. I.

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Ana Dumitrache revine la conducerea CTP Romania, pe poziția de Country Head

redactia

Gaziantep İstasyon Urban Regeneration Project at MIPIM 2018

Ionut Oprea

Clinicile Medici’s Timișoara investesc 1,5 milioane de euro în aparatură medicală modernă și în noua clinică de top ”Medici’s Academica”

Stefana Muresan

Timişul are peste 19.000 de persoane trecute în şomaj tehnic

Robert Bloancă

Dezbatere despre situația pieței imobiliare: a XII-a ediție a „Real Estate & Construction Forum”

redactia

P3 începe construcția unei clădiri multifuncționale, o premieră

Ligia Voro

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Timişoara, ascensiune spectaculoasă

Stefana Muresan

Șomajul din Timiș crește în continuare influențat de pandemia de coronavirus

Robert Bloancă

P3 România – peste 84.000 m2 de reînnoiri și contracte noi

Nicolae Pop

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Grupul japonez Asahi, investiții de 22 de mil. de euro în fabricile de bere din Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

Mai mult de zece mii de specialişti în domeniul IT din Timişoara şi-au mutat integral activitatea la domiciliu

Robert Bloancă

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

Prime Kapital / MAS REI si Mitiska, duel pentru cele mai multe retail parks

redactia

Programul Operaţional Regional a adus contracte de un miliard de euro în Regiunea Vest

Robert Bloancă

Leave a Comment