București Eveniment

PRIA Drugs and Medicine Publicity

Conf. Dr. Diana Păun, Consilier de Stat Departamentul Sănătate Publică Administrația Prezidențială și Laszlo ATTILA, Președinte al Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, participă la conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity, eveniment organizat de PRIAevents în data de 15 februarie 2017, începând cu ora 10, la Hotel Caro Bucuresti,  eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, alături de toți cei implicați, precum: legea publicității la medicamente și dispozitive medicale, codurile de conduită respectate de industria farmaceutică, codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul reglementatorilor, rolul societăților profesionale, rolul lanțurilor farmaceutice, reglementarea publicității suplimentelor alimentare. De asemenea, rolul mass mediei, dar și al rețelelor sociale vor fi analizate la eveniment.
La conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity alături de  Conf. Dr. Diana Păun, Consilier de Stat Departamentul Sănătate Publică Administrația Prezidențială și Laszlo ATTILA, Președinte al Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, lectori invitați sunt:
Lorand DUROS – Vicepresedinte, Comisia pentru Cultură, Senatul României; Radu Gheorghe Țibichi – Președinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS); Reprezentant al CNA; Reprezentant al Colegiului Farmaciștilor; DAN ZAHARESCU – Director Executiv, ARPIM; Laurențiu MIHAI – Director Executiv, APMGR; Oana COCIAȘU – Președinte, RAC; Diana MEREU – Director Executiv, RASCI; Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP, Secretar General, PRISA; Victor DOBRE – Director Executiv, IAA și Radu GĂNESCU – Președinte, COPAC.
Publicitatea medicamentelor în secolul XXI este guvernată de directive, legi, regulamente, ghiduri şi coduri de etică diferite în fiecare țară, dar guvernate de aceleași principii. Publicitatea medicamentelor include publicitatea destinată publicului larg, profesioniștilor din domeniul sănătății, vizitele reprezentanților medicali la prescriptori, furnizarea de mostre, sponsorizarea de întâlniri promoționale pentru profesioniștii din domeniu etc., precum și orice formă de promovare destinată să stimuleze prescrierea, distribuirea, vânzarea sau consumul de medicamente.
Publicitatea medicamentelor este o realitate a pieței de astăzi, însă trebuie să ne asigurăm că promovarea medicamentelor: este reglementată în mod adecvat; zonele cu probleme sunt identificate și abordate rapid; influența potențială asupra deciziei de tratament, asupra rezultatelor și costurilor este bine înțeleasă; este echilibrată și susținută în mod corespunzător de surse de informații complete și validate științific. Scopul din spatele reglementărilor din publicitatea medicamentelor este: să încurajeze utilizarea rațională a medicamentelor, prin prezentarea obiectivă a acestora și fără a le exagera proprietățile; de a asigura că acestea sunt promovate corect în ceea ce privește beneficiile lor, fiind în acord cu informațiile enumerate în rezumatul caracteristicilor produsului; de a asigura că publicitatea medicamentelor nu este înșelătoare.
Reglementarea marketingului în industria farmaceutică și a relațiilor cu profesioniștii din sănătate, dar și relațiile dintre industria pharma și asociațiile de pacienți, precum și informațiile transmise către specialiști și organizațiile acestora sunt subiecte tratate cu maxim interes și în România.
Conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity reprezintă un important eveniment dedicat sistemului de sănătate şi reunește reprezentanți ai autorităților, ai companiilor care produc sau distribuie medicamente și dispozitive medicale, ai lanțurilor farmaceutice, medici, pacienți și reprezentanți mass-media, constituind un prilej excelent de a dezbate cu toți actorii implicați aspecte importante despre legea publicității la medicamente și dispozitive medicale, OTC și suplimente alimentare.
Prin intermediul acestei conferințe se creează prilejul cel mai bun pentru stabilirea unui dialog constructiv între autorități și companii, pacienți și mass-media. Publicitatea la medicamente este un subiect extrem de important și de actualitate, care ne interesează pe noi toți.
Ce trebuie să schimbăm la legea actuală? Ce anume poate să comunice o companie care lansează un produs inovativ pe piață? Ce modalități de promovare există în plus la suplimente față de medicamente? Care sunt particularitățile comunicării științifice? Ce rol joacă mediul online: site-uri internet, bloguri, forum-uri și rețele sociale – Facebook și Youtube?
Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents îşi concentrează atenţia asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv şi detaliat prezentate.
Medicamentele și publicitatea acestora a fost foarte importantă de-a lungul timpului, cu ajutorul lor și al cercetărilor medicale fiind salvate foarte multe vieți. Au avut un rol important în îngrijirea sănătății, pentru durata vieții şi în plus au redus povara adusă de boli şi dizabilități. Tocmai de aceea, accesul tuturor pacienţilor la medicamente reprezintă o prioritate în întreaga lume.
Participă la conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity sa analizăm împreuna noutățile, inovațiile, modificările legislative despre publicitatea medicamentelor cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și despre industria medicamentelor din România, despre codurile etice ale companiilor, ale medicilor și ale celorlalți actori implicați în sănătate.
Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Competition şi înscrierile pentru participare pe website-ul: http://priaevents.ro/pria-drugs-and-medicine-publicity/.

Related posts

Agroturism și gastronomia românească – prima conferință dedicată IMM-urilor și antreprenorilor din mediul rural

redactia

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

Premiere, avanpremiere și lansări la RO-Wine Cluj!

redactia

P3 are 1,8 mil. mp pregătiți pentru expansiune în Europa

Ionut Oprea

Asociaţia "Hai cu noi în Horă" deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching”

Ionut Oprea

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

„NEW CITIES” Timișoara

Ionut Oprea

BVB și SIBEX au fuzionat; România va avea o singură bursă

Stefana Muresan

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

MIPIM 2017: The New Deal

Ionut Oprea

ADR Vest organizează un nou eveniment de brokeraj internațional în Regiunea Vest

Stefana Muresan

Cristian Popescu, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații participă LIVE la conferința PRIA Agriculture, despre exportul de cereale

Papuc Irina

BUSINESS CHALLENGE – FOR ENTREPRENEURS ONLY?

redactia

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Alesonor, alte 21 de locuinţe în ansamblul Amber Gardens

Stefana Muresan

Experții Băncii Mondiale lucrează la Strategia de dezvoltare a județului Ilfov pentru următorii 10 ani

Papuc Irina

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Ligia Voro

CEO Conference – Shaping the Future: Evenimentul anual de referinta al mediului de afaceri din Romania se desfasoara marti, 22 mai 2018, in Bucuresti

Stefana Muresan

AFI Ploiești, certificat LEED Gold

Ionut Oprea

Cele mai importante noutăți fiscale se discută la Tax & Finance Forum, București

Stefana Muresan

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

Ionut Oprea

GPeC SUMMIT își anunță startul

Ligia Voro

Leave a Comment