Grupul de firme Luca din Braşov cu activităţi în cultura vegetală, creşterea bovinelor, abatorizarea şi procesarea cărnii, deţinut de antreprenorii români Daniel Luca şi Delia Comaniciu, a ajuns la afaceri de 17 milioane de euro în 2016, potrivit reprezentanţilor Luca, care speră la o creştere a vânzărilor totale, la nivel de grup, cu 15% în 2017, potrivit bizbrasov.ro.
„Toate liniile de business active la acest moment sunt peste pragul de rentabilitate, cele mai importante volume sunt date de sectorul de procesare a cărnii, care în acest moment reprezintă 60% din total afacere. Pentru 2017 estimările noastre previzi¬o¬nează un avans de circa 15% al CA la ni¬velul grupului, raportat la 2016“, a declarat Alexandru Manea, directorul economic al grupului Luca, pentru sursa citata.
Grupul de firme Luca deţine în judeţele Braşov şi Sibiu un teren de 1.000 de hectare folosit pentru cultura vegetală şi păşune, teren aflat preponderent în arendă, o fermă de 1.000 de vaci, crescute atât pentru producţia de lapte, cât şi pentru cea de carne, un abator de sacrificare porcine cu o capacitate de 300 de capete pe zi şi o fabrică de procesare a cărnii.
„Fabrica de procesare a cărnii livrează în piaţa românească lunar o medie de 300 de tone de produs, împărţit în carne refrigerată de porc, vită şi oaie şi preparate din carne, cu ponderi diferite. Carnea de porc are ca origine atât surse de achiziţie interne, cea mai mare parte fiind cumpărată din Ro¬mâ¬nia, cât şi externe, din UE. Carnea de vită pro¬vine atât din producţie proprie, cât şi din achi¬ziţii din Romania“, a spus Ale¬xan¬dru Manea.
Preparatele marca Luca sunt co¬mercializate în şase magazine proprii din judeţul Braşov, dar şi la nivel naţional, prin intermediul marilor reţele de comerţ modern.
Planurile de viitor ale grupului Luca sunt strâns legate de implementarea unor investiţii pentru modernizarea şi eficientizarea exploataţiei agricole, în condiţiile în care grupul Luca este beneficiarul unei finanţări din fonduri europene de un milion de euro.
Businessul Luca a început ca o afacere de familie, fondată în 1990 de Ilie Luca. În prezent, din grupul de firme Luca fac parte trei companii, respectiv Luca SRL cu activităţi în procesarea cărnii, L&D Luca Ind cu activităţi în cultura vegetală combinatăcu creşterea animaleleor şi Kronstadt – abatorul grupului.
Citește și:
Accor anunță deschiderea Swissôtel Poiana Brașov
Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, anunță cu bucurie deschiderea Swissôtel Poiana Brașov, hotel ce marchează debutul brandului…
8 septembrie 2024
Sondaj: 60% dintre companiile din România au investit în ultimii ani în programe de well-being pentru angajați
În contextul schimbărilor semnificative pe piața muncii din România, printre care provocările legate de atragerea și retenția talentelor…
8 septembrie 2024
Aiudul va avea un centru de colectare prin aport voluntar
Aiudul a făcut demersurile necesare pentru a înființa un centru de colectare a deșeurilor. În acest sens a…
7 septembrie 2024
Oradea promovează turismul și oportunitățile de investiții în Varșovia
Echipa Visit Oradea a participat joi, 5 septembrie, la o vizită de lucru în capitala Poloniei, Varșovia, în…
6 septembrie 2024
Achiziție publică pentru reabilitarea a două bulevarde în Baia Mare
Primăria Municipiului Baia Mare a lansat procedura de achiziție publică pentru reabilitarea a două bulevarde, Decebal și Independenței.…
6 septembrie 2024
Degustarea de vară de la Mundus Vini a premiat din nou România
A 35-a ediție a Grand International Wine Award MUNDUS VINI s-a încheiat la începutul lunii septembrie. Cele mai…
6 septembrie 2024
Costumele populare din Cluj, prezentate în premieră la un festival de modă
Alături de prezentările unor designeri precum Cătălin Botezatu sau Romanița Iovan, Transilvania Fashion include ținute de zi și…
6 septembrie 2024
Vale a inovării, acesta e noul statut al Regiunii Centru
Regiunea Centru a obținut recent titlul de Vale Regională a Inovării (Regional Innovation Valley), ca urmare a angajamentului…
6 septembrie 2024