Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Carpatica Honey exportă miere de 1,7 milioane de euro

Carpatica Honey, o companie cu acţionariat german din judeţul Sibiu, cu activităţi în colectarea şi procesarea mierii, a exportat anul trecut în jur de 700 de tone de miere, în valoare de 7,8 mil. lei (1,7 mil. euro), în mai multe ţări din Europa, potrivit zf.ro.
“Nu avem stupi. Activitatea noastră presupune numai colectarea mierii, procesarea ei şi exportul. Anul trecut am exportat în jur de 700 de tone de miere, pe care am colectat-o din punctele de colectare pe care le avem în toată ţara. În primul rând exportăm în Germania, circa 50-60% din producţie, dar şi alte ţări vestice precum Danemarca, Olanda, Italia, Spania, Anglia sau Elveţia”, a declarat pentru ZF Mugurel Marinescu, administratorul Carpatica Honey.
Cu o producţie de 35.000 de tone de miere, România a primit în 2015 titlul de cel mai mare producător de miere din UE, potrivit datelor Eurostat. România a exportat miere în valoare de 43,8 mil. euro în 2015 şi a importat de 5,8 mil. euro, rezultând astfel un sold pozitiv de 38 mil. euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hunedoara: Dräxlmaier, peste 100 de noi angajări

Articolul următor

Eximtur a aderat la rețeaua Uniglobe Travel

Citește și:
Citeste mai mult

FOTO: Ziua Porumbului Dafcochim 2021

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share