Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

30.000 angajati in plus

DTZ Echinox: Cererea pentru spatii de birouri moderne si noile livrari au adus in 2016 cca. 30.000 de angajati in Bucuresti
In 2016 cresterea numarului de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti se situeaza la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani
In Bucuresti, la finalul anului 2016, numarul de angajati care lucreaza in cladirile de birouri de clasa A si B este de aproximativ 233,000. Comparativ cu anul 2015, numarul angajatilor care lucreaza in spatii de birouri moderne din Capitala a crescut cu aproximativ 30.000. Acesta reprezinta cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii trei ani.
Dintre cele mai importante locatii de birouri din Bucuresti, zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu – Floreasca si zona de Vest ocupa in continuare primele trei pozitii din punct de vedere al numarului de angajati din cladirile de birouri moderne. La sfarsitul anului 2016, in Pipera Sud numarul de angajati a depasit 45,000, in timp ce in Barbu Vacarescu – Floreasca numarul angajatilor care lucreaza in spatii de birouri moderne se situeaza la peste 40,000. In zona de Vest, numarul angajatilor a ajuns la aproximativ 33,000.
Comparativ cu anul precedent, aceste locatii de birouri au inregistrat si cele mai mari cresteri ale numarului de angajati. Astfel, in zona Barbu Vacarescu – Floreasca cresterea a fost de 32%, in zona de Vest numarul angajatilor a crescut cu 23%, in timp ce in Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), la finalul anului 2016 lucreaza cu aproximativ 20% mai multi angajati fata de 2015.
Centrul de Business al Bucurestiului, zona Centrala si cea de Centru Nord sunt zonele de birouri destinate operatiunilor principale ale companiilor (headquarter), acolo unde se inregistreaza cea mai mare rata de metri patrati per angajat. La polul opus, cea mai mica rata de metri patrati per angajat se intalneste in Pipera Sud, zona dedicata in principal operatiunilor de back-office.
Bogdan Bogatu, Senior Broker Office Agency DTZ Echinox: “Tinand cont de livrarile anuntate pentru anul acesta si de cererea existenta in piata de birouri, estimam ca pana la finalul anului 2017, numarul angajatilor din cladirile de birouri moderne din Bucuresti va ajunge la aproximativ 260.000”.
In 2017 locatiile de birouri din Bucuresti care vor inregistra cele mai semnificative cresteri ale numarului de angajati sunt zona de Vest, zona de Centru si Pipera Sud.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Sângeorgiu de Mureş, staţiune turistică de interes local

Articolul următor

Cereri pentru proiecte rezidentiale si mixte

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share