Guvernul României a adoptat joi, 16 februarie, hotărârea de atestare a comunei Sângeorgiu de Mureş ca staţiune turistică de interes local, alături de alte nouă localităţi din România.
„Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.
„Este un pas mare pe care l-am realizat”
Decizia Guvernului a fost salutată de ing. Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, care a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că obţinerea titulaturii de staţiune turistică de interes local va trebui dublată de efortul autorităţilor locale de a depune proiecte în vederea obţinerii de finanţări de la bugetul de stat sau europene. „Este un pas mare pe care l-am realizat, un pas mare care va aduce un beneficiu localităţii din toate punctele de vedere. În primul rând, ca şi creştere economică, pentru că vom putea accesa unele fonduri europene, dar şi guvernamentale, care pot fi accesate doar de localităţi turistice de interes naţional sau de interes local. Asta nu înseamnă că ai devenit localitate turistică şi din start ai toate şansele. Nu. Va fi concurs de proiecte, dar va fi un concurs între localităţile turistice din ţară. Vom avea mult mai multe şanse decât localităţile care nu au acest statut. În al doilea rând, vom putea dezvolta infrastructura turistică, ceea ce înseamnă pensiuni, locuri de agrement, restaurante, cofetării. Un alt lucru benefic, vom fi prezenţi în cataloagele de promovare a ţării, în avioane, la târgurile naţionale şi internaţionale de turism, atât pentru turiştii autohtoni, din România, cât şi pentru cei din străinătate”, a afirmat ing. Sófalvi Szabolcs.
Alex TOTH
Citește și:
Selina, cea mai mare companie de construcții din vestul României, a ieșit din insolvență
Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului…
26 martie 2023
A 11-a ediție a International Robotics Championship va avea loc la Oradea
Între 20 și 22 aprilie, Oradea va deveni un hub internațional de robotică, unde vor participa peste 500…
26 martie 2023
15 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Oradea cu mobilier și echipamente IT
Toate unitățile de învățământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local, vor putea fi dotate cu mobilier, echipamente…
26 martie 2023
Merck se implică într-un proiect de cercetare la Cluj
Gigantul american al vaccinurilor a intrat într-un proiect cu cea mai mare universitate din România. Merck Sharp &…
25 martie 2023
Ambasadorul României în Ungaria, în vizită la Simex și Podgoria Silvania
Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul țării noastre în Ungaria, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Ambasadorul a…
25 martie 2023
Brokerii clujeni, promotori ai transparenței la bursă
Grupurile clujene Banca Transilvania (BT) și BRK au făcut parte din comisia care a schimbat “regulile jocului” în…
25 martie 2023
Turda va avea teren de fotbal omologat UEFA
Au debutat lucrările de construire a bazei sportive de tip 1 din municipiul clujean. Compania Națională de Investiții…
25 martie 2023
Hotelul K+K Elisabeta din centrul Bucureștiului, relansat sub brandul Peakture
Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, proprietarii Balvanyos Resort & Spa din Covasna, au cumpărat hotelul K+K Elisabeta din centrul…
25 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
