Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sângeorgiu de Mureş, staţiune turistică de interes local

Guvernul României a adoptat joi, 16 februarie, hotărârea de atestare a comunei Sângeorgiu de Mureş ca staţiune turistică de interes local, alături de alte nouă localităţi din România.
„Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.
„Este un pas mare pe care l-am realizat”
Decizia Guvernului a fost salutată de ing. Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, care a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că obţinerea titulaturii de staţiune turistică de interes local va trebui dublată de efortul autorităţilor locale de a depune proiecte în vederea obţinerii de finanţări de la bugetul de stat sau europene. „Este un pas mare pe care l-am realizat, un pas mare care va aduce un beneficiu localităţii din toate punctele de vedere. În primul rând, ca şi creştere economică, pentru că vom putea accesa unele fonduri europene, dar şi guvernamentale, care pot fi accesate doar de localităţi turistice de interes naţional sau de interes local. Asta nu înseamnă că ai devenit localitate turistică şi din start ai toate şansele. Nu. Va fi concurs de proiecte, dar va fi un concurs între localităţile turistice din ţară. Vom avea mult mai multe şanse decât localităţile care nu au acest statut. În al doilea rând, vom putea dezvolta infrastructura turistică, ceea ce înseamnă pensiuni, locuri de agrement, restaurante, cofetării. Un alt lucru benefic, vom fi prezenţi în cataloagele de promovare a ţării, în avioane, la târgurile naţionale şi internaţionale de turism, atât pentru turiştii autohtoni, din România, cât şi pentru cei din străinătate”, a afirmat ing. Sófalvi Szabolcs.
Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Subvențiile din bugetul naţional, din 28 februarie

Articolul următor

30.000 angajati in plus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share