Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subvențiile din bugetul naţional, din 28 februarie

Subvențiile din bugetul național vor începe anul acesta din 28 februarie, într-o perioadă în care fermierii pot să le folosească, în condițiile în care, în 2016, acestea s-au plătit abia în lunile iunie și iulie, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.
“Eu sunt agronom și știu bine că, dacă azi nu faci ce trebuie, mâine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am stăruit ca să realizăm măsurile necesare, să lichidăm întârzierile care au fost vizavi de site-ul de operare și de controlul în teren în așa fel încât să putem intra la timp cu aceste subvenții”, a spus Daea.
Potrivit sursei citate, anul trecut, subvențiile pe ANT 1 s-au dat în iunie și iulie, iar anul acesta încep pe 28 februarie, ceea ce este o diferență considerabilă.
“Este o diferență considerabilă, care are în vedere necesitatea de a ajunge la timp subvențiile, astfel încât producătorii agricoli să poată să le folosească. Ce caută subvențiile agricole în iunie și iulie, când lucrările se fac în primăvară atunci când te întâlnești cu lucrări de recoltat și când veniturile pot veni din buzunarul fermierului?! Noi trebuie să anticipăm aceste cerințe pe care le au fermierii. Acțiunea noastră este clară: de a asigura la timp subvențiile pentru fermieri”, a subliniat șeful de la Agricultură.
Aproximativ 681.000 de beneficiari vor primi ajutoare naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil.
Guvernul a aprobat, miercuri, plafonul și cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1), care se acordă pentru anul de plată 2016. Plafonul este de 119,422 milioane de euro, reprezentând echivalentul a 531,87 milioane de lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.
Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/hectar, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/hectar, iar suprafața eligibilă pentru plata ANT 1 la 31 ianuarie 2017 este de 6,73 milioane de hectare calculată în urma cererilor de plată depuse și după efectuarea controalelor administrative și în teren.
Beneficiarii ANT 1 sunt: fermieri activi, fermieri persoane fizice și/sau persoane juridice, universitățile, institutele de cercetare, stațiunile didactice, fermele, stațiunile și fermele de cercetare și producție agricolă, stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care au cultivat în 2016 culturi în teren arabil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvern: Programul “Primul centru de agrement“

Articolul următor

Sângeorgiu de Mureş, staţiune turistică de interes local

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share