Agricultura

Subvențiile din bugetul naţional, din 28 februarie

Subvențiile din bugetul național vor începe anul acesta din 28 februarie, într-o perioadă în care fermierii pot să le folosească, în condițiile în care, în 2016, acestea s-au plătit abia în lunile iunie și iulie, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.
“Eu sunt agronom și știu bine că, dacă azi nu faci ce trebuie, mâine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am stăruit ca să realizăm măsurile necesare, să lichidăm întârzierile care au fost vizavi de site-ul de operare și de controlul în teren în așa fel încât să putem intra la timp cu aceste subvenții”, a spus Daea.
Potrivit sursei citate, anul trecut, subvențiile pe ANT 1 s-au dat în iunie și iulie, iar anul acesta încep pe 28 februarie, ceea ce este o diferență considerabilă.
“Este o diferență considerabilă, care are în vedere necesitatea de a ajunge la timp subvențiile, astfel încât producătorii agricoli să poată să le folosească. Ce caută subvențiile agricole în iunie și iulie, când lucrările se fac în primăvară atunci când te întâlnești cu lucrări de recoltat și când veniturile pot veni din buzunarul fermierului?! Noi trebuie să anticipăm aceste cerințe pe care le au fermierii. Acțiunea noastră este clară: de a asigura la timp subvențiile pentru fermieri”, a subliniat șeful de la Agricultură.
Aproximativ 681.000 de beneficiari vor primi ajutoare naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil.
Guvernul a aprobat, miercuri, plafonul și cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1), care se acordă pentru anul de plată 2016. Plafonul este de 119,422 milioane de euro, reprezentând echivalentul a 531,87 milioane de lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.
Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/hectar, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/hectar, iar suprafața eligibilă pentru plata ANT 1 la 31 ianuarie 2017 este de 6,73 milioane de hectare calculată în urma cererilor de plată depuse și după efectuarea controalelor administrative și în teren.
Beneficiarii ANT 1 sunt: fermieri activi, fermieri persoane fizice și/sau persoane juridice, universitățile, institutele de cercetare, stațiunile didactice, fermele, stațiunile și fermele de cercetare și producție agricolă, stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care au cultivat în 2016 culturi în teren arabil.

Related posts

Peste 1,2 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite vor fi plantați în Bihor

Traian Dan

Vin de casa cu must de la Jidvei

Transilvania Business

Alba: Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar

redactia

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Națională a României

Traian Dan

Cartoful rezistent la secetă, creat de Institutul Cartofului Braşov

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: TIMAC Agro, o companie revoluționară în nutriția plantelor

Ligia Voro

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (II)

Ligia Voro

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

redactia

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!

Ioan Sandor

Black Edition: TAGRO U100 va putea fi admirat la Agraria

Ligia Voro

Subvenția pentru motorină – trimestrul IV 2015

Transilvania Business

Analiză Smartree: România a început să importe forță de muncă din țările asiatice pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură

Stefana Muresan

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Rectorul USAMV Cluj, distins cu Ordinul Meritului Agricol Francez

Stefana Muresan

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

Parteneriat cu DAFCOCHIM dezvoltat foarte rapid, potrivit top managerului Arysta

Ligia Voro

Echipa Trelleborg câștigă finala competiției Farming Simulator League, sponsorizată de Corteva

Papuc Irina

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Stefana Muresan

"Porc Crescut Româneşte”, program lansat la iniţiativa fermierilor români şi a asociaţiilor de zootehnişti

Stefana Muresan

Leave a Comment