Agricultura

Subvențiile din bugetul naţional, din 28 februarie

Subvențiile din bugetul național vor începe anul acesta din 28 februarie, într-o perioadă în care fermierii pot să le folosească, în condițiile în care, în 2016, acestea s-au plătit abia în lunile iunie și iulie, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.
“Eu sunt agronom și știu bine că, dacă azi nu faci ce trebuie, mâine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am stăruit ca să realizăm măsurile necesare, să lichidăm întârzierile care au fost vizavi de site-ul de operare și de controlul în teren în așa fel încât să putem intra la timp cu aceste subvenții”, a spus Daea.
Potrivit sursei citate, anul trecut, subvențiile pe ANT 1 s-au dat în iunie și iulie, iar anul acesta încep pe 28 februarie, ceea ce este o diferență considerabilă.
“Este o diferență considerabilă, care are în vedere necesitatea de a ajunge la timp subvențiile, astfel încât producătorii agricoli să poată să le folosească. Ce caută subvențiile agricole în iunie și iulie, când lucrările se fac în primăvară atunci când te întâlnești cu lucrări de recoltat și când veniturile pot veni din buzunarul fermierului?! Noi trebuie să anticipăm aceste cerințe pe care le au fermierii. Acțiunea noastră este clară: de a asigura la timp subvențiile pentru fermieri”, a subliniat șeful de la Agricultură.
Aproximativ 681.000 de beneficiari vor primi ajutoare naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil.
Guvernul a aprobat, miercuri, plafonul și cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1), care se acordă pentru anul de plată 2016. Plafonul este de 119,422 milioane de euro, reprezentând echivalentul a 531,87 milioane de lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.
Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/hectar, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/hectar, iar suprafața eligibilă pentru plata ANT 1 la 31 ianuarie 2017 este de 6,73 milioane de hectare calculată în urma cererilor de plată depuse și după efectuarea controalelor administrative și în teren.
Beneficiarii ANT 1 sunt: fermieri activi, fermieri persoane fizice și/sau persoane juridice, universitățile, institutele de cercetare, stațiunile didactice, fermele, stațiunile și fermele de cercetare și producție agricolă, stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care au cultivat în 2016 culturi în teren arabil.

Related posts

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Simpozionul DAFCOCHIM, apreciat de fermierii ardeleni

Stefana Muresan

8.000 de proiecte finanțate prin axa LEADER

Transilvania Business

Companii românești, la cel mai mare târg agricol din lume

Stefana Muresan

Platforma Profesională în Domeniul Forestier, lansată

Ligia Voro

Primul sirop românesc certificat internațional

Ligia Voro

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Stefana Muresan

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Stefana Muresan

Gradul de absorbție a fondurilor europene în Agricultură în ultimii 6 ani a ajuns la 55%

Papuc Irina

Ziua deschisă Seminis – varză și conopidă

Stefana Muresan

Emanuel Oprea, Oprea Avi-Com: „Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Stefana Muresan

Bistrițenii de la Monor, afaceri de peste 15 mil. de euro

Stefana Muresan

Investiția UBM Feed Romania din Sânpaul, apreciată de fermieri

Stefana Muresan

Producătorii locali sălăjeni își fac loc pe internet

Nora Dumitrescu

TalentA – Program gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultură, lansat în România

Transilvania Business

Cercetarea agricolă, partener al afacerilor durabile pentru membrii Federației Naționale PRO AGRO

redactia

Reuniunea zonală “Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri!”

Ligia Voro

Americanii de la PHI Group, control asupra companiei Maxagro, înființată în Timiș de o familie de slovaci

Stefana Muresan

FOTO: Fermierii campioni la porumb din județele Arad și Bihor

Ligia Voro

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Fermierii din Ardeal au trimis o scrisoare deschisă guvernului

Nora Dumitrescu

Tiberiu Dima – BASF: „Să facem cel mai bun an din viaţa noastră”

Ligia Voro

Primele măsuri pe 2016 din PNDR

Transilvania Business

Leave a Comment