Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Direct One a finalizat preluarea retelei Netcity

Direct One a finalizat preluarea pachetului integral de actiuni al Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, de la fostii actionari ai Netcity – companiile UTI Netcity Investments BV si UTI Grup SA. Direct One este o companie din grupul Electrogrup controlata de antreprenorii clujeni Teofil Muresan si Simion Muresan.
Tranzactia, demarata in anul 2015, a presupus achizitia pachetului integral de actiuni a Netcity Telecom, operatorul retelei metropolitane subterane de fibra optica din Bucuresti, de catre Direct One S.A.
Netcity Telecom este compania responsabila de proiectarea, dezvoltarea si operarea retelei metropolitane de fibra optica din Bucuresti, in baza unui contract de concesiune semnat in 2008 cu Primaria Municipiului Bucuresti pe o perioada de 49 de ani, prin care municipalitatea pune la dispozitie spatiul public si incaseaza anual o redeventa de 12% din veniturile Netcity Telecom.
Pana in prezent, investitia in reteaua Netcity, asigurata exclusiv de UTI Grup si UTI Netcity Investments, a depasit 40 milioane de euro, spune compania. Reteaua masoara aproximativ 1.000 de kilometri de canalizatie si acopera zona centrala a Bucurestiului. Valoarea redeventei platite catre Municipalitate a depasit 4 milioane de Euro pana la data tranzactiei.
Sursa foto: directone.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MOL şi E.ON vor fonduri europene de 4,6 mil. euro

Articolul următor

Bistriţa: Filadelfia, afaceri de 37 mil. euro în 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share