Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uber revine în Cluj

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au anulat ordonanta presedintiala care prevedea suspendarea serviciului Uber in Cluj-Napoca, dupa ce o asociatie locala de taxi a acuzat compania de ride-sharing de concurenta neloiala.
Decizia instantei este definitiva si executorie.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de catre compania Uber, solutia Curtii de Apel Cluj, care a fost data joi, vizeaza o decizie temporara care interzicea functionarea serviciului Uber in Cluj-Napoca.
“Decizia (…) Curtii de Apel din Cluj este una definitiva, dupa doua decizii favorabile dar temporare, si permite serviciului Uber sa functioneze fara nicio problema in Cluj. Odata ce va incepe procesul pe fond, vom continua sa sustinem argumentele conform carora Uber, un serviciu inca nedefinit, este benefic atat pentru consumatori, cat si pentru intreaga industrie”, a spus Ioana Hrisafi, de la Tuca Zbarcea si Asociatii, casa de avocatura care reprezinta Uber in acest caz.
Ordonanta emisa de catre Tribunalul Specializat Cluj, care prevedea interzicerea serviciului Uber cel putin pana la definitivarea procesului pe fond in care o asociatie locala de taxi acuza compania de ride-sharing de concurenta neloiala, a fost respinsa pe motiv ca firma de taximetrie nu are calitate procesuala.
“Respinge cererea de ordonanta presedintiala formulata de reclamanta Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania, ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitatii procesuale active si pasive, respectiv a interesului.
Respinge cererea intimatei de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecata. Decizia este definitiva si executorie”, se arata in decizia Curtii.
Taximetristii au anuntat prin intermediul unei platforme de socializare ca vor recurge la proteste in strada.
In noiembrie 2016, Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) a dat in judecata Uber, pentru concurenta neloiala, magistratii Tribunalului Cluj interzicand companiei sa mai furnizeze servicii in Cluj, cel putin pana la solutionarea procesului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba - Cristian Covaciu (IPEC), în finală pentru „Oscarul Antreprenorilor”

Articolul următor

ZITEC, investiție de 1,7 milioane de euro din partea eMAG

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share