Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba – Cristian Covaciu (IPEC), în finală pentru „Oscarul Antreprenorilor”

Un inginer din Alba Iulia a fost ales antreprenorul anului 2016 în România, la gala competiţiei organizate de EY Romania. Cristian Covaciu, directorul companiei IPEC Alba Iulia, va intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of the Year, „Oscarul Antreprenorilor”. Gala va avea loc în iunie 2017 la Monte Carlo şi va avea în competiţie antreprenori din alte 59 de ţări.
Anu trecut, acest titlu a fost câştigat tot de un om de afaceri din Alba Iulia, Levente Hugo Bara, directorul general a companiei Supremia Grup. Anul acesta, Levente Bara a fost preşedintele juriului care l-a desemnat pe Cristian Covaciu câştigătorul marelui titlu.
Pentru selectarea câştigătorilor competiţiei din România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a saşe criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală. Competiţia EY Entrepreneur of The Year are loc în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.
Câstigătorii galei organizate în România sunt:
-Entrepreneur Of The Year: Cristian Covaciu, IPEC
-Emerging Entrepreneur Of The Year: Daniel Dines, fondatorul UiPath
-Social Entrepreneur Of The Year: Angela Achitei, presedintele Fundatiei „Alaturi de Voi”
IPEC, companie producătoare de articole din porţelan, a luat naştere în 1991, ca o afacere mică de familie şi a crescut treptat până la ajunge una dintre cele mai mari din România, în acest domeniu.
La început, activitatea societăţii era formată din producţie de articole ornamentale şi decorative produse in cantităţi mici, care erau apoi desfăcute pe piaţa internă. Anul 1996 a adus prima schimbare majoră în abordarea strategiei de vânzari, societatea începând o relaţie de afaceri cu concernul suedez IKEA, pentru care a început să producă din ce în ce mai mult, de la an la an. Astfel, dintr-o mică afacere de familie, societatea a început să se transforme într-o facilitate de producţie orientată către producţia de serie, cu utilaje moderne şi desfacere pe piaţa externă.
IPEC este o afacere de familie, pe lângă Cristian Covaciu mai fiind implicaţi în activităţile de management mama şi fratele acestuia, Elena Covaciu şi Cosmin Covaciu. La ora actuală, compania dispune de peste 50 de mori preparare, 2 atomizoare de producere a pulberei atomizate, 20 prese izostatice, 10 cuptoare ardere, 30 maşini de glazurare şi peste 200 de roboţi industriali. Societatea are circa 900 de angajaţi şi a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei şi un profit de 3,8 milioane de lei.
Sursa Foto- ipec.ro
Foto- (stânga) Henrik Gunnerling, Manager Dezvoltare Achiziții Ikea și Cristian Covaciu (dreapta), Director General Ipec.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

OTP Bank: Primele opt județe, peste jumătate din creșterea economică

Articolul următor

Uber revine în Cluj

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share