Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hirschmann, donație importantă pentru o comună mureșeană

Compania Hirschmann Automotive, reprezentată de Hirschmann România, a făcut o donație inedită comunei mureșene Sânpaul, pe raza căreia își desfășoară activitatea de producție. Hirschmann a donat comunei, în anul 2016, o mașină de intervenții pentru situații de urgență, complet utilată.
Hirschmann Romania
Hirschmann România, parte a Hirschmann Automotive, grup cu sediu în Rankweil, activează în Parcul Industrial Mureș din anul 2007. Compania are drept obiect de activitate principal producția de cablaje auto, majoritatea clineților fiind mari producători germani de automobile. Hirschmann România este, astfel, una din investiţiile austriece de top din România, cu aproape 2000 de angajați. În prezent, activitatea firmei se desfăşoară în două hale de producţie, amenajate în Parcul Industrial Mureş și în localitatea Sânpaul.
Ca răspuns al bunei colaborări cu administrația locală din comuna Sânpaul, dar și ca un gest de consecvență în ceea ce privește implicarea companiei în proiecte de responsabilitate socială, managerii Hirschmann Automotive și ai Hirschmann România au decis să sprijine comunitatea din Sânpaul cu o mașină de intervenții pentru situații de urgență.
La eveniment au participat reprezentanți ai companiei la nivel internațional, CFO Mayer Thomas și reprezentanții Hirschmann România, director financiar ec. Paul Ilea și director operațional ing. Virgil Roman, primarul Simon István, locuitori ai comunei, dar și o echipă de pompieri austrieci aparținând companiei Hirschmann Automotive, care au adus mașina din Austria.
”Compania noastră este prezentă în România din anul 2007. De atunci am investit peste 40 de milioane de euro, în cele două fabrici de pe raza comunei Sânpaul, unde avem acum aproximativ 2000 de angajați. Succesul nostru se datorează și bunei colaborări cu autoritatea locală, forței de muncă existente, care ne-a permis să ne dezvoltăm și să investim aici. Un alt motiv pentru care am decis să ne extindem a fost faptul că avem aici o companie loială și productivă, cu doi manageri foarte buni, Virgil Roman și Paul Ilea. Le mulțumesc sincer pentru modul cum conduc activitatea”, a declarat CFO Mayer Thomas.
Alături de conducerea companiei au fost prezenți și câțiva pompieri austrieci, care au adus mașina de intervenție din Austria și vor ajuta la instruirea personalului din Sânpaul. ”Vreau să le mulțumesc și colegilor mei pompieri, care au ajuns la destinație după două zile obositoare de condus, având în vedere că nu este o mașină pentru drum lung”, a mai adăugat reprezentantul Hirschmann Automotive.
Comuna Sânpaul, parteneră de încredere pentru Hirschmann Automotive
Cu peste 500 de localnici care lucrează în cele două fabrici de pe raza comunei Sânpaul, administrația locală este un partener de încredere al companiei austriece. ”Hirschmann a decis să doneze această mașină comunei noastre pentru că am avut o colaborare foarte bună, mai ales că a fost prima companie care a venit în comuna noastră, dar și în Parcul Industrial Mureș. De la 100 de angajați atunci, s-a ajuns acum la aproape 2000 de persoane care lucrează aici”, a declarat primarul Simon István. Acesta le-a mulțumit reprezentanților companiei pentru donație, subliniind că mașina e extrem de utilă nu doar pentru incendii, ci și pentru pomparea apei în caz de inundații. ”Avem angajat la stația de epurare care este și pompier. Funcționează și voluntariatul împreună cu asociația din Iernut și sigur o să avem nevoie să învețe exact cum funcționează această mașină. Pentru inundații, pompele sunt foarte utile, deoarece au un debit mare. Pot să evacueze 1200 de litri pe minut”, a spus primarul Simon István.
La finalul întâlnirii a fost parafat actul de donație, iar oaspeții din Austria au făcut cunoștință cu o pălincă de prune autentică, produsă de localnici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera D-Link HD Omna™ 180, disponibilă la vânzare

Articolul următor

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share