Auto Mureș

Hirschmann, donație importantă pentru o comună mureșeană

Compania Hirschmann Automotive, reprezentată de Hirschmann România, a făcut o donație inedită comunei mureșene Sânpaul, pe raza căreia își desfășoară activitatea de producție. Hirschmann a donat comunei, în anul 2016, o mașină de intervenții pentru situații de urgență, complet utilată.
Hirschmann Romania
Hirschmann România, parte a Hirschmann Automotive, grup cu sediu în Rankweil, activează în Parcul Industrial Mureș din anul 2007. Compania are drept obiect de activitate principal producția de cablaje auto, majoritatea clineților fiind mari producători germani de automobile. Hirschmann România este, astfel, una din investiţiile austriece de top din România, cu aproape 2000 de angajați. În prezent, activitatea firmei se desfăşoară în două hale de producţie, amenajate în Parcul Industrial Mureş și în localitatea Sânpaul.
Ca răspuns al bunei colaborări cu administrația locală din comuna Sânpaul, dar și ca un gest de consecvență în ceea ce privește implicarea companiei în proiecte de responsabilitate socială, managerii Hirschmann Automotive și ai Hirschmann România au decis să sprijine comunitatea din Sânpaul cu o mașină de intervenții pentru situații de urgență.
La eveniment au participat reprezentanți ai companiei la nivel internațional, CFO Mayer Thomas și reprezentanții Hirschmann România, director financiar ec. Paul Ilea și director operațional ing. Virgil Roman, primarul Simon István, locuitori ai comunei, dar și o echipă de pompieri austrieci aparținând companiei Hirschmann Automotive, care au adus mașina din Austria.
”Compania noastră este prezentă în România din anul 2007. De atunci am investit peste 40 de milioane de euro, în cele două fabrici de pe raza comunei Sânpaul, unde avem acum aproximativ 2000 de angajați. Succesul nostru se datorează și bunei colaborări cu autoritatea locală, forței de muncă existente, care ne-a permis să ne dezvoltăm și să investim aici. Un alt motiv pentru care am decis să ne extindem a fost faptul că avem aici o companie loială și productivă, cu doi manageri foarte buni, Virgil Roman și Paul Ilea. Le mulțumesc sincer pentru modul cum conduc activitatea”, a declarat CFO Mayer Thomas.
Alături de conducerea companiei au fost prezenți și câțiva pompieri austrieci, care au adus mașina de intervenție din Austria și vor ajuta la instruirea personalului din Sânpaul. ”Vreau să le mulțumesc și colegilor mei pompieri, care au ajuns la destinație după două zile obositoare de condus, având în vedere că nu este o mașină pentru drum lung”, a mai adăugat reprezentantul Hirschmann Automotive.
Comuna Sânpaul, parteneră de încredere pentru Hirschmann Automotive
Cu peste 500 de localnici care lucrează în cele două fabrici de pe raza comunei Sânpaul, administrația locală este un partener de încredere al companiei austriece. ”Hirschmann a decis să doneze această mașină comunei noastre pentru că am avut o colaborare foarte bună, mai ales că a fost prima companie care a venit în comuna noastră, dar și în Parcul Industrial Mureș. De la 100 de angajați atunci, s-a ajuns acum la aproape 2000 de persoane care lucrează aici”, a declarat primarul Simon István. Acesta le-a mulțumit reprezentanților companiei pentru donație, subliniind că mașina e extrem de utilă nu doar pentru incendii, ci și pentru pomparea apei în caz de inundații. ”Avem angajat la stația de epurare care este și pompier. Funcționează și voluntariatul împreună cu asociația din Iernut și sigur o să avem nevoie să învețe exact cum funcționează această mașină. Pentru inundații, pompele sunt foarte utile, deoarece au un debit mare. Pot să evacueze 1200 de litri pe minut”, a spus primarul Simon István.
La finalul întâlnirii a fost parafat actul de donație, iar oaspeții din Austria au făcut cunoștință cu o pălincă de prune autentică, produsă de localnici.

Related posts

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

redactia

Ardealul, înțesat de mall-uri în 2020. Cum arată harta investițiilor

Nora Dumitrescu

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

redactia

2018, cel mai bun an pentru agricultura mureșeană din ultimii 10 ani

Stefana Muresan

SC Alfadin Com, de la exploatare la eficiență, în sectorul prelucrării lemnului

Stefana Muresan

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Romgaz, investiție de peste 136 milione euro în depozitul de gaze de la Sărmăşel și alte 87 milioane în depozitul Depomureş

Stefana Muresan

Grupul Continental, de câștigat de pe urma alianţei dintre PSA Peugeot Citroen şi Opel

Stefana Muresan

Coindu, 140 de locuri de muncă disponibile pentru fabrica de lângă Arad

Stefana Muresan

Mitsubishi, în Timiș

Stefana Muresan

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

redactia

Continental – distincția Ford Q1 pentru furtunurile fabricate la Nădab

Stefana Muresan

Bazarul și Piața auto (Piața 100) din Oradea se vor deschide în 9 ianuarie

Traian Dan

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Ligia Voro

Turcii de la Kastamonu, afaceri de aproape 75 mil. euro în S1, cu fabrica din Reghin

Stefana Muresan

Suedezii de la Autoliv, 11.000 de angajați anul acesta

Stefana Muresan

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Ligia Voro

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

Continental Iasi se extinde

Stefana Muresan

1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Ligia Voro

Start-Up Nation 2018, aproape de lansare

Ligia Voro

Cesiro, peste 100 de angajări în fabrica din Sighișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment