Brașov Sanatate

Ropharma, vânzări de 100 de milioane de euro

Compania brașoveană Ropharma, specializată în producția și vânzarea de medicamente, și-a majorat anul trecut vânzările cu 6%, ajungând la un nivel de 466,8 milioane de lei (aproximartiv 104 milioane de euro), în timp ce profitul a urcat cu 7%, până la 8,1 milioane de lei, potrivit raportului publicat pe site-ul companiei.
Ropharma, unul dintre cei mai mari producători de medicamente, mai deţine şi o fabrică de vitamine în Târgu-Mureş, operată prin intermediul Aesculap Prod, dar şi o unitate de producţie de lapte praf – Bioef. În plus, Ropharma are o reţea de circa 130 de farmacii şi o firmă de distribuţie, iar în 2016 a cumpărat fondul de comerţ din Cluj-Napoca al firmei IVB Invest SRL, specializată în comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate (retail) pentru suma de 130.000 de euro (plus TVA), potrivit unor informaţii apărute la sfarsitul anului trecut în Monitorul Oficial.
De asemenea, Ropharma este acționar al uneia dintre cele mai moderne unități medicale din țară, spitalul multidisciplinar Sf. Constantin Brașov.
Omul de afaceri Mihai Miron, care controleaza compania din industria medicamentelor Ropharma, este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piața farmaceutică, fiind fondatorul Europharm, companie pe care a vândut-o catre GlaxoSmithKline. A creat și a lansat pe piața românească 82 de medicamente, printre care celebrele Paracetamol Sinus, Paracetamol Plus și Omeran.
Sursa foto: ropharma.ro

Related posts

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Obiectivele Facultății de Medicină Dentară

Stefana Muresan

Brașov: Starbucks, Schaeffler sau Quin, printre angajatorii de la Târgul de Joburi

Stefana Muresan

Leave a Comment