Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Centru, seminarii de conștientizare- 70 de milioane de euro, fonduri disponibile

Timp de 3 săptămâni, ADR Centru a organizat, în lunile ianuarie şi februarie, 10 seminarii în toate cele 6 judeţe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, la care au participat peste 600 de persoane, interesate de a accesa circa 70 de milioane de euro fonduri europene, disponibile prin 3 prioritati de investiţii ale Programului Operaţional Regional 2014-2020.
Evenimentele, organizate cu sprijinul Consiliilor Judetene si al altor institutii, au reunit reprezentantii autoritatilor publice locale, ai spitalelor, scolilor si directiilor de protectie a copiilor, dar si ai unor institutii subordonate MAI. Pe langa acestia, pe domeniile specifice, au fost prezenti reprezentanti ai ONG-urilor, reprezentanti ai firmelor private, clusterelor si asociatilor profesionale, participanti din sistemul bancar sau de la firmele de consultanta.
„Din 25 ianuarie și până în 15 februarie, am reusit să organizăm aceste evenimente și să le transmitem celor interesați să depuna proiecte, pentru a obtine finantare nerambursabila. Am prezentat principalele conditii ce trebuie respectate, ce se poate realiza prin aceste proiecte si care sunt principalele probleme intalnite pana in prezent, pe proiectele evaluate, dar am si raspuns la intrebarile lor, pe situatii punctuale. Pentru reprezentantii mediului privat am incercat sa clarificam aspecte pe ambele prioritati care sunt lansate la nivel regional, prin POR 2014-2020, atat pentru microintreprinderi, cat si pentru IMM-uri, finantarea disponibila pentru ei fiind de peste 55 de milioane euro, fonduri nerambursabile la nivel regional. Pentru reprezentantii autoritatilor si ONG-uri am prezentat aspecte importante din ghidurile ce vizeaza cresterea eficientei energetice sau crearea unei infrastructuri sociale pentru varstnici. Vom avea insa, o perioada in care preconizez ca se vor lansa majoritatea prioritatilor de investitii de la nivelul Regiunii, urmand sa organizam si alte evenimente similare, in cadrul carora sa completam informatiile cu exemple de bune practici sau sa mentionam, pentru evitare, greselile frecvente la cererile depuse in aceasta perioada, asa cum ne-au solicitat cei prezenti la acest evenimente”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Confort Construct & Instal, cel mai mare târg de profil din Vest

Articolul următor

”România, să țină "cu dinții" de legea 51% produse românești în supermarketuri”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share