Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donuterie, o afacere de peste 2 milioane de euro

Marius Muntean şi Andreea Otavă, doi tineri care au studiat la Facultatea de Construcţii din Cluj-Napoca, au creat în urmă cu doi ani Donuterie, o afacere prin care vând gogoşi similare celor din filmele americane. Clujenii au avut anul trecut afaceri de 10 mil. lei (circa 2,2 mil. euro), potrivit businessmagazin.ro.
Fondată pe 28 martie 2014, în urma unei investiţii iniţiale de aproximativ 100.000 de lei, afacerea Donuterie a ajuns în prezent la 11 donut shop-uri, dintre care patru proprii, iar celelalte operate în regim de franciză. Per total, 120 de angajaţi lucrează în cadrul grupului, care generează afaceri de 10 milioane de lei (în magazinele proprii, magazine în franciză, centru de producţie), iar planurile pentru anul acesta vizează o dublare a vânzărilor.
Fondatorii Donuteriei sunt Marius Muntean (CEO-ul afacerii în prezent) şi Andra Otavă (COO), foşti colegi la Facultatea de Construcţii din Cluj Napoca
Investiţiile în prima unitate s-au amortizat în aproximativ 18 luni. Au început cu patru angajaţi, cei doi fondatori şi alte două angajate tinere, cu experienţă minimă. Ulterior, s-a alăturat afacerii şi Bogdan Muntean, fratele lui Marius, pe care antreprenorul îl descrie drept ”un nou om bun la toate-producţie, aprovizionare, delivery”. Apoi, tot prin Bogdan Muntean, care acum este chief franchise officer la Donuterie, l-au cunoscut pe Dan Olteanu, partenerul care le-a facilitat intrarea în Cluj Napoca.
Cele 11 unităţi sunt răspândite în Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Baia Mare, Ploieşti.
În prezent au semnate patru noi deschideri la început de 2017, iar atenţia principală este concentrată pe optimizarea costurilor, dezvoltarea produselor şi dezvoltarea reţelei de magazine. În ceea ce priveşte francizele, investiţiile în acestea pornesc de la 30.000 de euro şi poate ajunge la 50.000 euro, sumă care depinde de factori precum locaţia aleasă pentru magazin şi suprafaţa acestuia. Aceasta include asistare în alegerea locaţiei, amenajarea spaţiului sub brandul Donuterie, echipamente de producţie şi vânzare, training personal, suport marketing, suport operaţional, potrivit antreprenorilor.
Pentru anul în curs, Muntean şi Otavă şi-au propus să dubleze numărul de magazine din reţeaua naţională şi, implicit, să dubleze şi cifra de afaceri. Pe termen lung însă iau în calcul şi extinderea în afara ţării. Marius Muntean a spus că piaţa UE va fi la un moment dat o continuare naturală a ceea ce au început în România.
Potrivit sursei citate, compania a primit deja câteva propuneri din diverse ţări europene, fiind în discuţii avansate pentru un parteneriat în Franţa.
Sursa foto- donuterie.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermier brașovean a lansat MeatBox

Articolul următor

Femei de top la The Woman Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share