Antreprenori Mureș Ultimele stiri

Fomco Group un business care se clădește constant. De 15 ani.

Grupul de Firme Fomco este, în mediul de afaceri mureșean și național, o prezență rezervată, poate discretă pentru publicul larg, însă cu siguranță de cursă lungă. Bazele grupului au fost puse în 2002, pornind ca multe business-uri de la nivel micro, ca o afacere de familie, pe care s-a clădit apoi constant. De la 3 angajați la finalul primului an de activitate, la finalul celui de-al doilea an, firma mamă avea 7 angajați. Creșterea s-a menținut, iar în prezent grupul numără o echipă consistentă de peste 120 de persoane. Fără să facă valuri, adresându-se tot timpul clienților, însă cu un ochi atent la comunitatea în care a crescut, unde a returnat și continuă să returneze din bunăstarea acumulată, Fomco a crescut și și-a diversificat aria de interes și domeniile în care activează.
 
Direcții de business
 
Totul a pornit la începutul anilor 2000. Încă erau vremuri în care lucrurile se așezau, iar oportunitățile de business, pentru un ochi atent, erau ceva mai prezente. Asta a făcut proprietarul business-ului, Bernát Nyulas văzând că în țările vest-europene, există o mai serioasă reglementare a domeniului transporturilor. Vorbim de vremuri în care limitatoarele de viteză sau tahografele, azi obligatorii pe vehiculele de transport marfă sau persoane, erau aproape inexistente în România. Bernát Nyulas s-a pregătit, a văzut oportunitatea, a îndrăznit să creadă și să investească în ea. Asta i-a asigurat un start excelent, pe care mai apoi a reușit să-l fructifice, să-l dezvolte într-un business stabil. „Livrăm partenerilor noștri, încă de la începuturi, soluţii în domeniul tahografelor și limitatoare de viteză. Oferim cu ajutorul partenerilor noștri, aflați în majoritatea județelor țării, acoperire națională în furnizarea de tahografe digitale, mă refer aici la tahografe cu card și tahografe analogice, tahografele clasice cu diagramă. De asemenea, am reușit să dezvoltăm o rețea europeană pentru livrarea de servicii pentru descărcarea tahografelor digitale și a cardurilor pentru tahograf”, explică Bernát Nyulas.
Bernat
 
 
A urmat firesc, dezvoltarea serviciilor conexe destinate camioanelor care acum se conturează într-un one-stop-shop destinat flotelor de vehicule mari, unde orice problemă ar fi, ea să poată fi rezolvată. Astfel au apărut un service de camioane, cu servicii complete de mentenanță necesare parcurilor auto și s-a dezvoltat partea de furnizare de piese de schimb și accesorii destinate camioanelor (încălzitoare, stații radio, sisteme de aer condiționat, frigidere auto, plus alte  accesorii). Un moment cheie în evoluția grupului s-a consemnat în 2006, când compania s-a îmbogățit cu o nouă linie, destinată livrării de soluții de monitorizare prin GPS. Se naște astfel firma Fomco 2006, care livrează servicii de urmărire și monitorizare prin GPS – soluții de monitorizare de flote auto, monitorizare a parcurilor auto prin GPS, sisteme de control al consumului de combustibil, precum și alte sisteme de alertare și urmărire, adaptate și personalizate după nevoile clienților.
 
Însă nu totul s-a rezumat la acest one-stop-shop pentru vehicule mari, ci grupul s-a dezvoltat și în alte direcții. De pildă fabrica de mobilier, tâmplării și uși la comandă Winkler a fost înfiinţată în 2004. Nevoia de cantitate și calitate superioară a crescut constant, la fel ca și concurența din piață, motiv pentru care, spune Bernát Nyulas, a fost nevoie de o influzie de tehnologie de ultimă generație: „Ne-am adaptat, iar în 2015 am început un proiect de retehnologizare, în valoare de peste 1 milion de Euro, finanţat parțial şi din Fonduri Europene. Asigurăm calitatea superioară a produselor noastre prin dotarea tehnică de ultimă generație, dar și prin personalul calificat şi competent. În plus, controlul permanent al calităţii este o parte integrantă a procesului tehnologic”.
 
Grija pentru mediu s-a regăsit atât în funcționarea internă a firmelor din grup, cât și în direcția unei părți din fondurile de CSR pe care grupul le-a investit anual în comunitatea în care activează. Iar la final, inevitabil, a ajuns să se regăsească și în afacerile grupului, care s-au îmbogățit cu divizia Fomco Solar Systems. În 2012 se inaugurează astfel, la acea vreme, cel mai mare parc fotovoltaic din România, în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro. Divizia are acum competențe în proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor fotovoltaice, atât de tip industrial montate în câmp deschis, acoperișuri etc.), cât și sisteme rezidențiale. Iar primul client, cel mai greu de mulțumit, a fost tocmai grupul Fomco. La deschiderea noului sediu, acesta avea acoperiș cu sistem fotovoltaic, care asigură independența energetică a clădirii.
 
Care e secretul evoluției frumoase în acești 15 ani? Poate sună banal, însă în spate e o echipă de oameni ambițioși care s-au dezvoltat personal odată cu grupul, reușind astfel să furnizeze servicii profesionale, cerute de piață. Bernát Nyulas explică: „Furnizăm soluții optime și rapide pentru fiecare provocare pe care o primim de la clienții noștri. Secretul – o echipă de profesionişti în domeniu, care dispune de tehnologie de ultimă generaţie şi capacitatea de a efectua întotdeauna lucrări la cele mai înalte standarde de calitate. Profesionalismul l-am dobândit atât prin specializări tehnice obligatorii în țară si în străinătate, precum și printr-o suită întreagă de cursuri si traininguri de specialitate”.
Având acești 15 ani în spate, e destul de probabil că povestea, care ne dă toate motivele să o considerăm de succes, va continua.

Related posts

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Nora Dumitrescu

Corinthia Hotels to open historic Grand Hotel du Boulevard in Bucharest

Ionut Oprea

Grupul Delivery Hero anunță achiziția integrală a hipMenu

Ligia Voro

Polonia și Ungaria își mențin veto-ul asupra bugetului UE

Ion Surdu

Grupul UMB va construi prima autostradă din Sălaj

Nora Dumitrescu

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

15 companii românești s-au calificat în ultima etapă a „Made in Romania”

Stefana Muresan

Proiect european de 2,5 mil. euro pentru realizarea unei piste de biciclete între Arad şi Pecica

Stefana Muresan

Administrația Fondului de Mediu a lansat Programul Rabla Clasic

Traian Dan

Onco Card şi Onco Card Invest au ieşit din insolvenţă

Ligia Voro

OUG: Guvernul va asigura plata șomajului tehnic – 75% din salariul brut; va majora plafonul creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde

Ion Surdu

New Kopel Car Import a câștigat licitația de livrare a 20 autobuze electrice și 25 stații de încărcare la Constanța

Nicolae Pop

70.000 euro pentru Institutul Inimii târgumureșean. Urmează și alte investiții

redactia

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Transelectrica estimează un profit net de circa 72 milioane de lei, triplu față de cel din 2017

Stefana Muresan

EVW Holding trece în istorie. Belgienii au devenit majoritari

Nora Dumitrescu

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Autorii Cezar Ioan şi Dan Iancu ne invită, în noile lor volume, să descoperim lumea vinului şi a bucatelor vechi

Ligia Voro

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

NTT DATA Romania: Ce se întâmplă cu industria Automotive?

Ligia Voro

Leave a Comment