Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bancă de Dezvoltare, cu sprijinul Comisiei Europene

Bancă de Dezvoltare. Comisia Europeană şi-a exprimat acordul pentru oferirea de asistenţă tehnică României, inclusiv pentru crearea unei Bănci de Dezvoltare, transmite Ministerul Finanţelor.
Decizia a fost luată în cadrul unor întâlniri oficiale dintre Ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan, Valdis Dombrovskis, Vice-Preşedinte al Comisiei Europene şi Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice. În cadrul întâlnirilor au fost discutate împreună cu reprezentanţii Comisiei evoluţiile macroeconomice ale României şi construcţia bugetară aferentă anului 2017 şi s-a convenit continuarea dialogului la nivel politic. Directivă împotriva evaziunii fiscale, Ministrul finanţelor publice a susţinut poziţia României în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) la reuniunea din 21 februarie a.c., consacrată în principal tematicii combaterii evaziunii fiscale.
Primul punct pe agenda discuţiilor l-a reprezentat propunerea de modificare a directivei Consiliului (UE) 2016/1164 în ceea ce priveşte tratamentele neuniforme ale elementelor hibride care implică ţări terţe (ATAD 2). Propunerea face parte din pachetul publicat de Comisia Europeană care cuprinde planurile de revizuire a modului de impozitare a societăţilor în cadrul pieţei unice, cu scopul de a dezvolta un sistem fiscal echitabil şi favorabil creşterii. „Am susţinut adoptarea acestui proiect de directivă ca instrument necesar în lupta contra evaziunii fiscale, cu atât mai mult cu cât şi actualul guvern de la Bucureşti a făcut o prioritate din această temă. Aceasta directivă este necesară pentru a combate abuzurile generate de folosirea unor instrumente financiare sau entităţi supuse unor reglementari fiscale diferite între jurisdicţii. Am susţinut data din propunerea de compromis a Preşedinţiei malteze, şi anume transpunerea directivei de către statele membre până la finele anului 2019”, a declarat Viorel Ştefan. Un alt subiect de importanţă deosebită pe agenda ECOFIN a fost lista UE a jurisdicţiilor necooperante în domeniul impozitării. Miniştrii au discutat şi agreat sfera de aplicare a criteriilor pentru întocmirea acestei liste. Alte teme pe agenda ECOFIN au vizat adoptarea recomandării Consiliului privind descărcarea de gestiune pentru Comisia Europeană privind execuţia bugetară pentru anul financiar 2015 şi adoptarea concluziilor privind orientările bugetare pentru anul 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fomco Group un business care se clădește constant. De 15 ani.

Articolul următor

Lidl, 500 de noi angajări anul acesta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share