Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest: Finantare nerambursabila pentru companii private

Joi, 23 februarie 2017, este prima zi in care se pot depune cereri de finantare – in cadrul Prioritatii de investitii 2.2 „Sprijinirea crearii si extinderea capacitatii avansate de productie si dezvoltarea serviciilor” a Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 – in vederea crearii si extinderii capacitatilor de productie si a dezvoltarii serviciilor companiilor private.
Companiile private care pot sa beneficieze de aceste fonduri nerambursabile trebuie sa fie societati sau societati cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, a intreprinderilor mici sau a celor mijlocii.
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Regio-POR in Regiunea Vest, anunta ca termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este data de 23 august 2017, la ora 12:00. Depunerea acestora se va putea face exclusiv prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS.
Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finantare in functie de punctajele obtinute in cadrul etapelor de evaluare si in limita alocarii financiare pentru Regiunea Vest – 20,36 milioane euro.
Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestui apel de proiecte vizeaza investitii in mediul urban – cu exceptia intreprinderilor mijlocii in cazul carora locul de implementare al proiectului poate sa fie si in mediul rural – ce consta in construirea/modernizarea/extinderea spatiilor de productie/servicii; dotarea cu active corporale (echipamente), necorporale (licente, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de comercializare on-line.
Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 200.000 euro si nu poate depasi 1 milion de euro. Contributia solicitantului de finantare, din valoarea eligibila a proiectului, difera in functie de componenta prin care se acorda finantare, precum si in functie de forma de organizare:
• proiecte finantate prin componenta Ajutor de Stat Regional
o 45% pentru microintreprinderi si intreprinderi mici
o 55% pentru intreprinderile mijlocii
• proiecte finantate prin componenta Ajutor de Minimis – 10% pentru toate tipurile de solicitanti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BearingPoint, creștere de două cifre

Articolul următor

Pălinca de Bădăcin, medaliată în Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share