Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pălinca de Bădăcin, medaliată în Ungaria

Pălinca de prune fabricată la Bădăcin a obţinut medalia de argint la un concurs internaţional de profil desfăşurat de curând în Ungaria.
Aurelia Crişan realizează la Bădăcin diverse sortimente de pălincă. De curând a participat la un concurs în Ungaria, unde a reuşit să obtină cinci medalii, una din argint – pentru pălinca din prune baricate și patru medalii de bronz pentru cireșe, gutui, struguri, prune clare. „Ungurii au o tradiţie în ceea ce privește fabricarea pălincii şi a ţuicii. De curând am participat la un concurs de pălincă ce se organizează anual în Ungaria. Au fost 1.318 probe participante, iar noi am participat cu şapte sortimente. Am luat cinci medalii: una de argint şi patru de bronz. Aurul a fost luat de pălinca din ţelină. Nu ştiam de acest preparat, însă pe viitor e de studiat. Deci, doar două produse nu ne-au fost medaliate, iar ca punctaj au fost şi acelea aproape de a lua bronzul. Putem să fim mândri de produse”, a precizat Aurelia Crişan, citată de sălăjeanul.ro.
Cei care au gustat din pălinca realizată la Bădăcin au doar cuvinte de laudă la adresa acestui produs. Sticluţele în care le păstrează sunt mici, iar modul în care sunt împachetate te duce cu gândul la parfumuri. În portofoliul Aureliei Crişan există pălincă de gutui, de cireşe, struguri, prune. Pălinca de cireşe este foarte greu de obţinut, pentru că din 100 kilograme de cireşe ies abia patru litri de ţuică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest: Finantare nerambursabila pentru companii private

Articolul următor

Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în Ocna Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share