Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CCIR și Ambasada Canadei, despre beneficiile CETA pentru mediul de afaceri

Acordul Economic și Comercial Cuprinzător dintre UE și Canada (CETA) va crea oportunități noi și de anvergură atât pentru statele Uniunii Europene, cât și pentru Canada, va deschide noi piețe pentru exportatori, va genera locuri de muncă de calitate pentru angajați și va întări relațiile existente între economia Canadei și economiile statelor membre UE, arată Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, România va beneficia direct de reducerile de tarife pentru unele dintre produsele sale de export cele mai competitive, cum ar fi produsele din pielărie și încălțăminte, produse agricole, servicii de construcții nave, construcția de automobile și producția de piese auto, produse ceramice și textile. De exemplu, sub umbrela CETA, 93% din tarifele de export canadiene pentru produsele agricole vor fi eliminate. Exportatorii din țările Uniunii Europene vor putea să comercializeze grâu, făină și vin pe piața canadiană fără a plăti taxe. Totodată, tarifele la export în sectorul construcțiilor de mașini, care în acest moment se ridică la 9,5%, vor fi anulate ca urmare a implementării CETA.
Pe lângă reducerea tarifelor la exportul bunurilor, CCIR estimează că CETA va da un impuls important și exportului de servicii și investițiilor dintre Canada și România, va permite recunoașterea reciprocă a calificărilor profesionale, va crește competitivitatea companiilor românești pe piața canadiană și va reduce costurile pe care le au companiile atunci când exportă, fără a periclita standardele curente privind protecția mediului și drepturile angajaților.
Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, a salutat încheierea cu succes a procesului de aprobare a CETA, care va deveni operațional în Canada o dată cu ratificarea de către Parlamentul Canadei din această primăvară. ‘CETA reflectă angajamentul nostru de a genera creștere economică pe ambele maluri ale Atlanticului, prin relații comerciale și investiționale cât mai dezvoltate,’ a declarat Ambasadorul Hamilton.
”Sunt mulțumit în mod special de oportunitățile pe care CETA le va crea pentru relațiile comerciale dintre Canada și România,’ a adăugat Ambasadorul Hamilton. ‘Sub umbrela CETA, România va avea acces liber la piața canadiană. Vor exista oportunități imense pentru exportatorii români, iar consumatorii români vor economi mai mult. Canada, membră a G7, este deja perfect integrată în piața nord-americană și în cea din Asia — Pacific, și este țara de origine a unora dintre cele mai inovative și diversificate sectoare. Canadienii sunt nerăbdători să primească firmele din România și din tot spațiul Uniunii Europene, care acum au posibilitatea de a accesa piața canadiană mult mai ușor decat înainte’, a subliniat oficialul canadian.
Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a expus beneficiile pe care CETA le va aduce companiilor românești : ‘Sunt sigur că antreprenorii din România se vor folosi de această nouă oportunitate de a-și extinde aria afacerilor. Și îi sfatuiesc în mod sincer pe cei care sunt în continuare reticenți în a merge în Canada, o țară imensă, dar foarte modernă. Puteți alege unde vreți să mergeți: în Quebec puteți vorbi în limba franceză, mergeți în Alberta pentru a vă comercializa echipamentele și serviciile din domeniul petrol și gaze, concentrați-vă pe regiunea Niagara Falls dacă doriți să faceți afaceri în domeniul turismului și oriunde în Canada pentru a vă oferi serviciile în domeniul IT. Totodată, pentru România, CETA vine în combinație cu un alt beneficiu important și mai ales oportun: ridicarea vizelor. Acest lucru înseamnă că oamenii de afaceri români, puțin mai târziu în acest an, vor putea călători în Canada pentru a-și desfășura activitatea, fără întârziere. Iar pentru oamenii de afaceri, timpul înseamnă bani! (…)Fiind una dintre țările care beneficiază de CETA, sper că România va fi printre primele țări din Uniunea Europeană care vor ratifica tratatul.’
În următoarele luni, Ambasada Canadei în România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, va organiza o serie de evenimente prin care se dorește informarea companiilor românești și a publicului din România despre beneficiile pe care CETA le va aduce economiei românești.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul Regina Maria cumpără pachetul majoritar de acţiuni la Intermedicas

Articolul următor

Tinca Celniu, speaker la MEET THE WOMAN!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share