Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Bistriţa, facilități pentru investitorii din Bussines Park Bistriţa

Primăria Bistriţa renunţă la anumite taxe pentru a convinge firmele să se mute în Parcul Industrial.
Primăria Bistriţa a investit 6 milioane de euro în Parcul industrial. În 18 luni, a fost concesionată o suprafaţă de 24.300 mp, adică mai puţin de 10% din suprafaţa totală disponibilă, care ajunge la 30 de hectare.
Autorităţile locale din Bistriţa vor să acorde firmelor care se vor muta în Parcul Industrial Bistriţa Sud scutiri de la plata certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie, care, plătite, ar putea ajunge la 1% din valoarea investiţiei.
“Până acum, primii opt rezidenţi au obţinut deja certificate de urbanism şi sunt în stadiul de realizare a proiectului tehnic în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru obiective. Conform contractelor încheiate cu administratorul parcului, rezidenţii au obligativitatea demarării efective a lucrărilor de construcţie în termen de 12 luni de la preluarea parcelelor de teren, iar în termen de 24 de luni de la semnarea contractelor au obligativitatea finalizării construcţiilor. Legislaţia permite acordarea acestor facilităţi, în localităţile unde există parcuri industriale, dacă consiliile locale sunt de acord să se renunţe la aceste taxe” a declarat, joi, pentru Mediafax, administratorul Bussines Park Bistriţa, Iulius Dumitru.
Până în prezent, au fost semnate contracte cu companii specializate în construcţii metalice, instalaţii electrice, fabrici de procesare a laptelui, fabrici de elemente din lemn pentru case, fibră de sticlă, producţia de rezervore şi cisterne, ambalaje din carton şi ateliere pentru producţie mobilier, suprafeţele concesionate variind între 1.400 şi 4.200 de metri pătraţi.
Cele zece companii vor investi în parcul industrial aproape de 10 milioane de euro şi vor fi crea aproape 400 de locuri de muncă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Recuperare cu ajutorul roboților la Spitalul Clinic Băile Felix

Articolul următor

Fondatorul Regina Maria cumpără pachetul majoritar de acţiuni la Intermedicas

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share