Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zilele Universității Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov sărbătorește, în 1 martie, Zilele Universității Transilvania, un eveniment devenit tradiție de cinci ani încoace. Astfel, facultățile și instituțiile culturale vor organiza diferite evenimente cu caracter științific, cultural sau sportive, potrivit bizbrasov.ro.
„În ultimii ani, rolul și locul universității în comunitatea brașoveană, dar și în spațiul național și internațional al educației și cercetării a crescut, calitatea activităților derulate fiind apreciată cu Grad de Încredere Ridicat de către ARACIS, iar din 2014 a fost realizată Certificarea conformității Sistemului de Management al Calității cu cerințele standardului SR EN ISO 9001:2008.
Modernizarea dotărilor pentru educaţie şi cercetare, dezvoltarea de noi investiţii, asigurarea de condiţii bune de învăţare şi viaţă pentru studenţi au fost doar câteva direcții de acțiune, care alături de preocuparea permanentă pentru dezvoltarea resurselor umane, au făcut ca Universitatea să devină un pol educațional important în Regiunea Centru și la nivel național.
În această perioadă au fost susținute conferințe publice ale unor personalități precum: academicienii Solomon Marcus, Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Nicolae Victor Zamfir; ne-au fost oaspeți: Norman Manea scriitor, Franz Schausberger politician și istoric, Mircea Martin profesor și critic literar, Leonard Orban – Ministrul Afacerilor Europene (primul comisar european din România) sau Bogdan Aurescu, secretar de stat la MAE.
Au devenit deja o tradiție: Ziua Universității, Academica BNR, Gala șefilor de promoție, AFCO, Festivalul Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferințele Universității sau Stagiunea de concerte.
A fost inaugurat Centrul Multicultural al Universității, iar universitatea a ieșit constant în comunitate prin manifestările organizate de Facultatea de litere (Literatura iese în oraș) sau prin cea de Psihologie și Științele Educației. De asemenea a fost inaugurat spaţiul de artă contemporană în cadrul Centrului Multicultural – un spațiu de artă independent. În cadrul Centrului Multicultural a început seria de concerte de jazz sau seri muzicale.
Steagul universității a fost dus de două ori pe Kilimajaro, inițial de un student masterand și apoi de două cadre didactice, dovedind încă o dată că atât studenții cât și profesorii au aceleași vise și speranțe, iar Universitatea ocupă un loc important în viața lor.
Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității realizate sub îndrumarea cadrelor didactice și care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni.
Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural-artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor.
Pentru viitorii studenți, actuali elevi, universitatea a organizat pregătire la disciplinele de matematică și română, dar a organizat și activități în cadrul „Săptămânii altfel” sau a proiectului „Liderii de mâine”. A fost organizată International students cultural night – seară culturală organizată împreună cu studenţii internaţionali care studiază la UniTBv.
În acești cinci ani comunitatea a devenit și ea parte din Universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, Universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.
Ne propunem ca și în continuare comunitatea academică a universităţii noastre să fie o prezenţă activă în regiunea noastră nu numai în promovarea valorilor educaţionale europene şi universale, dar şi în implicarea în dezvoltarea de activităţi economice, socio-culturale, reprezentând una din instituţiile emblematice ale Braşovului”, a subliniat Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, Rector al Universităţii Transilvania din Braşov, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GP Sofa mizează pe o cifră de afaceri de 52 milioane de euro

Articolul următor

Provocare la reciclare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share