Brașov Cultural

Zilele Universității Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov sărbătorește, în 1 martie, Zilele Universității Transilvania, un eveniment devenit tradiție de cinci ani încoace. Astfel, facultățile și instituțiile culturale vor organiza diferite evenimente cu caracter științific, cultural sau sportive, potrivit bizbrasov.ro.
„În ultimii ani, rolul și locul universității în comunitatea brașoveană, dar și în spațiul național și internațional al educației și cercetării a crescut, calitatea activităților derulate fiind apreciată cu Grad de Încredere Ridicat de către ARACIS, iar din 2014 a fost realizată Certificarea conformității Sistemului de Management al Calității cu cerințele standardului SR EN ISO 9001:2008.
Modernizarea dotărilor pentru educaţie şi cercetare, dezvoltarea de noi investiţii, asigurarea de condiţii bune de învăţare şi viaţă pentru studenţi au fost doar câteva direcții de acțiune, care alături de preocuparea permanentă pentru dezvoltarea resurselor umane, au făcut ca Universitatea să devină un pol educațional important în Regiunea Centru și la nivel național.
În această perioadă au fost susținute conferințe publice ale unor personalități precum: academicienii Solomon Marcus, Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Nicolae Victor Zamfir; ne-au fost oaspeți: Norman Manea scriitor, Franz Schausberger politician și istoric, Mircea Martin profesor și critic literar, Leonard Orban – Ministrul Afacerilor Europene (primul comisar european din România) sau Bogdan Aurescu, secretar de stat la MAE.
Au devenit deja o tradiție: Ziua Universității, Academica BNR, Gala șefilor de promoție, AFCO, Festivalul Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferințele Universității sau Stagiunea de concerte.
A fost inaugurat Centrul Multicultural al Universității, iar universitatea a ieșit constant în comunitate prin manifestările organizate de Facultatea de litere (Literatura iese în oraș) sau prin cea de Psihologie și Științele Educației. De asemenea a fost inaugurat spaţiul de artă contemporană în cadrul Centrului Multicultural – un spațiu de artă independent. În cadrul Centrului Multicultural a început seria de concerte de jazz sau seri muzicale.
Steagul universității a fost dus de două ori pe Kilimajaro, inițial de un student masterand și apoi de două cadre didactice, dovedind încă o dată că atât studenții cât și profesorii au aceleași vise și speranțe, iar Universitatea ocupă un loc important în viața lor.
Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității realizate sub îndrumarea cadrelor didactice și care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni.
Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural-artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor.
Pentru viitorii studenți, actuali elevi, universitatea a organizat pregătire la disciplinele de matematică și română, dar a organizat și activități în cadrul „Săptămânii altfel” sau a proiectului „Liderii de mâine”. A fost organizată International students cultural night – seară culturală organizată împreună cu studenţii internaţionali care studiază la UniTBv.
În acești cinci ani comunitatea a devenit și ea parte din Universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, Universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.
Ne propunem ca și în continuare comunitatea academică a universităţii noastre să fie o prezenţă activă în regiunea noastră nu numai în promovarea valorilor educaţionale europene şi universale, dar şi în implicarea în dezvoltarea de activităţi economice, socio-culturale, reprezentând una din instituţiile emblematice ale Braşovului”, a subliniat Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, Rector al Universităţii Transilvania din Braşov, potrivit sursei citate.

Related posts

Conferința “Pro Business Together #3”

Ligia Voro

Dacia Plant continuă investițiile cu un nou depozit de produse finite de 1.300 mp

Papuc Irina

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Bucureștiul și Brașovul, destinații recomandate de Forbes

Stefana Muresan

Contract semnat pentru calea ferată Brașov-Sighișoara. Mai poate fi contestat?

Ligia Voro

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

NTT DATA Romania continuă parteneriatul strategic cu mediul universitar și în cadrul proiectului „PEX – Practicăm EXcelența”

Nicolae Pop

FOTO: Maurer Imobiliare a demarat lucrările pentru ansamblul Maurer Residence Târgu Mureș

redactia

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Vechiul turn de apă din Timișoara se transformă total cu fonduri norvegiene. Apar spații pentru expoziții, cafenele, un punct de observație a orașului

Robert Bloancă

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (8): Bisericile fortificate

Transilvania Business

UBB inaugurează Muzeul Documentar și Muzeul Virtual al Holocaustului din Nordul Transilvaniei

Stefana Muresan

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Primăria Arad cumpără cu 1,1 milioane lei fabrica de păpuşi Arădeanca

Stefana Muresan

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

La Casa Maniu s-a făcut, din nou, lumină

Stefana Muresan

Primăria Brașov lansează procesul de bugetare participativă. Valoarea maximă a unui proiect – 100.000 de euro

Papuc Irina

Lucrul “la comun”, noua tendință în România

Stefana Muresan

SB | Începe Sibiu Jazz Festival

Elicoptere din Djibouti, recondiţionate la IAR Ghimbav. Contract de 5 mil. euro

redactia

Brașovul, pus de ICEBERG pe harta europeană a transferului tehnologic

Stefana Muresan

Companiile brașovene au depus peste 2.000 de cereri în jumătate de lună pentru a solicita plata pentru șomaj tehnic

Ion Surdu

Leave a Comment