București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Provocare la reciclare

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și compania Rematholding, lansează mediului de afaceri german din România o ,,Provocare la Reciclare”, un proiect destinat îmbunătățirii relațiilor dintre angajați, companii și mediu și a impactului ecologic pe care îl determină.

Plecând de la premisa că mediul înconjurător are din ce în ce mai mare nevoie de companii responsabile care să înțeleagă că nu pot utiliza resursele în mod nelimitat, fără a da ceva înapoi comunității, companiile au nevoie de angajați eficienți, iar angajații motivați și fericiți la locul de muncă sunt cei mai productivi. Asociația Environ și AHK România propun o competiție de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile cu premii inedite, urmărind să contribuie astfel la dezvoltarea unei comunități de business sensibilă la temele de mediu și care susține proiectele de dezvoltare durabilă.

,,Obiectivele pe care ne-am propus să le atingem în cadrul acestei inițiative vizează implicarea activă  a mediului de afaceri german către producerea unei schimbări sociale pozitive în domeniul reciclării, creșterea nivelului de conștientizare, motivare și implicare al angajaților în proiecte care promovează respectul față de mediul înconjurător și nu în ultimul rând,  creșterea cantităților de deșeuri reciclabile colectate selectiv din zona de business din România”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Campania ,,Recycle mit! – Provocare la reciclare!” se desfășoară în perioada 23 februarie – 31 decembrie 2017 și se adresează tuturor firmelor membre AHK România, lansând o invitație la reciclare pentru următoarele tipuri de deșeuri: hârtie/carton, plastic, metal, sticlă, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA). Toți participanții în campanie vor primi kit-uri dedicate colectării selective a DEEE și DBA, având la dispoziție formulare online pentru solicitări de înscriere, preluare a deșeurilor și serviciul de Call Center la 031.827.0000 pentru informații suplimentare referitoare la derularea campaniei.

Premiile alese pentru companiile care vor înregistra cele mai bune rezultate din punct de vedere al cantităților colectate sunt destinate motivării și dezvoltării angajaților: locul întâi constă în amenajarea unui spațiu de relaxare creativă la birou, locul al doilea 10 biciclete în sistem bike sharing de care pot beneficia toți angajații, iar locul al treilea un teambuilding de o zi într-un parc de aventură pentru întreaga echipă. Angajați fericiți, companii responsabile și un mediu protejat – un trinom de forțe care garantează succesul proiectului!

Detalii despre campanie și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.econet-romania.com și www.environ.ro

Campania ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare!” a fost lansată în cadrul primei întâlniri din 2017 a econet romania – inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane care a avut ca temă economia circulară și la care au participat peste 70 de companii din mediul privat care și-au manifestat interesul de a se implica în proiect.

„Cele 570 de companii membre ale AHK România și-au arătat în repetate rânduri angajamentul pentru dezvoltarea economică durabilă a României, angajament demonstrat și prin implicarea activă în proiectul nostru econet romania. Ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, le putem oferi membrilor AHK România un cadru atractiv pentru a-și menține, dezvolta și multiplica atitudinea responsabilă față de mediul înconjurător, în mediul de afaceri românesc” a declarat Sebastian Metz, director general al AHK România.

Related posts

Zece rezidenți în Parcul Industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene

Ligia Voro

Petre Daea: Președinția României la Consiliul UE are de gestionat 29 de dosare pe agricultură și piscicultură

redactia

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

IMM-urile vor primi 25.000 lei pentru prezenţa la târguri şi expoziţii

Stefana Muresan

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

Marquardt donează peste 22.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu

Ion Surdu

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Clujul, pol universitar important mai ales pentru studiile de medicină

redactia

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Nora Dumitrescu

Refresh online pentru promovarea Romaniei

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Nora Dumitrescu

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Nora Dumitrescu

Teraplast se extinde în Serbia

Stefana Muresan

Aliz Kosza lanseaza Business Mentoring House

Ionut Oprea

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

CJ Bihor a semnat contractele de execuție pentru primele două bazine didactice de înot de la Săcueni şi Nucet

redactia

Great demand for modern industrial spaces accelerates Zacaria’s expansion plans

redactia

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

[Enjoy Transylvania!] Diary Fragments in Search for a Sense: Via Transilvanica

Transilvania Business

Clujul va avea un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţie de 45 de milioane de euro

Stefana Muresan

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Leave a Comment