Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Giganții de la Schaeffler, primul rulment etanș uriaș din lume

Grupul german Schaeffler produce, la fabrica din Cristian, primul rulment etanș cu role cilindrice de dimensiune mare din lume, destinat industriei mineritului. Cu un diametru exterior de aproape 2 metri și o greutate de peste 7,8 tone, versiunea etanșeizată a rulmentului este concepută special pentru a preveni contaminarea cu materialele desprinse în timpul zdrobirii.
Alături de o durată de viață extinsă, noul rulment va duce la scăderea costurilor cu mentenanța preventivă și la creșterea productivității companiilor din minerit, arată Schaeffler într-un comunicat.
Rulmentul etanș este produs la uzina Schaeffler din Brașov, unde germanii mai fabrică componente pentru industriile auto și de mașini-unelte.
Uriașul rulment, dezvoltat pe baza modelului 241/1250 lansat de Schaeffler în 2011, are un diametru exterior de 1.950 mm și o greutate de 7.85 tone. Compania estimează că noul rulment va fi livrat în prima parte a acestui an.
Grupul Schaeffler este un renumit furnizor la nivel mondial în sectorul auto și industrial. Compania pune valoare pe cea mai înaltă calitate, pe o tehnologie remarcabilă și o puternică forță de inovație. Potrivit datelor publicate pe site-ul propriu, compania a generat vânzări de aproximativ 13,3 miliarde de Euro în 2016.
Cu aproximativ 85,000 de angajați în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltarea și societăți de vânzare în aproximativ 170 de locații din 50 de țări.
Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi şi îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie la locaţia de la Cristian, de unde îşi desfăşoară producţia din 8 octombrie 2004 – ziua oficială a Schaeffler România.
Schaeffler România produce componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Compania are o prezenţă extrem de activă în mediul universitar şi preuniversitar, precum şi multiple acţiuni şi proiecte de implicare socială conform tradiţiei companiei familiale, precizează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Konieczny (Fondul Proprietatea): Premierul, disponibil să susțină listarea Hidroelectrica

Articolul următor

Emil Dumitru (Pro Agro), despre nevoia unor maternități de producere a purcelului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share