Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Konieczny (Fondul Proprietatea): Premierul, disponibil să susțină listarea Hidroelectrica

Premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a Hidroelectrica, în urma unei întâlniri între oficialii Fondului Proprietatea și cei ai statului.
“Premierul a avut o întâlnire de lucru cu noi pentru în care s-a discutat și despre oferta publică inițială de la Hidroelectrica, iar domnul prim-ministru și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces de la nivelul funcției sale. Am discutat, de asemenea, și unele aspecte tehnice mai de detaliu, planuri de lucru sau aspecte de care ar trebui să se ocupe ambele părți pentru a accelera procesul și, de asemenea, pentru a maximiza valoarea ofertei”, a declarat Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.
El a precizat că Hidroelectrica nu are nevoie de numerar suplimentar pentru investiții.
“Am discutat nu doar cu domnul prim ministru, dar și cu ministrul de finanțe pentru că suntem conștienți de deficitul bugetar din acest an. Dacă oferta publică inițială a Hidroelectrica se face printr-o majorare de capital, acesta este un proces foarte larg utilizat pentru a avea un efect de levier înainte ca o companie să primească un aflux de bani. Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări. Este vorba, de asemenea, și de maximizarea prețului Hidroelectrica în timpul ofertei publice inițiale”, a afirmat oficialul FP.
În 2013, Guvernul a decis listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori București, prin majorarea capitalului și lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acțiuni a unui pachet nou emis reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării.
Statul român deține 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acțiuni sunt deținute de Fondul Proprietatea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Farmec Cluj, cel mai mare producător de bunuri de îngrijire

Articolul următor

Brașov: Giganții de la Schaeffler, primul rulment etanș uriaș din lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share