Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Farmec Cluj, cel mai mare producător de bunuri de îngrijire

Producătorul român Farmec Cluj a devenit cel mai mare jucător din domeniul fabricării săpunurilor, detergenţilor şi a produselor de întreţinere, cosmetice şi de parfumerie după rezultatele din 2015, ultimul pentru care există date publice, potrivit zf.ro.
Compania românească, unul dintre cei mai vechi producători locali de profil, a devenit liderul acestei pieţe după rezultatele din 2015. Schimbarea de lider vine în condiţiile în care compania Detergenţi SA s-a divizat. Această companie opera anterior două fabrici ale gigantului american Procter & Gamble, cea din Timişoara şi cea din Urlaţi, judeţul Prahova. La finalul anului 2014 americanii au anunţat că au vândut fabrica din Timişoara, unde produceau detergenţi de vase şi de rufe către grupul german Dalli. Tranzacţia, evaluată la câteva zeci de milioane de euro, a primit în 2015 acordul Consiliului Concurenţei, iar în toamna aceluiaşi an nemţii au anunţat reluarea producţiei.
Astfel, datele pentru 2015 de la Registrul Comerţului arată că acum există două companii distincte, Detergenţi SA care administrează fabrica de la Urlaţi a P & G unde se produc şampoane şi alte produse pentru îngrijirea părului, şi Dalli Production Romania. Aceasta din urmă, cu sediul la Timişoara, este controlată de grupul german Dalli.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BCR, profit net de peste un miliard de lei

Articolul următor

Konieczny (Fondul Proprietatea): Premierul, disponibil să susțină listarea Hidroelectrica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share