Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emil Dumitru (Pro Agro), despre nevoia unor maternități de producere a purcelului

Sectorul de creștere a suinelor are nevoie de maternități de producere a purcelului în România, a declarat, marți, președintele Pro Agro, Emil Dumitru, într-o conferință de specialitate.
“Sectorul de creștere a suinei nu va avea o șansă de dezvoltare atâta timp cât nu vom dezvolta suficiente capacități de producere a purcelului, de a dezvolta maternități în România, pentru că tot timpul vom fi presați de acea achiziție și cu cât va exista o cerere mai mare din partea crescătorilor români de a cumpăra purcei de dezvoltare, cu atât prețurile la poarta fermei din Ungaria, Germania, sau Olanda, de unde cumpărăm purcei de îngrășare, va fi mai mare și ne va scoate din piață și nu vom mai fi competitivi”, a spus Emil Dumitru.
Pe de altă parte, acesta a subliniat faptul că o cerere mai mare din partea crescătorilor români va genera o creștere a prețurilor purceilor de îngrășare din alte state membre, astfel încât România ar putea fi scoasă de pe piață.
Carnea de porc a rămas și în primele 11 luni din 2016 principalul produs alimentar importat, pentru care au fost cheltuite peste 311 milioane de euro.
Carnea de porc rămâne principalul produs alimentar importat, iar în primele 11 luni din 2016 au fost cheltuite peste 311,4 milioane de euro, cu 46 milioane de euro mai mult față de perioada corespunzătoare din 2015, pentru o cantitate totală de 179.800 tone, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), furnizate la solicitarea AGERPRES.
Ministerul Agriculturii intenționează să aloce, în 2017, printr-o schemă de ajutor de stat, 86 de milioane de euro crescătorilor de porci din România care livrează animale pentru abatorizare, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență. Implementarea acestui ajutor de stat are ca scop depășirea dificultăților din sector, în sensul dezvoltării activității de creștere a porcinelor și al menținerii, cel puțin, la nivelul actual de producție. Necesitatea acestui program a apărut din cauza presiunilor cu care se confruntă producătorii de carne de porc din România în valorificarea producției și a importurilor masive de carne de porc care, conform statisticilor, s-au ridicat în 2015 la 230.000 de tone.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov: Giganții de la Schaeffler, primul rulment etanș uriaș din lume

Articolul următor

SAP extinde platforma SAP Cloud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share