IT&C

SAP extinde platforma SAP Cloud

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, anunță, în cadrul Mobile World Congress, extinderea SAP Cloud Platform (cunoscută ca SAP HANA Cloud Platform) cu noi capabilități avansate ale modelului platformă-ca-serviciu (PaaS). Cu un set complet de noi servicii, platforma SAP Cloud răspunde nevoilor critice ale companiilor, prin facilitarea dezvoltării de noi aplicații într-un mod rapid și ușor, sau extinderea și integrarea aplicațiilor existente, precum și a proiectelor bazate pe Big Data și tehnologiile IoT, machine learning și inteligență artificială.
Pe platforma SAP Cloud au fost dezvoltate până acum o serie de aplicații SAP la care se adaugă peste 1.000 de aplicații ale partenerilor. Noi servicii sunt adăugate în mod constant în platformă, contibuind la dezvoltarea portofoliului SAP dedicat IoT SAP Leonardo pentru conectarea inteligentă a oamenilor, device-urilor și proceselor; SAP Clea, portofoliul soluțiilor și serviciilor bazate pe machine learning, SAP BusinessObjects™ Cloud și SAP Digital Boardroom.
„De la lansarea care a avut loc în urmă cu trei ani și până în prezent, oferta noastră PaaS a evoluat constant și a devenit prima opțiune de platformă digitală, permițându-le clienților, partenerilor și dezvoltatorilor să creeze soluții unice, care conectează într-un mod inteligent oamenii, device-urile și afacerile. Pentru a reflecta mai bine gama extinsă de capabilități, o comunicăm sub un nou brand – SAP Cloud Platform. Acesta aduce companiilor oportunitatea de a se diferenția în economia digitală, prin conectarea oamenilor cu procesele și cu device-urile inteligente, al căror număr este constant în creștere, generând rezultate cu un impact mult mai mare în business,” a declarat Bernd Leukert, membru al Comitetului executiv al SAP SE, Produse & Inovație.
Platforma SAP Cloud vine cu o serie de servicii noi. SAP Cloud Platform SDK pentru iOS, care urmează să fie lansat pe 30 martie, oferă dezvoltatorilor și companiilor instrumentele necesare pentru a dezvolta rapid noi aplicații enterprise pentru iPhone și iPad, prin limbajul de programare Swift al Apple.
SAP Project Companion, planificat pentru lansare tot pe 30 martie, este o aplicație mobilă iOS care asigură integrarea prin platforma SAP Cloud cu soluția SAP S/4HANA® Professional Services Cloud, gestionând inteligent datele colectate în timp real și simplificând experiența de lucru a consultanților, managerilor de proiect și a altor responsabili care sunt mereu în mișcare.
SAP lansează și API Business Hub, care reprezintă un catalog de API-uri pentru aplicații SAP. Noi interfețe sunt adăugate constant, pentru a facilita dezvoltarea și testarea de noi funcționalități și aplicații.
Începând cu finalului lunii martie, va fi disponibil și serviciul SAP Cloud Platform Workflow, care va regândi anumite funcționalități de business, conectându-le printr-o interfață grafică, pentru a oferi noi fluxuri de lucru.
Într-o versiune beta este disponibil în prezent serviciul SAP Cloud Platform IoT. Cu suport pentru peste 40 de protocoale de comunicare, acest serviciu de management al dispozitivelor ajută companiile să dezvolte avantajele IoT printr-o detecție și un răspuns mai rapide.
SAP este lider global pe piaţa de soluţii software de business, având o istorie de peste 44 de ani de inovații tehnologice, în care a contribuit decisiv la transformarea industriei IT. În prezent, SAP are circa 345.000 de clienți, din peste 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală.
Compania oferă un portofoliu complet de soluții bazate pe tehnologia in-memory SAP HANA, ce asigură accelerarea și optimizarea proceselor de business, managementul inteligent al datelor și simplificarea infrastructurii IT. Clienții, angajații, furnizorii, partenerii de business, dar și dispozitivele IoT, pot fi integrate și agregate inteligent, într-un Digital Core care oferă posibilitatea regândirii proceselor de business, conectând oamenii, device-urile și rețelele de business în timp real.
SAP pune la dispoziția companiilor expertiza necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale și o platformă de tip end-to-end care acoperă toate procesele de business, din 25 de industrii. Cu ajutorul tehnologiilor proprietare inovative, SAP creează pentru clienții săi noi oportunități.
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi.

Related posts

IT-iștii din Cluj și-au ales conducerea pentru următorii doi ani

Nora Dumitrescu

Toate mijloacele de transport în comun din Timișoara au fost dotate cu internet WiFi

Robert Bloancă

Infrastructura tehnică a BNR va fi protejată de Kapsch Romania

Ion Surdu

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania, raport de responsabilitate socială

Stefana Muresan

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Pionierii realității augmentate din Cluj. ARYD, povestea imaginilor

Stefana Muresan

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Exclusiv TB//Mădălin-Marius Margan: Țintim să aducem 20 de clinici și minim 15.000 de cazuri pe platforma OncoChain, apoi să ne extindem către alte state din Europa de Est

Papuc Irina

Trei evenimente BRIGHT pentru cei cu idei SMART la Make IT in Oradea

Traian Dan

Universitatea de Științe Agricole Cluj a introdus operațiile transmise online

Nora Dumitrescu

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

Proiectele de infrastructură devin mai puțin costisitoare: Novitas 3D City – Orașul tău digital

Stefana Muresan

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Net Brinel de către francezii de la SNEF

redactia

Pasiune în educație. Ce proiecte au dezvoltat sau sprijnit companiile ardelene?

Ligia Voro

Tot ce trebuie să știi despre Transylvania Awards

redactia

NTT DATA Romania: Ce se întâmplă cu industria Automotive?

Ligia Voro

24AUCTION – platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

redactia

Oradea lansează o competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Traian Dan

După fuziunea cu Gecad Net, Bittnet Systems țintește Timișoara și Oradea

Stefana Muresan

Dr. Daniel Metz, CEO-ul NTT DATA Romania: Ne dorim să continuăm a fi un exemplu pentru întreaga industrie IT&C

Nicolae Pop

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Vodafone România și-a prezentat performanțele și obiectivele strategice

Traian Dan

Leave a Comment