Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erste Group, cele mai bune rezultate din istorie

Erste Group, care controlează în România operaţiunile BCR, a obâinut anul trecut cele mai bune rezultate din istorie. “Am înregistrat un profit net de 1,26 miliarde de euro datorită costurilor de risc mai mici determinate de o îmbunătăţire a calităţii activelor care a făcut ca rata creditelor neperformante să scadă la un nivel de sub cinci procente”, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group, potrivit hotnews.
Treichl, care este director general al Erste Bank din 1997 şi CEO al Erste Group din 2008, este considerat unul dintre cei mai buni bancheri europeni. De altfel, tatăl său- Heinrich Treichl- este o “legendă” a bankingului austriac. CEO-ul Erste Group va propune plata unui dividend de 1 euro/acţiune.
“În contextul în care regiunea Europei Centrale şi de Est şi-a menţinut ritmul accelerat de creştere la un nivel peste media din zona euro, toate subsidiarele noastre au avut rezultate bune, contribuind la profitul net solid al Grupului. Prin urmare, am reuşit să ne creştem de peste două ori baza de capital faţă de momentul declanşării crizei financiare globale, îmbunătăţindu-ne semnificativ indicele capitalului comun de rang 1, la 13,4% la finalul anului. Pe baza acestor rezultate bune, vom propune plata unui dividend de un euro pe acţiune către acţionarii noştri”, a mai declarat Treichl.
În 2017 şi anii următori ne vom concentra asupra investiţiilor care ne vor ajuta să înţelegem mai bine clienţii şi situaţia lor individuală, inclusiv printr-o gestionare inteligentă a datelor, şi ne vom preocupa să oferim servicii bancare cu adevărat personalizate şi relevante pentru ei, a mai explicat CEO-ul Erste Group.
Taxele pe operaţiunile bancare şi financiare s-au situat la 388,8 mil. EUR (236,2 mil. EUR). Aceasta creştere s-a datorat plăţii extraordinare a taxei bancare introdusă de Legea austriacă privind taxarea bancilor (Stabilitatsabgabegesetz) în valoare de 200,9 mil. EUR care precede o reducere semnificativă a viitoarelor plăţi anuale de taxe bancare în Austria. Per ansamblu, în Austria, taxele pe operaţiunile bancare au fost în valoare de 306,7 mil. EUR (128,6 mil. EUR). În Ungaria, taxele pe operaţiunile bancare s-au diminuat semnificativ la 57,0 mil. EUR (84,0 mil. EUR), iar în Slovacia s-au situat la 25,1 mil. EUR (23,6 mil. EUR).
În privinţa pasivelor, depozitele de la clienţi au crescut semnificativ – în special în Cehia, Austria şi România – la 138,0 mld. EUR (+7,9%; 127,9 mld. EUR).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Visma Software se extinde în Sibiu și Timișoara

Articolul următor

BCR, profit net de peste un miliard de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share