Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BCR, Banca Transilvania şi BRD controlează circa 40% din activele bancare şi din creditare

BCR, Banca Transilvania şi BRD-SocGen – primele trei bănci locale în funcţie de active – concentrau anul trecut 42,5% din activele sistemului bancar, aproape 40% din credite, peste 48% din depozite şi aproximativ 70% din profitul întregului sector bancar, potrivit af.ro.
BCR a rămas liderul pieţei bancare anul trecut, reuşind să câştige teren şi să ajungă la o cotă de piaţă de circa 16,5%.
Podiumul bancar local a înregistrat în 2016 o schimbare istorică, Banca Transilvania depăşind BRD-SocGen în topul celor mai mari bănci de pe piaţa locală după active şi urcând pe locul doi, o po¬ziţie care a fost ocupată tradiţional până în 2015 de instituţia de credit cu capital francez. La nivel agregat, sistemul bancar avea anul trecut active totale nete de aproape 394 mld. lei, scrie sursa citată.
BRD-SocGen şi Banca Transilvania au reuşit să crească creditarea anul trecut, în timp ce soldul împrumuturilor acordate de BCR a fost în uşoară scădere faţă de 2015. În schimb, pe partea de depozite toate cele trei bănci au reuşit să câştige teren.
Banca Transil¬va¬nia a raportat cel mai mare profit pen¬tru 2016, de 1,2 mi¬liarde de lei, în timp ce grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut un profit net de 1,04 mld. lei, iar BRD a obţinut un profit net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Garanții de stat de până la 80% pentru cumpărarea de terenuri, pentru fermieri

Articolul următor

Suedezii de la Autoliv, 11.000 de angajați anul acesta

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share