Auto

Suedezii de la Autoliv, 11.000 de angajați anul acesta

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, cu vânzări globale de peste 10 mld. dolari, a ajuns în prezent la 10.500 de angajaţi în fabricile locale şi intenţionează să mai recruteze în acest an încă aproximativ 500 de oameni.
„Autoliv România are în prezent 10.500 de angajaţi şi estimăm ca vom finaliza anul cu aproximativ 11.000 de oameni, creşterea provenind din departamentele de producţie şi inginerie pentru implementarea proiectelor noi din acest an.
În cursul anului 2016, Autoliv România a asigurat prin planul de investiţii mărirea capacităţilor de producţie, pentru a putea furniza clienţilor săi volume crescute, în valoare de peste 10%, faţă de anul anterior“, a declarat Ionel Fierbinţeanu, managing director al Autoliv România, citat de Ziarul Finaniar.
Autoliv deţine în prezent pe piaţa locală fabrici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania mai are şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii anterioare. Compania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
Investiții de 40 de milioane de euro anul trecut
Compania produce în fabricile locale centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford, potrivit unor informaţii anterioare.
„Principalele proiecte în acest an sunt în aria centurilor de siguranţă, fiind dezvoltate, în principal, cu clienţii existenţi. Pentru anul 2017 preconizăm o creştere cu 3% a pieţei, faţă de anul precedent“, a afirmat şeful Autoliv România, potrivit sursei citate.
Oficialii companiei nu au oferit informaţii despre evoluţia businessului Autoliv România în 2016, precizând că aceste date vor fi publice din a doua parte a anului în curs.
Suedezii au înregistrat în 2015 o creştere a cifrei de afaceri cu 25%, la peste 3 miliarde de lei (685,7 mil. euro), fiind pentru prima dată când Autoliv România a trecut acest prag. Profitul net al companiei a fost de 94,3 milioane de lei (21 milioane de euro) în 2015, în creştere cu 80% faţă de anul anterior, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns la 8.124 de oameni, arată datele de la Ministerul Finanţelor Publice. Pentru 2016, Autoliv şi-a bugetat un business local de 3,3 miliarde de lei (741 milioane de euro), potrivit unor informaţii anterioare.
În ceea ce priveşte investiţiile Autoliv România în 2016, proiectele s-au ridicat la peste 40 milioane de euro şi au prevăzut creşterea capacităţii companiei, prin instalarea unor noi linii de producţie. Autoliv a relocat anul trecut fabrica din Reşiţa, într-o nouă clădire cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, situată în parcul industrial „Zona Industrială Valea Ţerovei“, aflat în proprietatea consiliul local Reşiţa, iar planurile companiei erau de a creşte personalul de la 750, la 1.000 de angajaţi.
Pentru finalul anului trecut, compania avea în plan şi demararea activităţii în noul centrul de inginerie de la Timişoara. Autoliv a semnat în 2016 un acord cu grupul Iulius, controlat de Iulian Dascălu, pentru închirierea a 5.100 de metri pătraţi în clădirea United Business Center 2 (UBC 2), din ansamblul Openville Timişoara. Compania suedeză a luat aproape 30% din clădirea lui Dascălu, pentru 325 de angajaţi ai centrului de inginerie, potrivit unor informaţii anterioare.
Investesc la Onești
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Autoliv din acest an este deschiderea unei noi fabrici pe piaţa locală, în localitatea Oneşti, judeţul Bacău, în condiţiile în care suedezii s-au confruntat cu probleme legate de deficitul de forţă de muncă pe piaţa locală.
Producţia în nouă fabrică de centuri de siguranţă şi volane pentru autoturisme de la Oneşti va demara în prima parte a acestui an, iar pentru început vor fi recrutaţi 300 de oameni, urmând ca până la finalul lui 2017 să se ajungă la 800 de angajaţi, potrivit unor infomaţii furnizate anterior de municipalitatea din Oneşti.

Related posts

Autoliv demarează lucrările la fabrica din Rovinari. Investiție de 20 mil. euro

redactia

One team, one KUKA

Ligia Voro

La Star Assembly și Star Transmission ai mediul perfect în care să crești și să te dezvolți!  

Ligia Voro

Grupul suedezo-american Autoliv va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Suedia

Ion Surdu

Continental investeste in tehnologia laser in fabrica sa de productie a tevilor de aer conditionat din Timisoara

redactia

Mecanicul Anului în România este din Cluj

Nora Dumitrescu

Societatea germană Lisa Dräxlmaier vrea să-şi extindă activitatea la Timişoara prin construcţia unei fabrici de baterii auto şi a unui centru de dezvoltare

Robert Bloancă

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Francezii de la Faurecia, a cincea fabrica în România

Stefana Muresan

SIXT New Kopel, lider de piată în 2017; 14 milioane de euro cifră de afaceri în primele 6 luni și 30 de milioane de euro, cifră estimată până la finalul anului

Stefana Muresan

Primul român pe care americanii îl pun şef la Ford România, Cristian Prichea, 34 de ani

Stefana Muresan

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

BMW aută software "Made in România"

Stefana Muresan

Tehnologia viitorului: oameni creativi, mașini inteligente, trafic ”verde”

Ion Surdu

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

Stefana Muresan

Free Now ajunge în Brașov. Compania oferă servicii de taxi gratuite pentru primii 100.000 de pasageri

Papuc Irina

65 de ani de activitate ai IRUM Reghin, aniversaţi prin lansarea primului tractor agricol românesc

redactia

Leasingul auto al Băncii Transilvania, mutat în Moldova

Nora Dumitrescu

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Stefana Muresan

ATP Trucks Automobile din Baia Mare pregătește lansarea UpCity, primul autobuz electric românesc

Nicolae Pop

Brașov: Continental, caravană pentru recrutarea a 180 de oameni

Stefana Muresan

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Stefana Muresan

Finanțare EximBank de 12 milioane de lei pentru Faist Mekatronic Oradea

Traian Dan

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

Leave a Comment