Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov- Bilka, creșteri spectaculoase

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 60 mil. euro, mai mult cu 41% faţă de anul precedent. Pentru anul în curs compania estimează o creştere de 20% a afacerilor faţă de 2016, bazată pe o evoluţie pozitivă a pieţei de profil, potrivit zf.ro.
Oficialii companiei braşovene au spus că, pe lângă cifra de afaceri, un indicator relevant al performanţei în acest domeniu este consumul de oţel prevopsit, materia primă utilizată pentru producţie. Bilka Steel a fost în 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator român de tablă prevopsită, cu peste 63.000 de tone achiziţionate, potrivit companiei. Tabla utilizată de Bilka provine de la Arcelor Mittal Polonia, Italia şi Macedonia, dar şi de la Marcegaglia Italia şi SSAB Suedia, potrivit unor informaţii anterioare.
”În ceea ce priveşte strategia de business pentru 2017, aceasta are trei puncte importante care vor duce la majorarea afacerilor: exploatarea investiţiilor de peste 13 milioane de euro realizate în cei 10 ani de activitate în mărirea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, creşterea ponderii exporturilor în totalul afacerilor, fiind identificate oportunităţi pe pieţele străine şi a celor 500 de parteneri din teritoriu cu care colaborăm”, a spus Ţepeş, potrivit sursei citate.
În prezent, în fabrica Bilka de la Braşov sunt produse toate elementele sistemului complet pentru acoperiş, învelitori metalice, sistemul pluvial şi accesoriile necesare unui acoperiş, compania fabricând aproximativ 300 de variante de acoperiş. În urma programului de investiţii desfăşurat în ultimii doi ani, ce a inclus 25 de noi linii de producţie, compania a ajuns în prezent la o capacitate de 500 de sisteme pentru acoperiş.
Fabrica Bilka de la Braşov are în prezent o suprafaţă de 45.000 mp, cu destinaţie hale de producţie, depozitare şi birouri. Creşterea suprafeţei pe care compania îşi desfăşoară activitatea continuă să facă parte din strategia de dezvoltare a Bilka pentru următorii ani.
Compania a finalizat anul trecut planul investiţional demarat în 2014, care s-a ridicat la 10 milioane de euro şi a presupus, în prima etapă extinderea halelor de producţie, depozitare şi a birourilor, iar în a doua etapă creşterea şi diversificarea producţiei. În urma acestui proiect, au fost instalate 25 de noi linii de producţie pentru ţiglă metalică, accesorii pentru acoperiş şi elementele sistemului pluvial. De asemenea, compania a lansat în această perioadă trei noi modele de ţiglă metalică. Bilka Steel are în prezent peste 200 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AFIR

AFIR: 740 de proiecte, în valoare de peste 330 de milioane de euro

Articolul următor

Bosch a deschis o cantină modernă la fabrica din Blaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share