Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spaniolii de la Gestamp au cumpărat o fabrică de componente auto de lângă Piteşti

Gestamp, companie spaniolă cu activitate internaţională, specializată în designul, dezvoltarea şi fabricarea de componente pentru industria de automobile, a anunţat extinderea pe piaţa din România şi a achiziţionat o fabrică în zona limitrofă a oraşului Piteşti, al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.
Noua unitate industrială va permite companiei să furnizeze serviciile sale către clienţii la nivel global ai Grupului prezenţi în România, companiile Renault-Nissan şi Ford, precizează un comunicat al Gestamp.
Gestamp a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei româneşti care deţine fabrica amplasată în zona limitrofă a oraşului Piteşti (principalul centru al industriei de automobile din România), cu peste 200 de angajaţi şi o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Gestamp a efectuat achiziţia prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.
‘Fabrica românească furnizează în prezent componente ştanţate de dimensiuni mici şi medii, precum şi ansamble. Gestamp are drept scop creşterea cifrei de afaceri a unităţii, prin fabricarea de componente cu valoare adăugată. Această achiziţie va permite Gestamp să fie alături de clienţii săi globali, Grupul Renault-Nissan şi Ford, care îşi desfăşoară activitatea în România de mai mulţi ani’, se spune într-un comunicat al Gestamp.
Prin achiziţia fabricii din România, Gestamp adaugă o nouă ţară perimetrului său de producţie. Compania îşi desfăşoară acum activitatea în 21 de ţări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe pieţe în care Gestamp are fabrici de producţie.
Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a ţară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia şi Ford.
‘România este o ţară cu prezent şi viitor foarte promiţătoare în sectorul auto şi avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienţilor noştri cu sediul în această ţară abilităţile cu care sunt deja familiarizaţi în alte părţi ale lumii’, a declarat Francisco J. Riberas, preşedinte şi CEO Gestamp.
Potrivit companiei spaniole, această achiziţie ajută la consolidarea relaţiilor strategice cu clienţii Gestamp la nivel global, Renault şi Ford, cu care grupul are în comun numeroase proiecte în diferite regiuni ale globului.
Gestamp este principalul furnizor de componente ştanţate pentru Grupul Renault şi al doilea furnizor al Grupului Renault-Nissan. Noua fabrică permite companiei Gestamp să-şi extindă prezenţa în apropierea fabricilor grupului francez. Aceasta va permite, de asemenea, companiei să furnizeze serviciile sale către Ford, cu care Gestamp desfăşoară activităţi pe diferite continente.
Compania este prezentă în 21 de ţări, are 98 de fabrici industriale, cu alte 10 aflate în fază de construcţie şi 12 centre de cercetare şi dezvoltare. În anul 2015, cifra sa de afaceri s-a ridicat la 7,035 de miliarde de euro. Gestamp are peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Aberdeen Angus, premieră la Agraria - licitație de bovine de carne Angus

Articolul următor

Garanții de stat de până la 80% pentru cumpărarea de terenuri, pentru fermieri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share