Agricultura

Asociația Aberdeen Angus, premieră la Agraria – licitație de bovine de carne Angus

În premieră pentru zootehnia din România, anul acesta, în cadrul târgului Agraria organizat la Jucu între 6-9 aprilie, va avea loc licitația de bovine de carne Angus.
Față de edițiile precedente ale târgului Agraria, vor avea loc o serie de evenimente ce vizează atât prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât și diseminarea unor informații privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creșterea rasei Angus în România. Licitația reprezintă evenimentul principal din această serie, fiind un element de noutate și interes pentru fermierii români.
Organizatorul acestei licitații, Asociația Aberdeen Angus Romania, și-a propus să vină cu ceva deosebit, atât în întâmpinarea iubitorilor de carne de vită, cât și a celor care vor să își dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.
Paradă în ring a bovinelor
În prima zi, vineri, 7 aprilie, în cadrul temei „Angus, secretul unei afaceri de succes”, Asociația va organiza o paradă în ring a bovinelor. Va fi prezentă o comisie specializată, formată din experți naționali și internaționali, care va evalua calitățile genetice ale fiecărui animal. În urma notării animalelor se va face un clasament, în baza căruia se va desemna cea mai frumoasă vițea și cel mai frumos taur din punct de vedere al potențialului genetic. Competiția se anunță a fi una strânsă, dacă ținem cont că vor fi expuse cele mai frumoase exemplare de bovine, aparținând celor mai performante ferme de Angus din România, susțin organizatorii.
Ziua va continua cu demonstrații de bune practici în fermă, practici utile pentru toți crescătorii de bovine de carne care își doresc o fermă performantă și profitabilă. Se vor exemplifica în ring activități necesare într-o fermă Angus, oferindu-se explicații suplimentare.
Sâmbătă, 8 aprilie, cei prezenți vor putea afla cele mai importante informații despre dezvoltarea zootehniei în România, strategii și planuri oferite de Agenția Națională de Ameliorare pentru Zootehnie și reprezentanți MADR.
Ulterior acestei informări, Asociația va avea doi invitați speciali, care vor vorbi, pe de o parte, despre dezvoltarea rasei în România, trecut – prezent și viitor, cu accent pe importanța unei genetici corecte într-un business cu Angus, iar pe de altă parte un specialist internațional va prezenta situația actuală a bovinelor Angus în Europa, trendul de dezvoltare a acestei rase. Nu în ultimul rând, vorbitorul va supune atenției nevoile clienților de carne de vită premium Angus.
Licitație de bovine Angus
Tot sâmbătă va avea loc și momentul cheie al întregului concept al evenimentului organizat de Asociația Aberdeen Angus România, și anume prima licitație de bovine Angus, în cadrul căreia se vor licita bovinele prezente în cadrul expoziției.
“Având siguranța că vor fi prezentate animale cu calități genetice de excepție, apreciem că va fi o adevarată luptă pentru fiecare exemplar licitat”, a declarat Marcel Olteanu, președintele Asociației Aberdeen Angus Romania.
Tot în această zi, organizatorii vor dedica un eveniment specialiștilor culinari și împătimiților de carne de vită de calitate. Începând cu ora 13:30 va fi prezentat un moment inedit, un show măcelaresc oferit de specialiști în domeniu, care se va înheia cu un moment culinar cu carne de Angus, oferit de un chef renumit.
“Vor fi gătite preparate exclusiv din carne de Angus, care să încânte simțurile oricărui critic culinar”, spune Marcel Olteanu.
Despre Aberdeen Angus
Aberdeen Angus este una dintre cele mai populare rase de bovine de carne din lume. Bovinele din rasa Angus se cresc în sistem extensiv, mamă vacă alăptantă – vițel, asta presupune că vițelul suge de la mamă până la o vârstă de 7-8 luni. Se adaptează ușor la orice condiții de mediu, exploatarea lor fiind facilă și favorabilă pentru pășunile din România. Bovinele Angus sunt robuste, longevive, prezintă precocitate reproductivă, greutatea vițeilor este mică, ceea ce asigură fătări ușoare. În același timp, asigură un spor mediu zilnic foarte bun, sunt rezistente la temperaturi extreme și, nu în ultimul rând, prezintă caracterele necesare obținerii unei cărni de vită premium, care să le încânte papilele gustative și celor mai pretențioși critici culinari.
Asociația Aberdeen Angus Romania este prima asociație din România acreditată pentru Controlul Oficial al Performanțelor și în Registrul Genealogic al rasei Angus. În prezent există peste 420 de membri, care cresc peste 17.000 de bovine Angus rasă curată și peste 2.000 de metiși cu rasa Angus.

Related posts

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Cercetarea agricolă, partener al afacerilor durabile pentru membrii Federației Naționale PRO AGRO

redactia

Sprijin de peste 525 de mii de lei pentru zootehniștii bihoreni

Traian Dan

Sprijin financiar pentru viticultori aferent distilării vinului în situații de criză

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Ligia Voro

Finanţare nerambursabilă de până la 1.000.000 euro pentru investiţii în sisteme de irigaţii

Stefana Muresan

IRUM creşte cu 15% producţia la Reghin

Stefana Muresan

Lecoimpex, sprijin total pentru fermieri

Transilvania Business

Maramureșul cere Europei linii de desfacere pentru micii producători

Nora Dumitrescu

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

Poziția industriei de protecția plantelor din România cu privire la aprovizionarea cu produse de protecția plantelor

Ligia Voro

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Stefana Muresan

Comisia Europeană a aprobat majorarea sprijinului național în sectorul agricol

Stefana Muresan

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

APIA a autorizat plăți de peste 8,1 milioane de euro beneficiarilor de fonduri pentru bunăstarea porcinelor

Papuc Irina

Fermierii români, premiați și anul acesta în cadrul Galei PRIA Romanian Farmers

Stefana Muresan

MADR se pregătește de trimiterea la posturi a atașaților agricoli

Transilvania Business

,,Produs de Cluj” ajunge la Mediaș

Stefana Muresan

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Ligia Voro

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

1 comment

Leave a Comment