Agricultura

Asociația Aberdeen Angus, premieră la Agraria – licitație de bovine de carne Angus

În premieră pentru zootehnia din România, anul acesta, în cadrul târgului Agraria organizat la Jucu între 6-9 aprilie, va avea loc licitația de bovine de carne Angus.
Față de edițiile precedente ale târgului Agraria, vor avea loc o serie de evenimente ce vizează atât prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât și diseminarea unor informații privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creșterea rasei Angus în România. Licitația reprezintă evenimentul principal din această serie, fiind un element de noutate și interes pentru fermierii români.
Organizatorul acestei licitații, Asociația Aberdeen Angus Romania, și-a propus să vină cu ceva deosebit, atât în întâmpinarea iubitorilor de carne de vită, cât și a celor care vor să își dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.
Paradă în ring a bovinelor
În prima zi, vineri, 7 aprilie, în cadrul temei „Angus, secretul unei afaceri de succes”, Asociația va organiza o paradă în ring a bovinelor. Va fi prezentă o comisie specializată, formată din experți naționali și internaționali, care va evalua calitățile genetice ale fiecărui animal. În urma notării animalelor se va face un clasament, în baza căruia se va desemna cea mai frumoasă vițea și cel mai frumos taur din punct de vedere al potențialului genetic. Competiția se anunță a fi una strânsă, dacă ținem cont că vor fi expuse cele mai frumoase exemplare de bovine, aparținând celor mai performante ferme de Angus din România, susțin organizatorii.
Ziua va continua cu demonstrații de bune practici în fermă, practici utile pentru toți crescătorii de bovine de carne care își doresc o fermă performantă și profitabilă. Se vor exemplifica în ring activități necesare într-o fermă Angus, oferindu-se explicații suplimentare.
Sâmbătă, 8 aprilie, cei prezenți vor putea afla cele mai importante informații despre dezvoltarea zootehniei în România, strategii și planuri oferite de Agenția Națională de Ameliorare pentru Zootehnie și reprezentanți MADR.
Ulterior acestei informări, Asociația va avea doi invitați speciali, care vor vorbi, pe de o parte, despre dezvoltarea rasei în România, trecut – prezent și viitor, cu accent pe importanța unei genetici corecte într-un business cu Angus, iar pe de altă parte un specialist internațional va prezenta situația actuală a bovinelor Angus în Europa, trendul de dezvoltare a acestei rase. Nu în ultimul rând, vorbitorul va supune atenției nevoile clienților de carne de vită premium Angus.
Licitație de bovine Angus
Tot sâmbătă va avea loc și momentul cheie al întregului concept al evenimentului organizat de Asociația Aberdeen Angus România, și anume prima licitație de bovine Angus, în cadrul căreia se vor licita bovinele prezente în cadrul expoziției.
“Având siguranța că vor fi prezentate animale cu calități genetice de excepție, apreciem că va fi o adevarată luptă pentru fiecare exemplar licitat”, a declarat Marcel Olteanu, președintele Asociației Aberdeen Angus Romania.
Tot în această zi, organizatorii vor dedica un eveniment specialiștilor culinari și împătimiților de carne de vită de calitate. Începând cu ora 13:30 va fi prezentat un moment inedit, un show măcelaresc oferit de specialiști în domeniu, care se va înheia cu un moment culinar cu carne de Angus, oferit de un chef renumit.
“Vor fi gătite preparate exclusiv din carne de Angus, care să încânte simțurile oricărui critic culinar”, spune Marcel Olteanu.
Despre Aberdeen Angus
Aberdeen Angus este una dintre cele mai populare rase de bovine de carne din lume. Bovinele din rasa Angus se cresc în sistem extensiv, mamă vacă alăptantă – vițel, asta presupune că vițelul suge de la mamă până la o vârstă de 7-8 luni. Se adaptează ușor la orice condiții de mediu, exploatarea lor fiind facilă și favorabilă pentru pășunile din România. Bovinele Angus sunt robuste, longevive, prezintă precocitate reproductivă, greutatea vițeilor este mică, ceea ce asigură fătări ușoare. În același timp, asigură un spor mediu zilnic foarte bun, sunt rezistente la temperaturi extreme și, nu în ultimul rând, prezintă caracterele necesare obținerii unei cărni de vită premium, care să le încânte papilele gustative și celor mai pretențioși critici culinari.
Asociația Aberdeen Angus Romania este prima asociație din România acreditată pentru Controlul Oficial al Performanțelor și în Registrul Genealogic al rasei Angus. În prezent există peste 420 de membri, care cresc peste 17.000 de bovine Angus rasă curată și peste 2.000 de metiși cu rasa Angus.

Related posts

Fermierii campioni la porumb din județul Arad

redactia

Ministrul Agriculturii, la PRIA Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017

Stefana Muresan

Perspectivele oieritului din România dezbătute la Păltiniş

Stefana Muresan

Dezbateri pe tema certificării produsului Telemea de Sibiu

Stefana Muresan

Fabrică de preparare și uscare a legumelor din comuna Rădești: „Va fi cea mai mare din zona noastră”

Ion Surdu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

Cereri de finanţare în valoare de 116 mil. lei pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole

redactia

Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBALG.A.P.

Stefana Muresan

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Târg gastronomic și de vinuri – „Vinul și pâinea”, la Oradea, 19-20 septembrie 2020

Traian Dan

Ferrero Rocher caută producători de alune în vestul țării

Stefana Muresan

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Ligia Voro

CEC Bank – Creditul punte, pentru beneficiarii Măsurii 14T

Stefana Muresan

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Traian Dan

Ioan Popa a făcut din Transavia un grup cu afaceri de 670 mil. lei

Stefana Muresan

Vinurile de Jidvei, medaliate cu aur și argint la cea mai mare competiție din lume

Stefana Muresan

Timișul conduce în clasamentul celor mai scumpe terenuri vândute în 2018. Cine sunt cumpărătorii

redactia

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

AgroTransilvania Cluster. De la emergență la specializare inteligentă

Ligia Voro

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

IRUM din Reghin, vânzări în creştere cu 15% în 2016

Stefana Muresan

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

Sergiu Gorban, Transylvania Invest din Arad: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Stefana Muresan

Fermierii pot accesa credite pe baza adeverințelor eliberate de APIA

Traian Dan

Leave a Comment