Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița: Eurocompozite, muncitori din Sri Lanka

Omul de afaceri Tănase Dumitru, care deţine firma Eurocompozite Bistriţa, companie înființată în anul 1997 cu capital integral privat, specializată în dezvoltarea, furnizarea și întreținerea unei game largi de produse din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă și produse termoformate, va lucra cu muncitori din Sri Lanka pe care îi va recruta luna aceasta prin intermediul unei firme din Bucureşti.
„E penurie de forţă de muncă la Bistriţa. Am stat de vorbă în comunitatea oamenilor de afaceri din Bistriţa şi toţi suferă că nu mai găsesc muncitori calificaţi şi necalificaţi pentru a-şi onora contractele pe care le au. Eu am luat legătura cu o firmă din Bucureşti şi vom merge în Sri Lanka la recrutare de forţă de muncă prin Biroul de Imigrări al României. Vreau să aduc de acolo muncitori. Mai vine împreună cu noi şi o firmă din Tîrgu Mureş care vrea să aducă personal pentru o fabrică de textile. Noi avem nevoie acum de 50 de muncitoricare să lucreze la Eurocompozite”, a declarat Tănase Dumitru pentru Timp Online.
Întrebat ce salarii vor primi muncitorii străini, el a răspuns: „Conform legislaţiei din România, acestor oameni trebuie să le oferim salariul mediu. Aşa spune legislaţia noastră. Ne vom ocupa ca oamenii să-şi găsească spaţii pe care să le închirieze, însă vor plăti din salariul lor şi cazarea, şi masa. Sri Lanka este o ţară cu 20 de milioane de locuitori, economia ei a fost în cădere, venitul pe cap de locuitor este de 50 de euro. În contextul în care le dăm salariul mediu pe economie, pentru ei este echivalentul salariului din Occident pentru români. Se pot recruta sudori, tâmplari, chimişti, ingineri”.
Tănase Dumitru a spus că s-a ajuns în această situaţie fiindcă statul român nu s-a îngrijit de sistemul de învăţământ din România, de viitorul industriei româneşti, de viitorul economiei şi nu a mai pregătit oameni pentru diversele meserii pe care economia le cere.
„Au calificat doar oameni cu studii superioare, prost pregătiţi, care nu vor să muncească în economia României, se duc în altă parte, iar în acest caz noi vom fi forţaţi să importăm forţă de muncă. Deja sunt 2000 de oameni din Sri Lanka şi Vietman care lucrează în Arad, în Oradea, în Bucureşti sunt foarte mulţi. Iată că devine un fenomen la nivel naţional”, a declarat el.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IRUM din Reghin, vânzări în creştere cu 15% în 2016

Articolul următor

Motivul pentru care 500 de femei își dau întâlnire în luna martie la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share