Omul de afaceri Tănase Dumitru, care deţine firma Eurocompozite Bistriţa, companie înființată în anul 1997 cu capital integral privat, specializată în dezvoltarea, furnizarea și întreținerea unei game largi de produse din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă și produse termoformate, va lucra cu muncitori din Sri Lanka pe care îi va recruta luna aceasta prin intermediul unei firme din Bucureşti.
„E penurie de forţă de muncă la Bistriţa. Am stat de vorbă în comunitatea oamenilor de afaceri din Bistriţa şi toţi suferă că nu mai găsesc muncitori calificaţi şi necalificaţi pentru a-şi onora contractele pe care le au. Eu am luat legătura cu o firmă din Bucureşti şi vom merge în Sri Lanka la recrutare de forţă de muncă prin Biroul de Imigrări al României. Vreau să aduc de acolo muncitori. Mai vine împreună cu noi şi o firmă din Tîrgu Mureş care vrea să aducă personal pentru o fabrică de textile. Noi avem nevoie acum de 50 de muncitoricare să lucreze la Eurocompozite”, a declarat Tănase Dumitru pentru Timp Online.
Întrebat ce salarii vor primi muncitorii străini, el a răspuns: „Conform legislaţiei din România, acestor oameni trebuie să le oferim salariul mediu. Aşa spune legislaţia noastră. Ne vom ocupa ca oamenii să-şi găsească spaţii pe care să le închirieze, însă vor plăti din salariul lor şi cazarea, şi masa. Sri Lanka este o ţară cu 20 de milioane de locuitori, economia ei a fost în cădere, venitul pe cap de locuitor este de 50 de euro. În contextul în care le dăm salariul mediu pe economie, pentru ei este echivalentul salariului din Occident pentru români. Se pot recruta sudori, tâmplari, chimişti, ingineri”.
Tănase Dumitru a spus că s-a ajuns în această situaţie fiindcă statul român nu s-a îngrijit de sistemul de învăţământ din România, de viitorul industriei româneşti, de viitorul economiei şi nu a mai pregătit oameni pentru diversele meserii pe care economia le cere.
„Au calificat doar oameni cu studii superioare, prost pregătiţi, care nu vor să muncească în economia României, se duc în altă parte, iar în acest caz noi vom fi forţaţi să importăm forţă de muncă. Deja sunt 2000 de oameni din Sri Lanka şi Vietman care lucrează în Arad, în Oradea, în Bucureşti sunt foarte mulţi. Iată că devine un fenomen la nivel naţional”, a declarat el.
Citește și:
Aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie ale Spitalului Orășenesc Rupea
Spitalul din Rupea primește aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă…
27 septembrie 2023
Balanța comercială a Clujului înclină tot mai mult spre importuri
Comparativ cu primele cinci luni din 2022, exportul în județ a scăzut cu 6,7%, iar importul a urcat…
27 septembrie 2023
Primarii Clujului au aflat cum pot obține bani europeni gratis
Administrațiile locale din județ au fost informate despre banii care pot fi accesați prin noile programe operaționale. Consiliul…
27 septembrie 2023
AROBS își recompensează angajații cu 11 milioane de acțiuni gratuite
Compania AROBS Transilvania Cluj va aloca acțiuni cu titlul gratuit către angajați și membrii organelor de conducere a…
27 septembrie 2023
Primul strat de asfalt pe Centura Nojorid
Constructorii au început miercuri, 27 septembrie, turnarea primului strat de asfalt pe Centura Nojorid, o investiție din fonduri…
27 septembrie 2023
Street Food Festival revine la Cluj
Street Food Festival (SFF) se întoarce acasă, la Cluj-Napoca, în Iulius Parc cu concerte C.T.C, The Mono Jacks,…
27 septembrie 2023
Aerogara din Cluj, prima din România cu autobuz electric
Autovehiculul cu 112 locuri produs de compania chineză BYD a costat aproape 1 milion de euro. Aeroportul Internațional…
27 septembrie 2023
Prima ediție a Maratonului Rombat are loc pe 30 septembrie în Bistrița
Sâmbătă, 30 septembrie 2023, alergătorii de anduranță din toată țara sunt invitați să ia parte la prima ediție…
27 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
