Cluj Lideri si afaceri

GreenWEEE International, investiţie de 3,5 milioane de euro la Cluj

Compania cu acţionariat autohton GreenWEEE International, lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, investește 3,5 milioane de euro într-o a doua fabrică de tratare a deșeurilor la Cluj. De asemenea, anul viitor, compania va investi alţi 5 milioane de euro în fabrica de la Buzău pe care o va extinde şi o va moderniza.
Compania românească GreenWEEE International, lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), îşi va dubla până la finele acestui an capacitatea de tratare a acestor tipuri de deșeuri, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro într-o a doua fabrică la Cluj.
Conform planului, noua fabrică își va începe activitatea în luna iunie a anului 2017 și va beneficia de cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice și electronice, având o capacitate de procesare de 25.000 tone pe an. Va dispune de linii tehnologice pentru tratarea frigiderelor, a mașinilor de spălat, a echipamentelor IT&C, precum și a altor echipamente electrice și electronice. Fabrica va avea activitate permanentă, iar în următorii trei ani va crea aproximativ 80 de locuri de muncă.
„Piața de electronice este în continuă dezvoltare și investițiile actuale au fost un pas necesar atât pentru mărirea capacităților de reciclare proporțional cu cantitățile puse pe piață, cât și pentru achiziția de noi linii de procesare. Urmare a investițiilor, GreenWEEE are acum capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE pe care România este obligată să o realizeze ca țintă de colectare, prin OUG 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE”, a declarat Marius Costache, Director Executiv GreenWEEE.
Totodată, compania are ca plan pentru 2018 să investeasă alte 5 milioane de euro la fabrica din Buzău care va fi modernizată şi îşi va extinde capacitatea de producție. Producătorul vrea să doteze această unitate cu prima linie tehnologică pentru reciclarea echipamentelor LCD din România.
„Totodată, modernizarea instalațiilor curente, constând în separarea liniilor tehnologice și automatizarea lor, contribuie la creșterea productivității și la eficientizarea consumului de energie, având un impact pozitiv asupra mediului”, mai spune Marius Costache.
La fabricile GreenWEEE ajung pentru reciclare echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii, dar și baterii, fiind singurul reciclator de baterii din Europa de Sud-Est.
Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât și prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice. Pentru a veni în sprijinul sistemului actual de colectare și pentru a încuraja colectarea direct de la populație, asigurându-se că toate deșeurile ajung direct în fabricile de reciclare, compania a investit în propria infrastructură pentru recuperarea deșeurilor, SIGUREC.
Astăzi, există în România 161 de locații fixe și mobile SIGUREC unde pot fi predate toate tipurile de echipamente electronice, pe bază de recompensă.
DEEE-urile sunt alcătuite din materiale care se degradează în mii de ani, conținând inclusiv substanțele toxice. De cele mai multe ori riscurile pentru sănatate și mediu înconjurător derivă din felul greșit în care aceste deșeuri sunt gestionate după terminarea ciclului lor de viață. În urma procesării în fabrică, agenții poluanți sunt îndepărtați în mediu controlat, iar materialele reciclabile sunt introduse în circuitul economic, transformându-se în produse noi.
GreenWEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 15 ani pe piața din România, alături de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deșeuri PET), GreenFiber International (lider european în producția de fibră sintetică), GreenLamp Reciclare (singură fabrică din România care reciclează echipamente de iluminat), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă) și Total Waste Management (furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor și operatorul proiectului de colectare inteligentă, SIGUREC).
GreenWEEE reciclează toate cele 10 categorii de deșeuri menționate în legislație: aparate de uz casnic de mari dimensiuni, aparate de uz casnic de mici dimensiuni, echipamente informatice şi de telecomunicaţii, echipamente de larg consum, unelte electrice şi electronice (cu excepţia uneltelor industriale fixe de mari dimensiuni), jucării, echipamente sportive şi de agrement, dispozitive medicale (cu excepţia tuturor produselor implantate şi infectate), instrumente de supraveghere şi control, distribuitoare automate.

Related posts

Edu Lab, atelierul de design thinking, găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural

Nicolae Pop

Recrutari pentru fabrica Bosch din Jucu

Ionut Oprea

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Opera Plaza din Cluj-Napoca: 80% din clienți sunt din SUA, Marea Britanie, China, Israel sau ţările nordice

Stefana Muresan

DallBogg intră pe piața asigurărilor din România

Ligia Voro

Clujul va avea o Strategie de Informatizare implementată de Clusterul Cluj IT

Stefana Muresan

Harta IT-ului din România

Stefana Muresan

Halele firmelor francofone din Cluj, spațiu de lucru pentru artiștii UAD

redactia

Blue Air, 3,59 milioane pasageri în 2006

Stefana Muresan

Topul salariilor pe judeţe

Stefana Muresan

Daikin România își menține poziția de lider al pieței HVAC

Ligia Voro

Noi sectoare de drumuri propuse pentru finantare europeană de CJ Cluj

Stefana Muresan

Ministrul Transporturilor e optimist şi anunţă zeci de kilometri de autostradă noi, finalizaţi în zona Ardealului

Robert Bloancă

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

Nora Dumitrescu

Investitie noua pentru ANTARES

Ionut Oprea

Cel mai important edificiu baroc din Cluj își va recăpăta splendoarea

Stefana Muresan

Digi Mobil, cei mai mulți clienţi noi

Stefana Muresan

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

redactia

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Stefana Muresan

Adunarea generală a membrilor AHK România

Stefana Muresan

Biofarm a realizat un profit cu până la 15% mai mare în primul trimestru

Ion Surdu

Noi invitați speciali la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Leave a Comment