Mureș Turism

Turismul din Sovata, promovat la Bucureşti şi Budapesta

Oferta de turism a staţiunii Sovata a fost promovată recent la două evenimente importante din sfera turismului, respectiv la Târgul de Turism al României care a avut loc la Bucureşti în perioada 16-19 februarie şi la Târgul de Turism de Primăvară care s-a desfăşurat la Budapesta, între 3 şi 5 martie. Detalii despre participarea staţiunii Sovata la cele două evenimente importante din domeniul turismului am aflat de la primarul localităţii, Fülöp László Zsolt.
Reporter: Cu rezultate aţi revenit acasă de la Târgul de Turism al României?
Fülöp László Zsolt, primarul oraşului Sovata: Noi am participat sub un stand al Ţinutului Secuiesc cu trei judeţe: Mureş, Harghita şi Covasna. Oraşul Sovata a reprezentat judeţul Mureş, am încercat să prezentăm cât mai multe oferte, mai ales oferte din zona noastră şi din locaţiile din vecinătate. Am avut un număr foarte mare de vizitatori şi foarte mulţi dintre cei care au trecut pe la standul nostru au promis că vor vizita în acest an Sovata.
Rep.: La ce alte târguri de turism participaţi în această perioadă?
F.L.Z.: Acum, adică din 3 până în 5 martie, se desfăşoară Târgul de Turism de Primăvară de la Budapesta, la care cele trei judeţe sunt reprezentate în aceeaşi formaţie. Prea multe nu pot declara deocamdată despre participarea noastră la acest târg, ceea ce pot afirma este că şi de această dată noi am pregătit aceleaşi materiale cu care am participat şi la Bucureşti.
Rep.: Într-un raport făcut public recent de Direcţia Judeţeană de Statistică Mureş staţiunea Sovata devansează municipiul Sighişoara în ceea ce priveşte numărul total de turişti din anul 2016. Ce înseamnă acest fapt pentru comunitatea din Sovata?
F.L.Z.: Pot spune că se vede că în ultima perioadă de timp oraşul Sovata se află într-o ascensiune în ceea ce priveşte turismul şi condiţiile pentru practicarea turismului. Infrastructura a fost modernizată şi mai mulţi investitori s-au prezentat la Sovata – nu acum, ci de aproximativ 16-17 ani. Acum încep să se vadă roadele. În fiecare an, câteva pensiuni şi vile sunt modernizate sau construite de la zero. Nu trebuie uitat nici faptul că Ministerul Educaţiei a inclus în programa şcolară mai multe vacanţe de o săptămână şi sunt weekenduri prelungite de sărbători religioase, şi nu numai, iar aceste minivacanţe promovează turismul intern. Evident, dacă sunt trei-patru zile libere nu se pleacă în străinătate, ci se preferă o destinaţie apropiată. Fiind situată chiar în centrul ţării, staţiunea Sovata este accesibilă din toate colţurile ţării, ceea ce este un atu pentru nou. De asemenea, dacă şi infrastructura va fi aşa cum ar trebui să fie – şi aş menţiona aici autostrada de la Ungheni la Iaşi, atunci am fi şi mai mult în mijlocul ţării. Sperăm ca această ascensiune să continue şi în perioada următoare.
Rep.: Cum pregătiţi sezonul care urmează?
F.L.Z.: Evident că şi aceste participări la târguri de turism este deja o pregătire pentru sezon. Acesta este marketingul pe care trebuie să îl continuăm, astfel încât să creştem din punct de vedere al vizibilităţii nu numai pe plan naţional şi în ţările apropiate, ci pe plan mondial. Ne preocupă an de an lucrările care ţin de organizare şi de întreţinerea infrastructurii din staţiune, iar în bugetul pentru acest an vom introduce cheltuieli pentru această categorie de activităţi. În acest sens, pot să spun că şi în acest an staţiunea Sovata se va prezenta cel puţin la nivelul de anul trecut.
A consemnat Alex TOTH

Related posts

Casele-bijuterie din Maramureș, incluse într-un circuit turistic național

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Reghin, de la istoria bogată la tehnologia digitală

Transilvania Business

Ioan Cristian Moldovan, primarul investiţiilor reuşite la Luduş

Stefana Muresan

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

FOTOREPORTAJ: Tehnologii de succes prezentate de furnizorii de inputuri la Seuca, Mureș

Ligia Voro

Curse spre Egipt și Turcia de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Tur comercial în Transilvania al unei delegații austriece

Stefana Muresan

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Donald Trump Jr., la vânătoare pe Valea Tîrnavei Mici

Stefana Muresan

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Stefana Muresan

Primer Electro, Centrul de Sticlă a împlinit 20 de ani!

Stefana Muresan

CNAIR – 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

ibis TimiȘoara City Center, deschis oficial

Ion Surdu

GDPR, politici impuse companiilor și amenințarea unor sancțiuni enorme

Ligia Voro

Deda, comuna etalon a Văii Mureșului Superior

Stefana Muresan

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

MS | Romgaz investește pentru România

Transilvania Business

Wizz Tours, cu 650% mai multe pachete de călătorii vândute

Stefana Muresan

Restricțiile de călătorie în țările UE sunt actualizate pe o platformă creată de un clujean

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

Leave a Comment