Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mici afaceri vor putea primi sediu în incubatoare finanțate cu până la 7 milioane de euro

Antreprenorii romani care vor sa-si deschida mici afaceri vor putea primi sediu temporar, indrumare in business, servicii de contabilitate si financiare in incubatoare de afaceri finantate cu fonduri europene. Incubatoarele vor putea fi amenajate inclusiv in cladiri dezafectate, pentru care se vor putea primi finantari europene intre 200.000 euro si 7 milioane euro, in cadrul Programului Operational Regional (POR), potrivit hotnews.ro.
Primariile, universitatile ar si firmele private de toate dimensiunile, inclusiv microintreprinderile, isi vor putea face sau extinde incubatoare de afaceri cu banii de la UE, in care sa ajute antreprenorii sa-si deschida la randul lor mici firme.
Vorbim despre o noua linie de finantare, care nu este inca disponibila, aflandu-se momentan in dezbatere publica: apelul de proiecte 2.1B – “Incubatoare de afaceri”, din cadrul axei prioritare 2 – Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial.
Ghidul solicitantului pentru acest apel se afla inca in dezbatere publica, pana pe 21 martie, dupa care ar urma sa fie aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei si Fondurilor Europene, pentru ca apoi sa poata fi deschis apelul de proiecte.
In aceasta linie de finantare se vor acorda bani europeni pentru infiintarea sau extinderea unor incubatoare de afaceri – acele spatii in care sunt gazduite si dezvoltate afaceri ale unor microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii care au pana in 3 ani vechime.
Pe scurt, avantajul pentru antreprenorii care vor alege sa inceapa o afacere intr-un incubator de afaceri este costul scazut cu sediul si cu alte servicii si resurse specifice, care vor fi folosite in comun cu mici afaceri similare. Mai mult, daca proprietarii incubatoarelor de afaceri vor fi autoritati publice, antreprenorii vor avea si sansa sa le fie gazduita gratuit mica firma acolo, pe perioada de incubare.
Valoarea minima a finantarii nerambursabile acordate pentru fondatorii incubatoarelor de afaceri va fi de 200.000 euro, iar cea maxima de 7 milioane euro. Plafoanele si pragurile se vor aplica intregii valori nerambursabile a proiectului (de ralizare sau extindere a incubatorului).
Bugetul total alocat acestui apel va fi de 117,65 milioane euro.
Banii vor putea finanta investitii in incubatoare de afaceri in toata tara, cu exceptia regiunii Bucuresti-Ilfov si a zonei Deltei Dunarii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zece firme vor ocupa o treime din Parcul Industrial Bistriţa Sud

Articolul următor

NRCC UNIVERSITY presents the Elevator Pitch, 17th March, Brasov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Cultură în tramvai, la Timișoara

Un proiect inedit a fost lansat de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în colaborare cu Societatea de…
Citeste mai mult

CNIPMMR devine IMM România

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își lansează noua identitate vizuală. În urma…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share