Antreprenori

Google, două programe pentru start-up-urile din România

Google anunţă disponibilitatea a două programe pentru start-up-urile din România şi restul ţărilor din Europa Centrală şi de Est: Launchpad Start şi Campus Residency. Launchpad Start este un program de mentorat de o săptămână, dedicat start-up-urilor aflate la început. Campus Residency oferă stagii de şase luni de muncă colaborativă şi programe suport pentru start-up-urile în creştere în Campusul Google din Varşovia.
„Prin aceste programe vrem să fim alături de antreprenorii din domeniul tehnologiei în toate stadiile de dezvoltare, de la start la creştere şi expansiune globală”, a declarat Rafal Plutecki, directorul Campus Varşovia.
„Mentoratul este baza activităţilor derulate în cadrul programului Launchpad, întrucât credem că acest lucru poate face diferenţa între start-up-urile care reuşesc şi cele care eşuează. Start-up-urile au contact cu diferite echipe ale Google, mentori din companii de top din domeniul tehnologiei şi acces la videoconferinţe cu Silicon Valley pentru a găsi soluţii pentru provocări la care trebuie să facă faţă şi a creşte”, a declarat Aleksandra Krainski Ben-Har, Google Developers Ecosystem Lead for CEE.
Launchpad Start – pentru start-up-urile aflate la început
Launchpad Start este un training de o săptămână oferit de Google pentru start-up-urile aflate la început, având ca teme de bază: strategie de produs şi dezvoltarea afacerii, experienţa utilizatorului şi interfaţă, tehnologie şi abilităţi pentru prezentări.
Obiectivul este de a-i învăţa pe antreprenori tehnici de validare a produselor pe piaţă şi de creştere a companiei. Start-up-urile selectate vor avea parte de sesiuni de mentorat individuale cu grupuri de experţi, precum şi seminarii unde se vor cunoaşte şi vor discuta despre dezvoltare.
Pe 24 aprilie, start-up-urile vor începe prima ediţie a programului în Campusul Google din Varşovia. Vor participa 10 start-up-uri şi peste 50 de mentori. Programul nu implică nici un cost pentru invitaţi. Start-up-urile interesate pot aplica aici până pe 2 aprilie.
Campus Residency, pentru start-up-uri dezvoltate
Campus Residency este un program cu durată de şase luni, adresat start-up-urilor dezvoltate din Europa Centrală şi de Est. Acesta oferă echipelor posibilitatea de a lucra în spaţiul colaborativ al Campusului Google din Varşovia, beneficiind de expertiză şi mentorat din partea experţilor Campusului.
Campus Residency oferă programe de educaţie şi pregătire dedicate şi acces la reţeaua internaţională Google for Entrepreneurs. Start-up-urilor vor lucra gratuit în spaţiul Campusului Google din Varşovia şi vor fi parte din comunitatea lui.
Obiectivul programului este de a identifica cele mai importante provocări cărora start-up-urile trebuie să le facă faţă pentru a se dezvolta rapid. Echipa Campusului Varşovia se va concentra pe sprijinirea start-up-urilor selectate în vederea creşterii veniturilor, numărului de clienţi şi oportunităţilor internaţionale.
Companiile interesate din zona Europei Centrale şi de Est pot aplica folosind acest formular până la 11 aprilie. Primul grup de start-up-uri selectate vor începe activitatea în cadrul programului în iunie.
Google a lansat Campus Varşovia în noiembrie 2015. Campusul a ajuns la aproape 9000 de membri şi a găzduit peste 560 de evenimente pentru start-up-uri din Europa Centrală şi de Est. Programele Launchpad Start şi Campus Residency se desfăşoară la Campusul Varşovia şi sunt deschise start-up-urilor din Europa Centrală şi de Est.

Related posts

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Ligia Voro

De la EBS la NTT DATA. Propria rețetă de succes

Ligia Voro

Darian DRS devine ”one stop consultancy company”  

Ligia Voro

Cluj-Napoca: Marty, restaurantul-seră din Piața Muzeului

Stefana Muresan

Programul Start-up Nation: Ajutorul ar putea acoperi şi TVA şi salariile angajaţilor

Stefana Muresan

O antreprenoare din Alba rulează 8 milioane de lei cu o fabrică de asamblare a cablurilor

Stefana Muresan

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business

Ligia Voro

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Ligia Voro

Programul Smart Start USA: companiile românești au la dispoziție 500 mil. dolari

redactia

“Am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire”

Ligia Voro

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Programul Made in Romania – Companiile finaliste

Stefana Muresan

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Stefana Muresan

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Traian Dan

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Robert Bloancă

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

Bucharest – skyline transformation 2025: Key figures & trends for 2025-2030

Ionut Oprea

Cea mai mare expoziție de motociclete din România

redactia

Leave a Comment